Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (522)

plakát

Imaginárium Dr. Parnasse (2009) 

Po bedlivém zvážení PRO a PROTI zbyla v prvním mističce vlastně jen ta Doktorova (a Terryho) imaginace, smíšená s hereckým výkvětem, okořeněným zajímavou angličankou Lily Cole a parádním Waitsovým Ďáblem. V kulisách vskutku překrásných se odehrává děj již o poznání všednější, taková kombinace Fausta pod vlivem hazardu a pohádky o důležitosti pohádek.

plakát

Kobe Doin' Work (2009) (TV film) 

Unikátní studie jednoho dne v práci nejfenomenálnějšího atleta tohoto tisíciletí. Plus Mamba himself on mic.

plakát

Lov na Gluma (2009) 

Jakožto dílo amatérské úžasné, mnohdy svým pojetím v podstatě vylepšující originál. Také ovšem postrádá alespoň nutné procento děje a Aragorn tak spíše napodobuje Frodovo filmové nesnesitelné civění. A jakkoliv podařeně dobrá byla bitva s bandou skřetů, tak noční souboj s Jezdcem byl technicky naprosto nezvládnutý a nevím, proč se do něj tvůrci pouštěli.

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Už od úžasně animovaných titulků je tenhle film neuvěřitelně příjemnou záležitostí. Dětští herci se vypořádali se svými party bravurně (jeden za všechny by asi byl Kryšpín), decentně karikaturní variace "dospěláků" - vedené mně velmi sympatickou (žeby francouzsky šaramantní?) paní učitelkou - na sebe zbytečně nestrhávají pozornost a umožňují hladký chod světa dětské představivosti. Jistě, nenajdete zde nic nevídaného, ale za to pohlazení na duši to myslím stojí.

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

Totální rozervání prdele americkým společensky korektním Hrdinům. Pubertální zábava až na strop.

plakát

Mládí v hajzlu (2009) 

Shit on a goddamn dick! řekl Jerry, když se Chevroletka ocitla v obýváku...Přiznám se, že jsem čekal jen to nejhorší, ale ve výsledku jsem tak zklamán nebyl. Arteta již po SFU s Good Girl dokázal, že solidní komedii udělat umí. Jenom prostě Mládí v hajzlu je moc velké sousto, jehož nezfilmovatelnost platí hlavně díky tomu, že se diky větší racionálnosti dospívajících mužů narozdíl od stejně starého femina nestalo boy-friendly obdobou Stmívání. Pět filmů (s epickým, rozpůleným zfilmováním čtvrté knihy) by zřejmě již zvládlo pokrýt humornost celé story. Celý děj je zde velmi telegrafický výcuc z podstatě prvních dvou knížek (které jsou však naštěstí ty nejlepší). Co rozhodně patří ke kladům snímku je Cerovo ztvárnění Francoise a taky to, že humor neklesl do typické americké břečkostoky. na druhou stranu: i při krátké stopáži se dala celá věc podat trochu jinak (Nick by měl daleko více hláškovat), Paul nemusel být emouš a za ten konec Miguelovi uříznout levou kouli! Pokud jste knihu nečetli, pokojně si přidejte jednu hvězdu...já ale nemůžu ze svého subjektivního postavení jít výš, i když bych rád.

plakát

Muži, co zírají na kozy (2009) 

Cítíte ty megawatty potenciálu, co právě opustily gigantické pozadí a proletěly vzduchem?

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Absolutně nezvládlá knižní adaptace. Bezkrevná režie i herecké výkony nenadchnou, ani neurazí, co však už nelze přehlédnout je velmi nešťastný scénáristický výtah z knihy. Je jasné, že komplexnost předlohy by do rozumné a smysly pojmutelné stopáže nenacpal ani McGuigan; zde je však takřka jakákoliv dějová montáž či zkratka vyřešena snad tou nejhorší možnou cestou. Všechny postavy absolutně ztrácejí motivaci pro své jednání, čímž trpí především postava Lisbeth, která při nejlepší vůli nemůže svým neuchopitelným chováním vzbudit v divákovi jakékoliv sympatie - nemluvě o tom, že Noomi Rapace je pro tento charakter až příliš magazínově vzhledná. Celý film tak táhnou jeho audiovizuální kvality, což u severské detektivky jaksi není mnoho (tahle kvalita je skoro až automatická). Upřímně se bojím dalších dvou pokračování, jediná naděje je Oplev out...

plakát

Pan Nikdo (2009) 

A já se ptám: Proč? JAK, to bylo provedeno fajnově, bez výhrad k vizuálu či hudebnímu podmazu. Když se ale přes ty dvě hodiny celkem fajnových vztahových peripetiích prokoušete k závěru a čekáte, cože to z temného pytle vyskočí, nezískáte vůbec nic. Leda pokud jste doteď nevěděli, že vaše činy mají jakýsi vztah k věcem budoucím.