Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (522)

plakát

Red (2010) 

První polovina vypadá slibně, Bruce je nestárnoucí...ale pak dojde dech veškerému filmovému dění a Sly jim natrhne prdel.

plakát

Barbar Conan (1982) 

...a nepřečíst si tu o té hudbě předem, tak si jí v tom filmu ani nevšimnu. Conan působí jako nepodařený kříženec tureckého Kurtana Adama a Trierových Idiotů - parta vymaštěnců (jakože asi barbaři) mezi podivnými sexuálními scénami (motivovanými například smyslným třením diamantu o malíček) pobíhá či pojíždí po poušti a občas crčí/nechá crčet krev. Atmosféra nula, výprava a ZUŠ kostýmy nic. A to, že nikdo nemluví, je rozhodně výhoda, protože když se tak stane, tak sou to vyloženě svině perlám. Tento film by byl absolutně pětihvězdičkový jako béčková fantasy parodie od party nadšenců z fitcentra. Jenže ouha, on není.

plakát

Kostnice (1970) 

Spojení naprosto mystického (kdo jste byli, víte) místa kostnice s proslovem prosté ženy ke školnímu výletu je překvapivě velmi silný. Snad jen možná až moc těkavá kamera ubírá na dojmu tomuto unikátnímu prostoru, pravému Chrámu smrti.

plakát

Šéf na grilu (2011) (pořad) 

Je s podivem, že čím více se ZP věnuje tomu hlavnímu v jeho pořadech - tedy jídlu, tím víc lidí brblá. Tak mě napadá, jestli tu obecně nedošlo k disinterpretaci záměru páně šéfkuchařova, když vlezl na naše obrazovky - on to určitě nedělal z toho pohnutku, že měl bytostnou potřebu Čechy naučit novým výrazům k nadávání a stěžování si.

plakát

Mission: Impossible III (2006) 

Kam se hrabe Greengrass, tohle je TOTÁLNÍ filmová kinetika, od střihu přes nadzvukovou rychlostí uhánějící příběh až po zběsilou akci. Abrams trpí neskutečným přetlakem nápadů na minutu stopáže a už úvodní scéna ze skladiště a následná větrná "prolétačka" by devadesáti procentům tvůrců stačilo na celý film. Sice jak už to v takových filmech bývá, i tady se nám trocha cukrkandlu zamotala - ale naštěstí pouze do závěrečných 90 sekund. Velkou Sílu cítím z tohoto chlapce DžejDžeje...

plakát

Mission: Impossible II (2000) 

I když Woo-ovi (fakt by to bylo se třema O?) Hollywood nesvědčí, stále je to asi nejlepší režisér, co se akční choreografie týče. Tady se to opět potvrdilo, celý film má úplně jinší spád a a dokonce i o třídu méně blbý scénář, než předchůdce - čili alespoň průměrné kliše, nyní ovšem již bez zbytečných dějových "vichrů z hor". Zimmrova hudba je taky o krok dál, i když ten klasický hudební motiv mi stejně pořád přijde příšerný (asi i díky Šmoulům). Herci nenadchnou, ani neurazí, zato zvířetník - Johnovy holubice - přinejmenším potěší. Na závěr drobná polemika: zdá se to jenom mě, nebo je celý film značně podobný bondovkám Prkna Brosnana (až na chlapské řešení závěrečného souboje)?

plakát

The Key to Reserva (2007) 

Můj a jen můj problém s celou touhle cimmrmanovsko-reklamní taškařicí je ten, že jsem od Hitchcocka viděl pouze obligátní Psycho. Ovšem přes nutnou ignoraci pravděpodobných citací mě onen "liptákovsky" badatelský styl a samotné dramatické provedení, působící tak akorát správně uměle, dobře pobavil.

plakát

Pravdivé lži (1994) 

Od úvodní, "bondovské" scény, absolutně brilantní akční komedie. A po skončení musím říct, že rozhodně jedna z nejlepších vůbec (tady má asi Bruce W o něco navrch). Že je Cameron opravdovým mistrem akčního spektáklu,o tom nikdo nepochybuje. Že však bude film navíc opravdu vtipný, to sem nečekal a jeho žánrové zařazení měl vlastně delší dobu od sledování odrazovalo. A byla to chyba...

plakát

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010) (seriál) 

Kvalitní...ale netáhne. Především vám bude chybět jediný sympatický charakter a to se u gangsterky opravdu moc často nevidí.

Ovládací panel
13 bodů