Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 191)

plakát

Stát se opicí (1981) 

Jako děcko jsem ten film miloval. Hlavně tu scénu v restauraci, jak borec si řekne o máslo a jeho kámoš mu máslo na talířku položí do špagety.

plakát

Beckham (2023) (seriál) 

Beckham vždy patřil mezi mé oblíbené fotbalisty a jeho kopy a pasy jsou dodnes pastvou pro oči. To však nemůže změnit nic na tom, že tento dokument přes nepopíratelnou atraktavitu a skvělé tempo je hlavně mozaikou vzpomínek těch, co ho měli a mají rádi. Takže přes snahu o objektivitu pasáží o nevěře, je tento seriál oslavou výborného hráče, nikoli objektivním zhodnocením jedné fotbalové kariéry.

plakát

Zločiny Velké Prahy (2021) (seriál) 

Plesl a Langoš dohromady - pro mne ti nejlepší současní herci v Česku. Není co řešit.

plakát

Muži v černém: Globální hrozba (2019) 

Veškerá ta lehkost a vtip původní trilogie tu vůbec, ale vůbec není. Marná sláva, Smith, Jones a Brolin nasadili laťku tak vysoko, že překonat ji je prostě nemožné.

plakát

Bod obnovy (2023) 

V závěru titulků autoři vyzvali k hodnocení, tak hodnotíme. No hele, na zadek jsem si z toho nesedl. V podstatě je to průměrná detektivka zasazena do budoucnosti o 18 let. Nic víc, nic míň. Přesto dávám 4* za výborně zvolené herce a hlavně v duchu Ikarie za nesnažení se o nějaké trapné digitální efekty jak v Nesmrtelné tetě. Jinak toto byl na dlouhou dobu poslední film v Cinema City. Sorry, ale čtvrt litru za vstupenku, kdy ještě tak 20 minut reklam a upoutávek, je už přes čáru. Už mne to štve delší dobu a teď už pohár přetekl.

plakát

Kam k nám (2023) (pořad) 

Uniká mi smysl pořadu. Nevyšlo by levněji natočit klasický dokument o krásách obou zemí a la Objektiv?

plakát

22 Jump Street (2014) 

Nejlepší scéna je prostě setkání rodin. Sežente mu vodu, je černej, už vytrpěl dost.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

No to si děláte prdel! Jsem zvědav, po kolikátém díle to potichu stáhnou z programu. Tipuji po čtvrtém. Jedna *, protože stále se držím svého zákona "Nedávejte odpad, když měli odvahu aspoň to zkusit."

plakát

Moje slunce Mad (2021) 

Dal bych pět, ale konec filmu je těžko uvěřitelný.

plakát

Triumf vůle (1935) 

Je mi jedno, jestli nějaké záběry byly z jiných akcí, než vlastního sjezdu. Z hlediska propagandy je to učebnicové dílo - pěstuje se zdravé kamarádství mezi fyzicky zdatnými nadlidmi, promluvy prázdných floskulí jsou odměňované bouřlivým potleskem atd. Kdo se zajímá o dění v poválečném Německu, musí uznat, že tu propagandu měli nacisté zpracovanou bravurně. Když jsem jako turista místech sjezdu stál, naprosto jsem chápal, jak monstroznost akce musela tehdy plně pohltit. Vinu za to všechno nenesou jen Němci, ale všichni - Versailleskou smlouvou počínaje. Budiž to poučení i v dnešních časech.