Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Komedie

Recenze (197)

plakát

Castlevania: Nokturno - Série 1 (2023) (série) 

85%. Dobrý příběh a děj. Anime ve stejném stylu jako minulý seriál. A velké plus za to, že to na minulý seriál navazuje i když se to odehrává spoustou let po něm. A konec první série byl výborný a už se nemohu dočkat druhé série a hlavně na další rande s Alucardem a dalším z Belmontů. Doporučuji ale prvně kouknout na minulý seriál. Jinak hlavně nehráči nebudou vědět která bije, a některé narážky a postavy nepochopí.

plakát

65 (2023) 

Proč to nízké hodnocení? Za mě tedy velmi působivé sci-fi. Prostředí Země před 65 miliony lety je velmi zajímavé a barvité, dinosauři zde vypadají líp jak v posledním Jurském světě a postavy jsou v pohodě. Tedy alespoň Adam Driver, ta holka byla ze začátku otravná. Ale později jsem si ji i já oblíbila. Děj filmu mě zaujal už od chvíle ztroskotání lodí na Zemi a pozdější únik před obřím mereoritem, jenž vyhladí dinosaury a změní Zemi na pustinu byl zkrátka top. Toto hodnocení si tento film nezaslouží. Měl by mít alespoň 70%. Já mu dávám.80%.

plakát

The Mandalorian - Season 3 (2023) (série) 

Tak a je konec třetí série. A jak dopadla? Velmi nadprůměrně. První epizody byly skvostné a velmi jsem si je užívala, pak přišla polovina série a s ní i novorepublikové části, které mě zase tak moc nebavily ale rozhodně nebyly špatně a později byly i důležité a pak přišly poslední tři epizody. A no ty kráso, jak moc byly dobré a já si je moc užívala. A zvlášť poslední díl. U toho jsem se skoro až dojala.  Doufám že bude i čtvrtá série, 90%.

plakát

The Last of Us - Season 1 (2023) (série) 

Prvně musím říct, že jsem do začátku tohoto seriálu o hře moc nevěděla, nikdy jsem ji ani nehrála a nemám ji možnost si ji zahrát. Ale podle traileru jsem se na seriál těšila. A? Vyplatilo se mi to. Po první epizodě jsem se do seriálu velmi nadchla a začala jsem si o hře něco zjišťovat. Což bude hlavně do druhé série u mě problém.  Děj seriálu si mě naprosto získal, ale mnohem víc mě dostal výkon herce Petra Pascala, který už od jiných seriálu, kde hrál dokázal, že je naprosto úžasný herec a po první epizodě jsem si ho velmi oblíbila. To, jak ztvárnil Joela mě dostalo a na další díly jsem se těšila hlavně kvůli němu a nikdy mě nezklamal. Jeho charakter mě nejednou dostal do kolen a do slz a s Ellie byly skvělá dvojka. A i její herečka byla dobrá. A navíc se tito herci znali z GoT.  Netvrdím tim ale že každý díl byl epický, ale to mi vůbec nevadilo, spíš naopak.  Druhá řado už se moc na tebe těším. 95%

plakát

Jan Žižka (2022) 

No nevím kde a jak začít. No tak asi tím že se na to musím kouknout znova. Je to kvůli tomu že jsem něco na poprvé nepobrala a hlavně z historického hlediska se mi pár věcí nezdálo. No jdu dále: Jako děj mi přišel v pohodě, bojové akce byly skvělé, herecké výkony se mi též líbilo ale čekala jsem tu větší roli pro Karla Rodena který je můj oblíbený herec, prostředí bylo nádherné a hudba mi nevadila. Jen konec se mi  zdál kapku divný. 70-75%.

plakát

Banda (2019) (seriál) 

Tak tenhle seriál jsme potřebovali. A já jsem o něm neslyšela dokud nevyšla třetí řada a každý mi seriál začal rvát pod nos abych se na něj taky koukla. A tak jsem si seriál pustila. A? Paráda. Komiksový žánr je můj nejoblíbenější. Velmi rychle jsem si zvykla na vulgarity, nahotu, děj, chování postav a i ten humor který tam je úžasný. Po  třetí řadě mě mrzelo, že postava Soldier Boye asi už ve čtvrté řadě nebude, což je škoda pač je úplně dokonalý šmejd 😀 99%

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

No, tak kde začít...  Začnu pozitivními věcmi: Zajímavý děj, zajímavé prostředí kde se film koná postava královny Ramondy a Namora byly skvělí hlavně tedy Namor byl nejlepší co film nabídl.  No, a teď to špatné: Je to delší než by mělo být, některé songy z filmu mi rvali ušní bubínky, smrt T' Chaly vysvětlena skoro nijak, postava Shuri mi přišla v některých částech filmu otravně uřvaně, moc dámských postav a divný konec. Já neříkám že je to špatný film. To fakt není- Thor 4 byl o dost ale o dost horší, jen mi to přišlo tak nějak nedokonalý a nedokončený. Zvlášť ten konec mě zklamal nejvíc. A právě smrt T' Chaly je vysvětlena jen na půl.  Jo a ještě podtitulkovka: To že byla jen jedna mi zas tak moc nevadila, ale to co v ní bylo zkrátka dávalo i smysl do té doby než si uvědomíte co přinese Wakandě do budoucnosti.  Jsem celkem rozpolcená s hodnocením a to se mi už dlouho nestalo. Ale na Chadwickovu památku 65-70% WAKANDA NECHŤ ŽIJE.

plakát

Vlkodlak: Noční lovec (2022) (TV film) 

Tak tohle bylo daleko lepší než poslední dva seriály od Marvelu. Čím to asi je? Třeba tím, že Ms. Marvel a She-Hulk si hrají na něco co nejsou, ale vlkodlak Jack je charakter sám o sobě. Dějově to je taky o sto procent lepší než právě tyto seriály a poslední Thor dohromady. To, že většina filmu je černobílá je fakt paráda a krásně ukazuje atmosféru. Jediný co mi vadilo je délka filmu. Ne vážně, proč to není klidně o půl hodiny delší? Strašně rychle mi to sledování uteklo. 90% a velké doporučení všem.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Tak tohle bylo ale velké zklamání. Na čtvrtého Thora jsem se těšila velmi a velmi mě zklamal. Hrozný děj, hrozné postavy a podtitulkové scény k ničemu. Postava Thora, Jane a Valkýry totálně zničila to, čím to teď byly. Strážci Galaxie tam byly totálně k ničemu. Gorr se stal nejhorším záporákem MCU všech dob. Navíc se totálně odcizil komiksové předloze.  Pokud to půjde takto i nadále, tak MCU se takto brzy zničí.  Marvel by neměl tak moc cilit na děti.  20% dávám jen za to, že jsem se jednou zasmála u jedné jediné dobré scény z celého filmu.

plakát

Morbius (2022) 

Nevím proč takovéhle hodnocení. Za mě to bylo rozhodně lepší jak oba Venomové dohromady. A minimálně 70% by si to tu zasloužilo. Ale každý se tu chytil americké kritiky a nikdo si neudělal vlastní názor. Jediný co mi extra vadilo byly ty neustále snahy Sony o Sinister Six. A podtitulkové scény nedávají nejmenší smysl. První vůbec a druhá je divná a ničí Morbiův charakter.  Přeji si pokračování nebo aby se Morbius ještě někde objevil. Leto se v této roli fakt našel, hraje skvěle a hodí se na  něj. Dej je v pohodě, konec je osekaný. A z hudby mi stály chlupy. 80%.