Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (356)

plakát

Opilí slávou (2006) 

Steve Buscemi ve své klasické roli dokonalýho loosera, nádhera, je geniální!!:-)

plakát

Lepší svět (2010) 

Vyprázdněné melodrama o smyslu pomsty a síle odplaty, které nabízí kromě výborného hereckého výkonu malého Christiana, už jenom upocené a křečovité herecké výkony dospělých a hlavně nekonečné barvitě kýčovité záběry z Afriky, včetně těch největších laciností jako jsou smějící a mávající africké děti. Celkově je africká pasáž tak naprosto mimo a tak poslepovaná s evropskou, až to nutně musí diváka zabolet. Přičemž chatrný africký příběh nemá jakoukoliv šanci ospravedlnit důvod, proč je ve filmu vůbec zařazen - možná kvůli slzičkám evropských a amerických diváků? Asi... A to už se nemá ani cenu zmiňovat o celém čitelném příběhu s bombou, sebevraždou, odcizením na pozadí slunné severské krajiny, to už nám patos kapal z filmového plátna po kilech...škoda, seveřané by neměli zkoušet, i za cenu pozlátka oskarové slávy, točit tyhle melodramatické kýčařiny s sladkých happy endem, ale zůstat u svých syrových příběhů, nezkreslených emocí a nádherné severské poetiky. Už to zde někdo psal, je to prostě jenom falešně se tvářící artovka.

plakát

O lásce a jiných běsech (2009) 

Příšerná neumětelská kýčařina...po přečetní knížky možná změním názor, ale to té doby, jen a pouze jedna hvězdička. I když bych vzal v potaz atmosféru knihy a vykreslení postav a příběhu, tohle dílko bylo opravdu příšerně natočeně, herci mizerní, emoce nevěrohodné a ve výsledku až k rozčilení slabé.

plakát

Nazí v sauně (2010) 

Na finský dokument o saunařích plný sál? Je to možné:-) Někteří Finové jsou zvláštní už sami o sobě, což teprve potom když jsou v sauně? Saunařská výpověď mužů z různých koutů Finska - osudy, příběhy, trápení. Sauna je prostě jistá forma terapie, někdo jde do hospody, jiný do lesa a třetí do sauny. A ta sauna je třeba ve starém karavanu, v telefonní budce nebo v práci. Trápení se ženami, trápení s životem...témata se po čase opakují, tlustí Finové pláčou...film krásně pomalý a seversky melancholický.

plakát

Králičí nora (2010) 

Příliš běžné a banální téma, na to aby zaujalo déle jak jeden filmový večer...měl jsem pocit, že se spíš dívám na televizní film. Nicole to nezachraňuje, naopak její trpitelský výraz začne být časem spíše na obtíž. Bavilo mě to průměrně jenom těch 90 minut ani o minutu dýl.

plakát

Temný obraz (2006) 

Zdařilá a zajímavá animace netvoří film, natož nějak uchopitelný celek. Až přespříliš užvaněná nuda, která baví sem tam v "feťackých kecech", jinak nudí a nudí...

plakát

Hotel Ibišek (2002) 

Měl-li to být úsměvný film, tak úsměv se mi na tváři objevil pouze u závěrečných titulků.

plakát

Mazací hlava (1977) 

Absolutní zásek, po kterém ztrácím slova a v hlavě mi zní brekot a mysteriózní "In heaven everything is fine...". Jako kdybych to chtěl pochopit, nechtěl jsem...sledoval jsem, bloudil, prožíval, šílel...byl jsem pohlcen a de facto, když se na to podívám "zdravým" rozumem, tak nevím čím. Precizní černobílá "lynčovina" putujíc po nejskrytějších cestách šílenství a lidského vědomí.