Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (356)

plakát

Fargo - Season 3 (2017) (série) 

Rozhodně nejslabší série. Problém není ani tak v atmosféře, nebo v množství mrtvol, ale v tom, že je to prostě špatně napsaný. Vybroušenost prvních dvou sérií je pryč a třetí část je kopie, která si sice nechává skvělou atmosféru, ale nepřichází s ničím novým, jenom kopíruje a to bohužel má za následek některé značně dýchavičné díly a v porovnání s minulými díly i značnou nudu. VM Varga je předpisově ukecaný a geniální záporná postava, Glorie Burgler je zase ta správná mamka šerifka a Emmit Stussy dává všemu aspoň trochu charisma, ale to mám dojem nestačí na 10 dílů a pevně doufám, že ani na další sérii. V relativně dobrém (už ne nejlepším) se má skončit.

plakát

Narcos - Season 2 (2016) (série) 

Rozhodně o něco slabší jak první série, kdy akční scény a narco prostředí spolu s vyšetřováním táhne sérii nahoru. Co je mínus jsou telenovelisté části, nekonečné detailní záběry na Pablovu zachmuřenou tvář a enormní zvýrazňování celého milostného vztahu. Kvalita je proměnlivá asi dle toho, kdo zrovna režíroval a jak moc akce a posunu děje bylo ve scénáři. Pablo je mrtev, což je dobrá zpráva i špatná zpráva zároveň, protože zcela evidentně budou další sériu o cartelu v Cali a celý narco svět kolumbijského magického realismu se bude čím dál víc rozmělňovat a rozmělňovat.

plakát

Nahoru a dolů Hedvábnou stezkou (2016) (seriál) 

Dobře se na to celou cestu koukalo. Civilní a přitom zajímavé. Žádný vyhajpovaní a vystajlovaní cestovatelé, ale prostě pohodáři, co rádi poznávají svět a přírodu. Navíc nemusí uměle dělat blbiny a vyrábět dobrodružství, jako někteří typu "trabanti", ale jen koukají kolem sebe, sportují a užívají si to.

plakát

Berani (2015) 

Krásný film. Komedie po islandsku bez smíchu pouze s jemným cukáním koutků a přesto výtečná. Typický islandský minimalismus, divnolidi, málo dialogů a do toho hodně beraní lásky ale i smutku. A nakonec to i dobře dopadlo, teda tak po "Islandsku".

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Tentokráte asi odpustím i ty scénářové lapsy a nelogičnosti s přemírou efektnosti, protože jinak Sicario jako celek drží precizně hutná atmosféra, skvělá kamera, mračící se Benicio a sprintující tempo filmu. Pokud se někdy podaří vychytat nelogické zkratky a schématičnosti určené pro amerického diváka a přidá se na komplexnosti scénáře, tak to bude dokonalé. Začátek je prostě nejvíc, to nemá chybu...naopak konec to už je zbytečná selanka, ale nevadí...bavilo a hodně:-)

plakát

Takovej barevnej vocas letící komety (2015) 

Dokument v těžce televizním low cost formátu. Jasně, že se s tím asi počítalo a ani jsem nečekal, že bych se dozvěděl moc nového. Co je důležitější, že vůbec něco takového vzniklo. Žádná sentimentální pocta, ale realistický i když nijak objevný obraz legendy. Časem se zapomene a už nyní se dost zapomnělo, takže jen dobře.

plakát

Sama nocí tmou (2014) 

Jarmush na íránský způsob and kočky,upíři, kabriolet, zadumý soundtrack, trochu heroinu a černobílá romantika.

plakát

Pěšky podél Nilu (2015) (seriál) 

Skvělý dokument! Má spád, je to zajímavý a není to žádný nakašírovaná akce, ale opravdu reálně dobrodružství. Palec nahoru, protože není cestovatel jako cestovatel. Lev mě sice support, ale oproti většině dalších "cestovatelů" s obřím rozpočtem skutečné dobrodruh a cestovatel.

plakát

Nepřítel třídy (2013) 

Asi nejdiváčtější film celého Scope50 a teď, zda je to dobře nebo špatně? Nejdřív proč je to špatně,i když film se mi v zásadě líbil. Chybí jakákoliv psychologie postav, jsou zde jasně daná schémata (odcházející mladá učitelka x nastupuje úplný opak jako přísný učitel, parta studentů má jasné role, víme kdo je šprt, kdo tichá voda, kdo rebel - vše je jasné a tak to bude - celou dobu se o nikomu v podstatě nic nedozvíme) a pravidla. Před filmem jsem neznal pozadí filmu, tak mi to celé přišlo buď jako film do TV nebo adaptace divadelní hry - oboje právě proto, že mi chyběla uvěřitelnost celého příběhu. Právě tak citlivé téma jako sebevražda spolužačky si zaslouží mnohem více psychologie postav, analýzy motivace, příčiny a následku. To mi chybělo. Když k tomu připočtu scénu s rodiči jak vystřiženou z "Marečku podejte mi pero", tak se musím smát...:-) Na druhou stranu v positivním mě pobavila až parodické typy učitelů jako chobotnicová psycholožka, jednodušší kokota z tělocviku a k tomu přísná a nemilosrdná ředitelka. A proč je dobře, že je film divácký? Jasné sdělení, ochota mladých rebelovat a mít nějaký (ehm) postoj. Otevření ožehavého tématu a jeho forma ve filmu přímo volá po nějaké diskusi po filmu s diváky (v tomto případě školy). Suma sumárum, na prvotinu mladého režiséra jednoznačně dobrý!

plakát

Malej Quinquin (2014) (seriál) 

Těch 200 minut není zadarmo, divných a různě retardovaných lidí je vetšina. Vyšetřující inspektor Mlha jezdí po kraji sem a tam, pokládá divné otázky a mrtvoly přibývají. Náznaky, poťouchle černý humor, narace bez narace. V rámci Scope50 dobrý, ale chci to vidět ještě jednou v kině.