Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (35)

plakát

Love Island (2021) (pořad) odpad!

Dívat se na Love Island je jako sledovat dopravní nehodu. Víte, že byste neměli čumět, protože se stalo něco strašného a lidské životy byly zničeny, ale stejně se na to podívate :D

plakát

Sexuální výchova - Série 3 (2021) (série) 

"Its´s never just a line" - Rahim Se třetí sérií začíná Sex Education už trochu přetahovat. Spousta nikam moc nevedoucích vedlejší liniíí a hlavní se nikam po 4 díly neposune :/ No co už, snad to scenáristi utnou po čtvrté sérii dokud z toho není druhá Ulice a zbyde ještě trochu toho původního kouzla.

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Rosamund Pike, hraje jako o život (osobně myslím, že lépe než v Gone Girl). Role sebevědomé, vypočítavé a bezpáteřní ***** jí očividně sedí. Film získává o to větší trakci a nosnost tím, jak nám důchodová krize začíná pomalu, ale jistě skákat po hlavě. Jinak souhlasím s Henrym007, že scénárista sám neví, čím vším by film měl být. Dramatem, černou komedií, thrillerem? Ale celkově pěkně šlape, Rosamund se pěkně usmívá, tak proč ne. Něco končí a něco začíná..

plakát

Země nomádů (2020) 

Nomadland se skvelou Frances McDormand je presne ten roadmovie, co se hodi do pandemickych dni stravenych sezenim doma na prdeli. S Fern se poohledneme na dozvuky predchozi krize z roku 2010, coz pobizi k zamysleni, jak dlouho se s nami potahne ta soucasna. Nejspis dalsi dekadu (minimalne). Fern tak dlouho bojuje s pocitem viny z opusteni mesta (Empire) az se nakonec sbali a jezdi ve svoji dodavce po celych Statech. Po ceste potkava stejne ztracene existence a protlouka se, jak to jde. Celkove je film citlive budova mozaika lidskych pribehu a nadherne krajiny. Duvody proc film videt: 1) Mate radi Frances McDormand ( i kdyz nemate) 2) uz vas netankuje cestovat jenom po google mapach 3) chcete si uzit dobry road movie se socialnim presahem a zajimavymi postavami.

plakát

Boratův navázaný telefilm (2020) 

Po dvouměsíční pauze se vracím (?) na čsfd a poeticky to vyšlo zrovna na dvojku Borata. Podle traileru jsem moc nečekal, ale jako masivní fanoušek Borata jsem to zkouknul. Dopadlo to tak nějak jalově, pár scén je vtipných, většina cringe, fertility dance byl trochu moc i na mě a celkově mi to přišlo dost na sílu. Na druhou stranu šití do republikánu až do posrání se jen tak neomrzí a ending je taky docela good. Sečteno podtrženo slabý 3*. Jdu si pustit jednicku. Páček slimáček.

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Na základě feedbacku od kamaráda (díky A.) na můj komentář, jsem se rozhodl, že psaní komentů dám šanci. A teď už k pomeranči. Mechanický pomeranč je takový ten divný pes v útulku, kterého nikdo moc nechce, protože má tři oči a smrdí, ale stejně má něco do sebe. Clockwork orange jsem zkoukl na dvakrát. Poprvé jsem to vzdal asi po 20 minutách, protože to prostě nešlo. Divné dialogy, ješte podivnější scény, prostě celé to šlo úplně mimo mě. Tak to šlo do šuplíku jako v době svého vzniku na dobu neurčitou.O půl, možná 3/4 roku později jsem se rozhodl jít do toho znovu a oh boy, co se nestalo. Pomeranč je fakt divný kousek, po kterém jsem si na konci řekl: wtf jsem to právě viděl. Ultraviolence, in and out scény, Beethovenova devátá, celé je to schválně přetažené strašně přes hranu, takže to asi nemalé části lidí zakryje (jak to autor zamýšlel) to hlavní, co se pod tím vším skrývá. Chytrou politickou satiru, která je aktuální i dnes. Volba resp. absence volby být dobrý/zlý, kriminalitu, nastavení druhé tváře (appeasement), rozdíly mezi USA a SSSR za studené války (aka najdi 3 rozdíly). Prostě jednoznačné vítězství obsahu nad formou, když to člověk dokouká bude mít za odměnu pár myšlenek k přebrání a nebo promarněný večer. Zaleží, jak to sedne.

plakát

Love (2016) (seriál) 

Normálně komentáře nepíšu, ale u Love udělám vyjímku a přidám svoje 2 centy pro vahající diváky jako jsem byl i já sám. Seriál se točí kolem Guse (Paul Rust) a Mickey (Gillian Jacobs), což může být pro většinu lidí deal breaker.Začnu postavou Guse. Gus je týpek, co má přes třicet, nemá děti a holka se s ním rozešla. Jeho postava i herec samotný je celkově strašně nesympatická, že by s ním člověk ani na pivko nezašel (v seriálu může mít trojku btw - oof). Problém je v tom, že je Gus typický zastupce nice guys army, což mu hodně vedlejších postav vpálí do obličeje, ale on si to stále nepřizná, no nic. Vykazuje prostě klasické symptomy hrané niceness: podrží dveře,dá kompliment, ale jak se něco lehce posere, tak je toxic, jak ropná skrvna v Mexickém zálivu. Mickey má zase problémy s chlastem, fetem a cupákama. Gus v bleděmodrém,ale aspoň se na ni dá koukat a narozdíl od Guse si přizná, že má problém, ale nemá vůli/ okolí ji moc nepodpoří v pozitivní změně. Prostě dva případy, co by měli nejdřív absolvovat kolečko terapií a rehabek, srovnat se sami se sebou a ne lézt z jednoho toxického vztahu do druhého. Prostě by to nemělo fungovat ... ale ono to funguje. Aspoň pro mě (podle ostatních komentářů nejsem sám), dobře se na to kouká, na chill pokoukaní idealní. PS: Postava svačináře aka černého ježíše/rádce je top. Update po dokoukání: Je to fajn, občas derpimující, občas funny (všechny scény, kde je Truman). Arya to má v hlavě srovnaný víc než většina ostatních postav. A celé to tak pěkně odsýpá, až na pár slepých/ nedotažených linek (Randy a Dustin), které se buď táhly, jak pátek nebo zmizly rychle, jak poslední kilo v kapse. Suma sumárum slabší 4*, když na to nemáte zrovna mindset, tak spíš silnější 3*.

plakát

Atypický (2017) (seriál) 

Sheldon Jr. se snaží najít trial holku, dozvíte se spoustu random faktů o tučnácích, ale jinak fajn podívaná, if you can read this you suck.

plakát

Godless (2017) (seriál) 

Kvalitní western ? What year is it ?