Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický
  • Thriller

Recenze (28)

plakát

A Mind to Kill (1991) (TV film) 

Uvedený snímek z produkce VB má  svoji "tajemnost" a napětí.  V tomto žánru jej považuji za nadprůměrný.  Z obsahu: V tichém a poklidném malém městečku ve Walesu je zavražděna mladá studentka. Byla ubodána nožem s ozubeným ostřím způsobem, který policejní patoložce připomene neobjasněnou vraždu asi rok starou. Policie sleduje několik podezřelých, ale její pátrání nepřináší výsledky, a navíc brzy přibude další oběť. Svou pomoc nabízí policii profesor Garet Lewis, odborník na psychologii masových vrahů. Po dalším, tentokrát naštěstí nedokonaném přepadení se síť podezření stahuje kolem psychopata Johna Hammonda. Jenže brzy je nalezena další mrtvá dívka a pod jejím oknem leží mrtvý Hammond, jehož tělo nese stejné stopy zranění jako těla dívek...

plakát

Ostrov (2023) 

Film na jedno shlédnutí, který stojí pouze na dobrých hereckých výkonech Jiřího Langmajera a Jany Plodkové.  Jedná se víceméně o pohádkový příběh pro dospělé, mnoho věcí nedomyšlených. Avšak na odreagování dobré.

plakát

Ve stínu žen (2015) 

Černobílá verse filmu vcelku sluší, kratší stopáž považuji za přiměřenou. Vyhledávám vztahové filmy a mám takové snímky rád, zejména z dílny Érica Rohmera. Pokud bych nevěděl a měl hádat, vcelku bych vsadil na jeho autorství.

plakát

Madame Claude (1977) 

Povedený snímek francouzského režiséra Justa Jaeckina s výborným obsazením. Poutavě natočeno, určitě shlédněte, pro fanoušky francouzského filmu "povinnost".  Hlavně nekoukejte na remake z roku 2021, zkazíte si dojem.

plakát

Madame Claude (2021) 

Někdy je remake více, či méně zdařilý. Tento nesahá původní versi ani po paty. Pro mne propadák.

plakát

Balón (2018) 

Rád bych též napsal „pár“ slov k tomuto snímku. Věřím, že se něco vzdáleně podobného mohlo stát, ale jistě ne takto, jak jest zfilmováno a dle mého názoru se nejedná o drama, či thriller, nýbrž o dobře zfilmovanou pohádku. Film má sice napětí i spád a nenudíte se…pokud se příliš nezamýšlíte a o těchto věcech nevíte více. Scénárista dělá z bývalé německé policie Stasi úplné „blbce“. Ale to oni nebyli. Měli neskutečné možnosti a byli dobře vyškoleni. Překročit bývalou hranici NDR – NSR nebylo vůbec snadné, bylo to téměř nemožné. Za celou historii se to podobně povedlo pouze pár jedincům pomocí různých, podomácku vyrobených pomůcek (například překročení hranice po drátech vysokého napětí). Tyto pak byly umístěny v německém muzeu jako exponáty.

plakát

Trojí život (2018) (TV film) odpad!

Přiznávám, že na novodobé české filmy koukám výjimečně a víceméně náhodou. Avšak, stalo se…. Zcela bezduchý snímek bez jakékoli hodnoty, bohužel, ani jsem se nezasmál, nebylo čemu. Za mne tedy bída a utrpení, kam se česká tvorba dostala a směřuje.

plakát

F... comme Fairbanks (1976) 

Příjemný film ze života, ukazuje, jaký je. Tématicky dnes možná ještě aktuálnější, než kdysi. Tak dobře sehraní herci, to se jen tak nevidí. Miou-Miou považuji za dobrou herečku, ale zde zahrála (nazval bych to spíše vtělením do role) o třídu výš. Patricka Dewaereho ani nezmiňuji, to je legenda sama o sobě….škoda ho kluka jednoho. Zkrátka jeden z mála filmů, kde hodnotit herecké výkony jest zcela zbytečné, prostě tomu věříte…

plakát

Dějiny sexu (1993) 

Jak to všechno začalo… Od Adama a Evy, přes starověký Egypt, středověk i novověk…až po dnešek. Dobrá kamera, hezké kostýmy.

plakát

Moje malá princezna (2011) 

Velmi poutavý francouzský snímek režisérky Evy Lonesco, obsazený hvězdou Isabelle Huppertovou a malou, začínající hvězdičkou Anamarií Vartolomei v hlavní roli. Osobně si nedovedu představit, že by to někdo zahrál lépe. Jedná se v podstatě o volně zpracovaný, avšak skutečný životní příběh samotného autora, Evy Lonesco.