Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (470)

plakát

Dívčí škola Al Rawabi (2021) (seriál) 

Mohli sice trochu šlápnout na plyn, ale chápu, že v těhle zemích a kulturách by to asi moc neprošlo, takže se snaží to moc nešponovat a jen tak lehce naznačovat, že co je pro holku v jiných kulturách normální, tak u nich je to problém. Je evidentní, že to je spíš určené pro teens, ale i tak se na to celkem pěkně koukalo. Rozhodně se raději podívám na tohle, jakožto sonda do života školáků, než na úchylnou soft porn Euforii, ze které celý svět šílí. Šikana je vždy zajímavým tématem, jelikož téměř každý z nás si něčím podobným prošel, ať v menší míře nebo větší a tak to k člověku víc promlouvá. A umím si představit, že není horšího místa, než škola obsazená pouze jedním pohlavím. :)

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Něco tak vizuálně nádherného jsem už dlouho neviděla. Naprosto dokonalá animace, kdy každý díl v sobě má minimálně dvě tak fantasticky vizuálně zpracované scény, ze kterých jsem šla do kolen. Akční scény a choreografie bojových nebo jinak akčních scén strhující. Celková atmosféra a propracovanost prostředí a postav mě prostě okamžitě vtáhlo a nepustilo. Co se příběhu týče tak sice v základu nic nového, ale i tak to baví a umí to dobře přehazovat tón bez toho, aby to působilo kýčovitě, občas humor, občas drama, občas doják (závěrečná scéna posledního dílu byla jak kudla do srdíčka). K tomu fantastická doprovodná hudba, která vše jen perfektně doplňuje. I přes vysoké hodnocení jsem si od toho tolik neslibovala, ale jsem moc ráda, že jsem tomu nakonec dala šanci, zaslouží si to takto vysoké hodnocení. A rozhodně není vůbec třeba vědět cokoliv o herní předloze, já také nevím o Lolku vůbec nic a i tak jsem v pohodě chápala co se děje. Takže druhá řada, šup šup.

plakát

The Dark and the Wicked (2020) 

Tak po dlouhé době horor, který opravdu straší. Příběh sice není nijak originální, ovšem ta atmosféra od začátku do konce by se nožem dala krájet, Je to velice přímočaré, hned je jasné co se děje, postavy také celkem rychle vědí co se děje a tak jsme ušetřeni debilních přesvědčovacích dialogů, že něco není v pořádku. Lekačky opravdu fungují tak, že jsem několikrát nadskočila s husinou a sice si trochu pomáhají zvukem, ale budiž jim odpuštěno. Naštěstí to moc nepřehání a není to až moc velké fantasy v tom co se tam odehrává a jakým způsobem straší. A musím i pochválit zakončení, to už také není celkem běžné. Za mě tedy nepříjemné pokoukání, které si rozhodně nezaslouží tak nízké hodnocení.

plakát

3 from Hell (2019) 

K něčemu by se prostě nemělo vracet. Když jsem se poprvé dozvěděla, že mé oblíbené guilty pleasure The Devil's rejects dostane pokračování, tak jsem byla od začátku skeptická. Odkládala jsem zkouknutí jak nejdéle to šlo a bohužel to dopadlo přesně tak jak jsem čekala. Prakticky to nemá žádný děj, odehrává se tam to, co už člověk viděl v předchozím filmu a z toho mála co mají se snaží ždímat co to jen jde, až na to, že tohle nemělo materiál ani na 20 minutový kraťas, natož na celý film. Hrozně se to snaží najít a replikovat to stejné kouzlo, ale bez úspěchu a tak to působí hrozně nuceně (přece jen Sheri Moon Zombie vypadala před 14. lety trochu jinak a tak jí člověk tu její otravnou dětskou magorku věřil krapet víc). Rejects bylo perfektně zakončeno a tak to mělo i zůstat.

plakát

The Last of Us - Season 1 (2023) (série) 

Za mě naprosto fantastické zpracování. A možná, že to je zaujatost kvůli tomu, že jsem hrála oba dva díly herní předlohy, ale opravdu jsem si to užívala a těšila jsem se na každý další bod, který se odehrál i ve hře. Obsazení za mě také super, sice Bella Ramsey a ani Pedro Pascal nevypadají jako Joel a Ellie, ale jejich charakter vystihli oba naprosto skvěle. Člověk jim jejich pomalu rostoucí pouto věřil. Celková atmosféra, tempo, soundtrack, kulisy, příroda a města, nakažení, depresivní šeď umírajícího světa, všechno bylo vystihnuto do poslední tečky. Občas sice pozměnili nějaké události anebo se něco připsalo, ale je to pochopitelné, ne vše z hry se dá přenést do reálu, aby to dávalo smysl, ale je to uděláno stále s velkým respektem k původnímu materiálu a ničemu to nevadí. Za mě super a opravdu jsem byla mile překvapená, za mě se jedná o jednu z nejlepších herních adaptací. Ale asi dokážu pochopit, že kdo to nezná, tak toho seriál nemusí bavit.  P.S. Fakt mě potěšilo, že si tam také na chvilku zahráli herní Joel - Troy Baker a Ellie - Ashley Johnson, i když třeba jen v menších rolích. :)

plakát

Duchové Marsu (2001) 

Tenhle masterpiece jsem jako malý 10tiletý smrad milovala. Tenkrát to ve mě zanechalo silný dojem, obzvlášť ten gore a celková atmosféra. Doteď si pamatuju jak jsem byla podělaná až za ušima, když poprvé přišla scéna s odhalením hlavy na kolíku a následných poprav nenakažených. A teď když se na to podívám znovu, tak sice atmosféra stále přetrvává, ale to je tak všechno. Postavy jsou generické a ne zrovna 2x dobře odehrané, příběh nedává téměř žádný smysl, stejně tak jako jednání hlavní hrdinky a celé to je hrozně ploché a celkem nudné. Ale asi i tak k tomu budu mít vždy nějaký level nostalgie. :D

plakát

Stranger Things - Season 4 (2022) (série) 

Oproti 3. řadě značně, značně lepší. Bohužel to furt trpí 80tkovou mánií, ale naštěstí se to drží víc v pozadí a necpou to člověku do chřtánu jako předtím. Vracíme se také víc k hororovým a vážnějším kořenům a díky bohu za ty dary. Také se konečně něco děje a máme nějaký nový příběh, který k něčemu spěje. Největší vadou na kráse je celá ruská linka, která nemohla být víc nudná a zbytečná. Po pár dílech jsem jí začala přeskakovat a rozhodně mi to nic nezkazilo, spíš naopak. Co se hlavního záporáka týče, sice to není nic již neviděného, hodně mi to připomínalo Hellraisera nebo Elm street, ale i tak to extra nevadí. Délka dílů i samotné série je rozhodně přehnaná a v půlce už tomu trochu dochází pára, ale pořád je to zlepšení.  Tak uvidíme, co nám 5. řada přinese...

plakát

On se bojí (2023) 

Rozhodně prozatím nejslabší z Asterova repertoáru, ale o nic míň zajímavé. Začnu tím, že ta 3 hodinová stopáž je značně přestřelená, rozhodně bylo hodně pasáží, které nemuseli vůbec být anebo se mohli pokrátit. První hodina fantastická, naprostý bizár svět s věčně vyděšeným a pasivním Beauem, se kterým si každý vytírá pozadí a vše a všichni jsou proti němu. Pak příjde druhá hodina, kdy se tempo značně zpomalí a lehce se to začne táhnout. Sem tam se trošku něco odhaluje a spojuje, ale stále ne natolik, aby člověk úplně chápal. A pak příjde závěrečná hodina, kdy jsem tak trošku tušila o co jde, ale samozřejmě by to nebyl Aster kdyby do toho nehodil pár šíleností, které nemohl čekat nikdo :D. Ovšem oproti jeho předchozím filmům, tady tomu chybí něco, co všechno poskládá do sebe, kdy to dá pořádnou závěrečnou ránu a uspokojivé uzavření. Vizuálně a kamera fantastické jako vždy, herecké výkony fantastické jako vždy (Phoenix naprosto fantastický jako vždy) a soundtrack fantastický jako vždy.

plakát

Papežův vymítač (2023) odpad!

Něco tak trapného jsem už dlouho neviděla a opravdu lituji každého, kdo za tohle zaplatil v kině. Vizuálně to vypadá jak TV film, herecké výkony a obsazení naprosto šílené (jak se někdo jako Crowe mohl pustit do takové chujoviny, to mi fakt hlava nebere), absolutně nevyvážený tón s doprovodnou muzikou jak z nějakého super cool akčňáku a příběh nejen, že milionkrát viděno, ale zpracováno tak děsně nudně, že už jsem měla tendence přeskakovat po čtvrt hodině. A jsem opravdu ráda, že démoni automaticky mluví pouze anglicky, jak by jsme jim jinak rozuměli. :D Opravdu mě překvapuje jak vysoké to má tady hodnocení, tohle si nezaslouží ani 20%. Bleh...

plakát

Infinity Pool (2023) 

Brandon Cronenberg mě doposud extra nenadchl. Sice měl vždy super styl a zajímavé myšlenky, ale jejich zpracování bylo na mě moc suché. Ovšem Infinity pool mě vcucl hned v začátcích a bavil až do závěrečných titulků, kdy téměř 2 hoďky utekly jak nic. Zápletka ve svém jádru není nic nového aka boháči si užívají privilegií ve svém perverzním a amorálním světě, kdy si myslí, že jsou lepší než ostatní a ubližují pro zábavu. Ovšem ten způsob jak k tomu dochází a jak to celé probíhá, je velice poutavý. Je to krásně natočené, překrásný psycho vizuál nevhodný pro epileptiky, fantastický Alexander Skarsgard a ještě fantastičtejší Mia Goth, která se pomalu ale jistě vkrádá do mých nových oblíbenců.

Ovládací panel
7 bodů