Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (8)

Ostrovní zprávy

Ostrovní zprávy (2001)

Magický film o tom, že za každý dobrý skutek budeš náležitě potrestán. Že všechno zlé je pro něco dobré, co tě nezabije, to tě posílí a v nouzi poznáš přítele. Film o tom, jak je důležité poznat své kořeny a najít sám sebe. O tom, že stará tajemství najednou ztrácejí na své hrozivosti a je dobré je vyslovit a očistit své duše. Velice se mi líbila Cate Blanchett, která si roli primitivní coury evidentně užila.

Dva na koni, jeden na oslu

Dva na koni, jeden na oslu (1986)

Krutá romance se zpěvy a tanci, ve které Jan Čenský mluví sprostě a Jan Přeučil „tančí". Trio Jaromír Hanzlík, Svatopluk Skopal a Radoslav Brzobohatý je vážně sexy! To jsem si tedy nikdy nemyslela, že to jednou budu o nich psát, ale je to tak. A nejvíc sexy z těch tří je Svatopluk "Svatý", když zpívá modlitbu pro svého Oslíka.... Celý příběh jiskří černým humorem, nevyřčeným tajemstvím, smyslností, zradou, touhou po odplatě. Tento film, natočený v roce 1986 má nesmírné kouzlo. Když jsem jej viděla poprvé, byla jsem nadšená právě těmi tanci, muzikou a texty. Příběh je velice dobře vystavěn, zápletka se zaplétá pomalu, ale jistě, oprátka se zadrhuje...

Hra o smrti

Hra o smrti (2002)

Žánrově připomíná Jméno Růže. Temný věk anglického středověku je zde umocněn ročním obdobím – začíná zima, sněží, tma nastává brzy. Bída v podhradí je krutě zřejmá, lidé živoří a bojí se. Bojí se svého pána, jeho krutosti a jeho divných choutek, biřiců, kteří mu slouží. Musím říci, že Paul Bettany působí v roli uprchlého a skrývajícího se kněze velice křehce a bezbranně, přitom tak odhodlaně! Při scéně na hřbitově mě příjemné mrazení běhalo po těle od konečků vlasů po špičky prstů! Willem Dafoe mě neustále překvapuje svou fyzičkou, je skvělý. A mladý Tom Hardy je úžasný, ve své „roli v roli", ve které hraje němou léčitelku, obviněnou z vraždy vesnického hocha. Scéna je kratičká, vlastně si jí možná ani tolik v záplavě děje neuvědomíte, ale je nabitá k prasknutí smyslností toho okamžiku. Zatímco opravdová vražedkyně, která tvrdí, že je nevinná, čeká na oprátku v kobce..... Výborná středověká detektivka, skvělé herecké obsazení.

Sedm statečných

Sedm statečných (1960)

Můj první a největší western všech westernů. Viděla jsem jej poprvé v dnes už neexistujícím malinkém kině Jiskra se svým bráchou, bylo nám dohromady myslím 14....v první řadě, hlavy zvrácené, napětím bez dechu.Od té doby jsem tenhle film viděla snad stokrát, vždy s maximálním zážitkem!

Švadlena

Švadlena (2015)

Tenhle film si Vás musí chytit. Jakmile se to nestane hned z kraje, budete zmatení a radši na to pak dál už ani nekoukejte. Mě si chytil okamžitě hned a nenechal mě do konce na pochybách, že se jedná o skvost mého posledního filmového měsíce. Zejména několik konečných scén mě utvrdilo v přesvědčení, že na každého jednou dojde. Nemusí sice bezpodmínečně TEN každý hned chcípnout krutou smrtí, ale rozhodně může dostat pořádně nakopáno, podle míry svých provinění. Takže, jestli máte rádi malebné prostředí australského výdrholce, díru, obsazenou pár romanticky vyhlížejícími chatrčemi, bezútěšně trčícími bezlistými větvemi několika stromů, nezbytnou vodárnu s větrníkem, velice svérázné a zvláštní obyvatele, jděte na to. Co postava, co obyvatel, to skvost! dokonalá přehlídka charakterů! Kate Winslet je skvělá. Trošku sice pak asi v první půli filmu opustí svou pózu dračice v rudých šatech a zkřehne, nemůžete se však divit. Liam...je báječný a chemie a krásné jiskření mezi ním a Kate by se dala krájet - ne jako vy, Pasažéři vyumělkovaní, že jo, Chrisi! No a třešní na mém dortu je Hugo.....strážník....ale ne jen tak ledajaký.....je Boží, totálně mě překvapil, protože v takové roli jsem ho ještě neviděla! Takže se na to vlastně musíte podívat, páč Huga fakt musíte vidět :)!!!

Tvář vody

Tvář vody (2017)

Krásná fantaskní pohádka pro dospělé. Pro mě jak dělaná -protože, ha ha, když se podíváte na můj avatar, zjistíte, že herečka Sally Hawkins je proti mě modelka a ne ohavný babochlap, jak tu někteří krasavci vykřikují. Ostatním napíšu tohle: krásná kamera, něžné světlo,skvělé retro, perfektní detaily, výborní herci, super muzika, super příběh. PS: joa ten ještěr je Bůh, nechci bojlerovat, ale se mrkněte a uvidíte sami.

Adamova jablka

Adamova jablka (2005)

Všechno je v hlavě. V hlavě Adama. Bůh dlí všude. Nejen na nebesích. A nic není špatně a dostaneš-li facku, nastav druhou tvář, raduj se a poděkuj. To je asi tak v kocce co nechci okecávat, neb tento film je pohlazením, krásou, něhou, radostí. A to i přes to, že zde vystupuje nácek, alkoholik, atentátník a zloděj a šílený doktor a spousta jiných magorů :).

Rytíři spravedlnosti

Rytíři spravedlnosti (2020)

Ó Madsi a vy všichni ostatní asociální géniové, jak sqělá podívaná. A v originále, nenadabovaná, super, doporučuji. Další film do mé sbírky, kde se již skví spousta klanotů. Tento, spolu s Adamova jablka, vysoce na špici stromu, obletovaném krkavcci :).