Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (52)

plakát

Americký sniper (2014) 

Škoda, že nejsou půlhvězdy - tenhle film je totiž na tři moc dobrý, ale na čtyři nedosáhne. Poutavý příběh člověka, válečné scény dokážou upoutat a vtáhnout do děje. Ale nějak to celkově není ono. Rychlé časové posuny diváka spíše rozruší, než aby mu pomohly vysvětlit pozadí příběhu. Hrdina je postupně až moc dokonalý. Eastwood to rozhodně umí líp.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Hlavně prosím vás nechoďte na dabovanou verzi!!! Já to bohužel přehlídnul a dost jsem tím trpěl. Prvních cca 20 minut filmu strávil asi střihač v rauši spolu s kluky ze CGI efektů, ale potom se to uklidní a film začne celkem svižně plynout až do výletu na venkov, který tam vlastně celý vůbec nemusel být a nic by se nestalo. Dva noví členové Avengers vůbec neumí hrát a jsou spíš jako vypůjčení z X-menů. Celkově ale rozhodně nadprůměrný sci-fi akčňák, který musíte vidět nejen proto, že je to dobrý film, ale taky přeci nechcete být mezi kamarády a kolegy za pako, až se o něm budou bavit :)

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Tak tohle se FAKT nepovedlo. Celou cestu z kina jsem si probíral v hlavě jednotlivý aspekty filmu a snažil se najít jeden, co se poved. Pořád hledám a nic, NIC! Herecký výkony? Affleckův badass nas*aný výraz připomínal dítě, který nechce jíst brokolici. Cavill je zas klaďas až na půdu, kterej působí až komicky, když přijde na romantický scény. Kamera? Věčně zaostřeno jinam, než je potřeba. Postavy nasvícený z boku, takže dokonale vidíte ucho, ale obličej je ve tmě. Jo a tma? Ta tam je pořádná - je to tak tmavý, že často nevidíte co se děje, ale přitom to nepůsobí temně. Hudba místo aby podtrhovala děj, tak překážela. Struktura děje nesmyslná a zmatená - neustále přeskakuje tu do minulosti, tu mimo realitu, tady na jinou dějovou linku, kterou ale zásadně nevysvětluje, protože proč taky...? A když už tohle všechno selže, tak si člověk řekne, že je to velkej drahej film a bude to aspoň pořádná sci-fi akční řežba. Ale neee - CGI efekty na úrovni Krotitelů duchů a na choreografii bitek asi nesehnali choreografa, takže místo toho kamera ve chvilce vrcholnýho snažení prostě sjede záběrem do zdi nebo do země. Mám pocit, že snad někdo v půlce natáčení řekl "stop, balíme a za týden to musí být v kinech". Jinak si takový selhání fakt nedovedu vysvětlit. Vlastně ani nevím, za co dávám ty dvě hvězdy - asi protože Batman a Superman žejo...

plakát

Black Mass: Špinavá hra (2015) 

Je sice pravda, že se ve filmu vlastně skoro nic neděje, ale mě se prostě líbil. Atmosféra opravdu dokáže vtáhnout do děje a Johny Depp, jakkoli se dá spekulovat o příčetnosti maskérů, je dokonale slizkým a děsivým čistokrevným zloduchem, kterému ale i přesto trošku fandíte. Mrzí mě, že víc prostoru nedostal Corey Stoll – volný čas by se ve filmu určitě našel. Naopak zklamáním pro mě byl Benedict Cumberbatch, který působil dost nevýrazně. Za mě určitě stojí za to si na film zajít, jen od něj nesmíte čekat příliš.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Na to, že film má přes 2h se člověk o kapele nic moc nedozví, celý její vývoj je tak trošku z vlaku, aby se tam vešly všechny písně, které všichni tak milujeme. Ale když budu chtít vidět a slyšet Wembley, pustím si originál - na co revival, byť povedený? Taky mě mrzí, že se tvůrci podřídili přístupnosti PG13 a vše je tak dost opatrné, škoda... Ale pořád je to pěkný film s dobrými hereckými výkony, který člověka zaujme a zahraje na city. I když Malek, ač Fredieho nastudoval poctivě, mu prostě není podobný - on byl mačobuzna, ne pakoskřítek :D

plakát

Bojovník (2015) 

Celý film táhne výkon Jakea Gyllenhaala, naopak Rachel McAdams by ve filmu mohla být ještě kratší chvíli, Forest Whitaker byl stabilně nadprůměrný. Příběh celkem klišé, ale nikoho neurazí. Rozhodně mi chyběla dějová linka zabývající se blíže vyšetřováním událostí z charitativního večírku. Co bych pochválil jako nezvyklý a velice působivý prvek byly záběry z pohledu první osoby uprostřed záplavy úderů. Ještě jednou sláva Gyllenhaalovi!

plakát

Captain Marvel (2019) 

První půlka se dala zkrátit tak na 20 minut, ta druhá už byla akční a vtipná jak se patří. Chvílemi člověk cítí, že se jedná "jen" o další Marvelovku natočenou podle lehce ohmataného receptu, ale stejně to pořád funguje. Výkon Brie Larson mi přišel trošku prkenný, ale naštěstí celkově působí sympaticky. Zato Samuel L. Jackson a Ben Mendelsohn (jako Talos) byli super! K hudbě, ač soundtrack celkově výborný, mám jen výtku v tom, že ne všechny songy jsou správně napasované na dynamiku děje, což by měl být už standard.

plakát

Creed (2015) 

Průměrné a předvídatelné pokračování ságy o Rockym. Sly tentokrát sám neboxuje, ale možná právě o to víc se mi ve filmu líbil. Bohužel každá zápletka a konflikt se ve filmu vyřeší skoro hned a bez zádrhelu, což filmu moc neprospívá a konec je ještě umělejší a přehnaně pozitivní, než v Rockym IV. Každopádně po zhlédnutí jsem díky několika odkazům na ně, měl hned chuť zkouknout první dva filmy. Jo a (hlavně v ringu a kolem něj) povedená kamera.

plakát

Creed II (2018) 

Posbírali ručníky z Rockyho 2-4 a vyždímali z nich tenhle předvídatelnej na city hrající kus, kde jeden syn trénující pod jiným synem CGI-boxuje se synem, kterého trénuje táta, který tomu prvnímu synovi zabil tátu...

plakát

Deadpool (2016) 

Hned úvodní titulky vám napoví, že tohle nebude úplně běžný zážitek. Neotřelý a vulgární humor, který bohužel chvílemi neví, kam vlastně míří a občas je až moc pubertální. Každopádně těžko hledat delší nudný úsek - začátek nasadí vysoké tempo a v něm se +/- drží celý film. A ač se to nezdá, tak je to celkem romantický film, čili ideální na Valentýna :D