Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (14)

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)

Když sourozenci čekají ve stanici metra, je za nimi vidět nápis "strand". Což v angličtině mimo jiné znamená „pláž“, na kterou se do Narnie příhodně přenesou.

Vichr 2

Vichr 2 (2015)

V průběhu cross country závodu se střídají záběry u různých venkovních překážek, přičemž jednou má Ost hřívu zapletenou do klasických závodních „bobíků“ a následně má opět rozpletenou, stejně jako na začátku a konci závodu.

The Saddle Club

The Saddle Club (2001) (seriál)

Seriál má natočeny celkem tři série. V prvních dvou sériích, hlavní hrdinky Lisu, Carol a Stevie hrají stejné herečky, ale ve třetí sérii jsou všechny vyměněny za jiné, včetně postavy Heli Simpson.

Hačikó - příběh psa

Hačikó - příběh psa (2009)

Richard Gere (Parker Wilson) přiznal, že natáčení s plemenem Akita inu bylo velmi obtížné a získat si jejich důvěru mu zabralo tři dny. Zároveň upozornil, že jsou velmi obtížně cvičitelní a zpočátku mu bylo doporučeno neudržovat s nimi oční kontakt.

Hačikó - příběh psa

Hačikó - příběh psa (2009)

V médiích se objevilo upozornění pro fanoušky tohoto filmu: "Nekupujte Hačika!" Jednalo se o varování, že by si lidé neměli pořizovat plemeno Akita inu jen proto, že se jim líbil filmový představitel. Tato rasa je velmi sebevědomá a tvrdohlavá, proto by měla patřit do rukou lidem majícím s takovými psy zkušenosti, nebo se alespoň na jeho pořízení velmi dobře připraví. Podobný případ, kdy si lidé pořizovali oblíbenou rasu z rozmaru, se týkal filmu 101 dalmatinů (1996).

Ztracený princ

Ztracený princ (2008) (TV film)

Princeznu Auroru hraje Barbora Mudrová, avšak její hlas namluvila Anežka Pohorská, ačkoli Barbora je také češka. Ve skutečnosti má ovšem mnohem hlubší hlas, který by se podle tvůrců k princezně tolik nehodí. Možnost porovnání je v pohádce Sedmero krkavců (2015), kde hraje jedno z venkovských děvčat.

Jappeloup

Jappeloup (2013)

Frédéric Cottier - trenér koní, který pomáhal při natáčení, byl sám jako člen bronzového družstva svědkem fenomenálního vítězství Jappeloupa na Olympiádě v Soulu v roce 1988.

Jappeloup

Jappeloup (2013)

Guillaume Canet, který ztvárňuje roli jezdce Pierra Duranda, se díky tomuto filmu vrátil po dlouhých 20 letech k ježdění. Pro potřeby filmu trénoval až 9 hodin denně se známým francouzským parkurovým jezdcem Frédéricem Cottierem.

Jappeloup

Jappeloup (2013)

Při nejtěžších skokových a technicky náročných záběrech zastupuje představitele hlavního hrdiny Guillaume Cane v roli Pierra Duranda jezdec Rodrigo Pessoa.

Jappeloup

Jappeloup (2013)

Jappeloup zemřel na zástavu srdce v šestnácti letech.

Jappeloup

Jappeloup (2013)

Jappeloup de Luze byl zapsán jako plemeno francouzský jezdecký kůň (SF), ovšem reálně je křížencem hřebce klusáka a plnokrevné matky.

Reklama