Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (133)

plakát

Jake a piráti ze Země Nezemě (2011) (seriál) 

Jako není to oscarový film. Ale pro děti super. Pěkné krátké příběhy, poučné a někdy i vtipné. Z mého pohledu taková alternativa Mickeyho klubíku, akorát že ten mi přišel někdy už fakt infantilní. Doporučuji všem rodičům a jejich dětem. Na slabé hodnocení zdejších znalců uměleckých filmů nedejte. Je to fajn.

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

Opravdu dobrý komorní thriller, který stojí za zhlédnutí. Třešničkou na dortu pak je finále, které tam vlastně nemuselo být, ale na druhou stranu právě toto finále odlišuje tento snímek od tuctového dramatu, které jsme už viděli tolikrát. p.s. celkem mi to připomenulo epizodu Casa Bonita (S07E11) ze seriálu South Park :)

plakát

Speed Racer (2008) 

Když jsem po deseti letech (2018) pouštěl film svému synovi, musel jsem docenit audio vizuál tohoto filmu, který je jistým způsobem do dnes nepřekonán. Film nepřipomíná Matrix, ale je blíže spíše Karlíkovi a továrně na čokoládu a stejně jako zmýněný film, nemusí sednout každému. Já se však se synem náramně bavil. Hodnocení zvednuto ze 3 na 4 hvězdy.

plakát

Wonder Woman (2017) 

Nolanovi Dark Knight nepočítám mezi běžnou komiksovou produkci. Wonder Woman je o stovky kilometrů jinde a nesahá Temnému rytíři ani po paty. Avšak z běžné produkce DC je pro mě zatím po Man of Steel asi nejlepší film, který za poslední dobu vznikl. Není to sice událost roku, ale určitě si film zaslouží Vaši pozornost.

plakát

Whiplash (2014) 

Pecka. Představte si situaci, kdyby další díl po filmu Rocky 1 byl o tom, jak syn Rockyho (Miles Teller) chce dosáhnout stejného úspěchu a uznání, jako jeho otec, ale nikoliv v boxu nýbrž ve hře na bicí soustavu. Skvělá kamera, střih, herecké výkony plus velkolepé finále ve stylu již zmíněného filmu Rocky. Opravdu pecka.

plakát

Lesní rituál (2017) 

3 hvězdy? ok asi jo. Za mě, ale 4 z 5. Ve filmu není nic co by jste asi neviděli jinde, pokud jste fanouškem hororů. Na druhou stranu pokud jste fanouškem hororů a chcete další horor, tak tento film je pro vás. Film trochu kazí závěr, jelikož v podstatě vysvětlí co se tam sakra děje a někdy méně je více. Na druhou stranu dostanete ucelený závěr s vysvětlením a ne jen náznaky či dohady nebo nic jako v případě Záhady v Blair witch. p.s. Dost mi to připomnělo krátký film Pavla Soukupa Lesapán https://www.csfd.cz/film/408371-lesapan/prehled/

plakát

Správní chlapi (2016) 

Nevím zda to bude dávat smysl, ale napíši své dojmy. Film je super. Některé momenty jsou dokonalé jiné normální další skoro nudné. Popravdě nedokáži moc po prvním shlédnutí posoudit. Poslední skaut byl super akční krimi s komediálními prvky. Zde vidím spíše komedii s akčními a krimi prvky. Co je bez diskuse super, je tempo filmu, nečekané i čekané zvraty a jistým způsobem originálnost některých scén. Film mi přišel blíže titulům jako Kick ass nebo Kingsman než právě ke zmiňovanému Poslednímu skautu. Vizuál, dobovost a atmosféra je super. Každopádně film doporučuji a dávám poctivé 4 z 5. (90%)

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

Jako jo. Tento film nelze srovnávat s akční klasikou jako je např. Smrtonosná past, Skála nebo Poslední skaut. Avšak v porovnání se současnou tvorbou jako jsou např. aktuální Transformers, Pád bílého domu či Londýna nebo Smrtonosné pasti 5, tento titul hravě, rychle a zběsile převálcuje všechny jmenované. Za mě je asi nejslabším článkem filmu Vin Diesel. Automobilová honička dálkově ovládaných aut zakončená "operací déšť" byla nápaditá a Roland Emmerich s Michael Bayem si asi říkají, proč to jen nenapadlo mě? Osobně mě to bavilo více než kde jaká komiksová Marvelovka z poslední doby či hrůzné počiny DC. Odložte mozek hoďte se do pohody a užívejte zábavu a akci.

plakát

Black Panther (2018) 

Není to Temný rytíř, je to stále Marvel, ale celek na mě funguje o hodně lépe, než u ostatních Marvelovských filmů. Stejně tak CGI zde na mě z nějakého důvodu fungovalo. Jednoznačně povedený komiks film.

plakát

The Titan (2018) 

Jsem fanoušek sci-fi a proto v tomto žánru ledacos dokáži odpustit, či záměrně přehlédnout. V první řadě je však třeba si říci, že se v tomto případě jedná o TV produkci. Ačkoliv v dnešní době filmu produkující Tv stanice dosahují vysoké kvality a mnohdy překovávají kino produkci, ve většině případech se stále jedná pouze o TV film. A zde za mě The Titan obstál minimálně dobře. První polovina filmu je pro mě zajímavější. Druhá je taková zbytečně hororovo akční? dalo by se snad říci? Zkrátka nabere to směr, kudy asi jít nechcete. Avšak celkově se jedná o zajímavé sci-fi, které bych doporučil hlavně fanouškům a pamětníkům Krajních mezí. Přesně takový totiž tento film je. Jako dvoudílná epizoda ze zmiňovaného seriálu. Ostatní si mohou zajít do kina na Avengers, Sebevražedný oddíl, Batman vs Superman nebo jinou komiksovou nádheru, která zrovna jistě i v tento moment někde běží.