Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbení režiséři (10)

Jacques Deray

Spolutvůrce moderního francouzského filmového žánru "krimi-thriller". Bravurní realista a taktik.

Henri Verneuil

Nejtalentovanější francouzský filmový režisér realistických dramat a krimifilmů let šedesátých a sedmdesátých, možná proto, že nebyl rodilý Francouz a že si prošel tím, čím prošel.

José Giovanni

Talentovaný scénárista, režisér a producent. Muž, který si prožil většinu z toho, co zfilmoval, proto mohl tak objektivně a pravdivě přistoupit k tématu krimi.

Georges Lautner

Úspěšný francouzský tvůrce krimi-thrillerů i krásných komedií.

Sergio Leone

Bravurní velkosáhlý vypravěč. Spoluzakladatel žánru "spaghetti-western". Neuvěřitelně charismatický muž, jenž dokázal na svou stranu stáhnout mnoho velkých hereckých i režisérských osobností filmu, díky tomu můžeme dnes obdivovat jeho ne-tolik obsáhlou, o to hodnotnější filmovou tvorbu.

Jacques Tati

Jedna z největších filosofských osobností filmového nebe. Skvělý režisér a bravurní Pan Hulot. Takový byl Mistr Jacques Tati.

Jean Girault

Tvůrce světového specificky žánrového pojetí "francouzské komedie", genialitou obdařený tvůrce nejmilejšího humoru před kamerou.

Pierre Granier-Deferre

Velmi hloubavý inteligentní autor a režisér kriticko-společenských dramat. Mistr svého žánru, který dokázal skvěle využít nejlepších herců své doby pro realizace svých snímků odehrávajících se na malé ploše, v malém prostoru, ale o to údernějších, cílených na city a prožitek diváka. Zastánce klasické literatury a pohledu na filmový svět.

Petr Schulhoff

Inteligentní, citlivý a pro své specificky atmosférické filmové prostředí obdivuhodný autor. Jediný opravdový český zástupce na poli sirových kriminálních dramat. Nikdo nemá natočených sice tak málo, ale stěžejních a bravurně vypointovaných realistických kriminálek.

Sidney Lumet

Neuvěřitelný mág amerického filmu. Jeho hloubavá tíživá společenská dramata nemají v Hollywoodu dodnes konkurenci!