Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Recenze (9)

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Na to, jak pěkně to je natočené, jak hezky si autoři vyhráli s maskováním a CGI, se zvuky, s akcí na konci, tak... Mi přijde, že Zack jaksi postrádá nějakou úroveň logického uvažování. Krom začátku, který je unavující, tak je to pěkná podívaná, dobře se to sleduje i poslouchá, ale když se nad tím člověk zamyslí, většina scén nedává absolutně smysl a reálně by nefungovala. V tom ohledu mi to dost připomíná Star Wars 9.  Škoda no, od Snydera bych přeci jen čekal víc.

plakát

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu (2021) 

Téma velice dobré a důležité, jen škoda, že za hodinku a půl je divákovi předkládáno obrovské množství informací, které je místy náročné všechny vstřebat. Občas je samozřejmě zřejmé, že je celý dokument (například rozhovory) sestříhán tak, aby to vyhovovalo celému poselství. Je trošku škoda, že to tak není moc vyvážené a možná tak nereflektuje realitu plně. Za tyto dva problémy odebírám po deseti procentech. 80 %

plakát

Stánek s polibky 2 (2020) 

Úspěšné pokračování úspěšné teen romance – pozoruhodnou věcí je, že se mi oba filmy líbily v podstatě stejně. Oba mi přišly kvalitativně velice podobné. I když kvalita obou filmů je jen lehce nadprůměrná, myslím si, že si i takovýto žánr filmů zasluhuje své místo na filmové scéně. Jak jsem říkal, celkově se jedná o lehce nadprůměrný film, jediný aspekt, jenž se mi ve dvojce moc nelíbil byla jista překombinovanost příběhu – příliš zvratů, příliš dějových linek, myslím, že trochu zbytečně. Pokud by měla být trojka, určitě se rád podívám.

plakát

V síti (2020) 

Neskutečně zajímavý a naučný dokument. Od doby, kdy jsem se o tomto projektu dozvěděl, o návštěvě kina jsem nepochyboval. Snímek odhaluje podsvětí českého internetu a predátorů, kteří by mohli napadat vaše děti a v podstatě jim zničit život. Velice se mi líbily především osobní schůzky s predátory a závěrečné i setkání s jedním z nich a "rozhovor" s ním. Jediné, co mi ve filmu trochu chybělo byla nějaká psychologická analýza těch predátorů – komentáře psychologů. Ty tam sice byly, ale ve zcela minimálním měřítku. Co mě ještě mrzí, ale netýká se to až tak filmu je, že film je v kinech již půl roku a stále se vymýšlí nové způsoby (verze 18+), jak jej ještě více podojit a vytěžit z něj co nejvíce peněz – to ale samozřejmě na kvalitě filmu nic neubírá, jako spíše na profilu Klusáka a dalších, co to mají na starosti.

plakát

Vyproštění (2020) 

Výborná akce, která sice trochu pokulhává, co se děje týče, ale ani tak bych se ji nebál srovnávat s Johnem Wickem. Film je akce plný (až na pár nudných momentů), takže vás nezačne nudit. V podstatě mi to připomíná Star Wars 9, kdy je film také výborný na sledování (hromada skvělých a kvalitních efektů), ale příběh jde trochu stranou (no, u SW jde hodně stranou). Nemluvě pak o tom, že Hemsworthovi role Tylera opravdu sedla a jde vidět, že je pro ni jako dělaný.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Epické zakončení celých tří fází světa MCU. I přes fakt, že filmová stopáž přesahuje 3 hodiny, film ani v jednom momentu nepřestává bavit (a to já se obvykle na filmy dívám na dvakrát, protože mě po hodince přestanou bavit). Efekty, obraz, zvuk, příběh – vše na jedničku. V podstatě jedinou věcí, jenž mě zklamala bylo uzavření dějové linky Kapitána – zkrátka se mi tam moc nehodila a přišla mi poněkud na sílu. A když už to tedy takto udělali, myslím si, že by bylo fér nějakým způsobem zakončit i děj Thora, protože ten jako jediný z těch, kteří měli vlastní trilogii, přežil a bude se vyskytovat v dalších dílech. I tak jde ale zcela zaslouženě o nejvýdělečnější film všech dob.

plakát

Kazišuci (2018) 

Jednou větou bych to asi shrnul jako lepší verze Klubu sráčů. Ten nejpřízemnější styl humoru trochu kompenzují poměrně sympatičtí herci a také nějaká zápletka, která dává celkem smysl. Také závěr celý pocit z filmu vylepšil. S 54% procentním hodnocením od uživatelů na ČSFD se proto poměrně ztotožňuji.

plakát

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002) 

Z mého pohledu jde asi o nejzbytečnější epizodu Star Wars. Čistě kvalitativně tento snímek není vůbec špatný, u Anakina jdou již vidět náznaky třímajícího strachu a hněvu. Ale film (krom možná nějakých desíti minut) není pro celý svět Star Wars až tak důležitý. Kdyby do trojky přidali čtvrt hodiny materiálu navíc, pokryli by tím celou druhou epizodu této jinak brilantní ságy.