Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (167)

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Tak nám tenhle počin vyhrál sošku za nejlepší mezinárodní film a já chtěl vidět, proč tomu tak je. Ovšem jediné, čeho jsem byl součástí, tak byl extrémně nezáživný a nezajímavý zážitek. Nudný každý kamerový záběr, nudné dialogy, nudné postavy. Jestli jsem si měl všimnout něčeho, co tenhle snímek mělo vynášet do těch oceňovaných výšin, tak se mi to nepodařilo, protože daleko zábavnější v ten moment bylo pro mě koukat z okna. Jediný poutavý okamžik byly, alespoň pro mě, kdo se neúčastnil školní exkurze, poslední tři minuty filmu.

plakát

Mladá dáma (2024) 

Další z pokusů vytvoření silného ženského charakteru, který ovšem nemůže fungovat, pokud do ní obsadíte feministickou nabubřelou krávu, navíc do postavy, která neustále ječí a piští a přítom si následně hraje na drsňačku, kterou jí opravdu věřit nelze. Nemluvě o tom, že má všechno naservírované, tak aby se mohla vyléčit, aby měla jak lézt, aby měla po ruce mapu atd. Přidejme k tomu hloupý scénář, ne příliš chytré dialogy a monology, spoustu nesmyslů a nelogičností, bezcharakterní charaktery, nejhnusnějšího draka, proměnlivé lokace dle potřeby a vyjde nám z toho pěkná slátanina. Jedna jediná hvězdička, snad z lítosti, za hudbu a kostýmy.

plakát

Wonka (2023) 

Teď ale vážně. Jaktože ti plaměňáci ze zoo doopravdy neuletí??

plakát

Premiantka (2024) 

Poměrně zklamání. Příběhově jednoduché, herecky, až na Jennu nevýrazné, to samé se dá říct i o vedlejších postavách, které byly téměř úplně zbytečné a celkově to prostředí bylo jako bez duše a nepůsobilo uvěřitelně. A vidět ty dva spolu, při jakémkoliv osobnějším aktu, bylo divné až nechutné. Ovšem feremony z toho čiřely, to zase jo.

plakát

Kung Fu Panda 4 (2024) 

Důstojný návrat a fůra nostalgie. Možná přebytek humoru a méně mouder a poučení, ale dalo se to. Co ale nejvíc zamrzelo bylo, že zde nebylo Pět postrachů. Pouze ale jen zamrzelo, ne že by to bylo vyloženě na škodu. Fungovalo to i bez nich.

plakát

Chudáčci (2023) 

Spíše než scénářem, dialogy a celkovým příběhem, se zde může divák pokochat hlavně zajímavých vizuálem, kamerou a hereckými výkony. A přes to, že Emma Stone se zde hodně vyblbla, já jsem si daleko víc užil hraní, až přehrávání a nadávání Marka Ruffala. Film taktéž pěkně pracuje s myšlenkou seberozvoje a to, že je banální a nemravný mu jenom dodává na originalitě a třpytivosti a takových filmů je v dnešní době potřeba čím dál víc a na každý takový se s láskou podívám.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Při sledování prvního dílu jsem měl pocit, jakobych sledoval svým překrásným a barevným vizuálem Avatara. Tady mi to zas připomínalo LOTRa nebo Warcarft, čímž chci ale hlavně říct, že vizuál se opět povedl a byl líbivý pro oči a bylo na něm vidět, že si s ním opravdu vyhráli a dali si na něm záležet. Dalšími silnými stránkami jsou jakž takž povedený humor, chemie mezi bratry, vývoj vedlejších postav a propojení s přírodním prostředí a dopady ekologie. Mezi ty slabší záporák a jeho nedostatečnost, celková zápletka, a slabý finální souboj, ale hlavní je, že jsem se bavil od začátku až do konce a neusínal u toho.

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Jakožto správný český občan jsem se musel na tenhle film podívat především proto, co to má s naší zemí společného a nic jsem si o něm nezjišťoval, ani nevěděl co mám očekávat, proto nastaly u mě dvě překvapení, jedno pozitivní, druhé negativní. To pozitivní bylo, jak kvalitně byl především vizuál zpracovaný, to samé se dá říci i o dialozích, ale co mě uhranulo především, byla hudba, která byla naprosto magická. A co mě zklamalo, ale vlastně ani nepřekvapilo, tak že příběh byl až trapně zase o (tragické) lásce, spíše než o čemkoliv jiném, takže vlastně o ničem, a přitom to mělo takový potencionál poojednávat o daleko zajímavějších a hlubonosnějších tématech.

plakát

Společnost mrtvých básníků (1989) 

Za poslední dobu jsem viděl dost špatných nebo jednoduše nezapamatovatelných filmů, proto jsem měl chuť se podívat na nějaký starý film, který bude připomínat dobu, kdy lidi byli tak nějak šťastnější a netrávili svůj čas na technologiích. Film, plný kvalitních dialogů příjemných na poslouchání a mouder, kterými můžeme změnit náš život. Film, který dokáže emocionálně diváka strhnout. Film, který bude mít na mě takový dopad, že bude ve mě rezonovat a budu muset o něm přemýšlet ještě následující dny. Jsou to ale až moc podrobná kritéria? Přesně ale tohle tenhle film je.

plakát

Asteroid City (2023) 

S prominutím jeden z nejhorších filmů, jaký jsem kdy za poslední dobu vidět. Jediné pozitivum jsou kulisy a celkově retro barevný vizuál. Jinak je to opravdu nezábavné, nezažívné, nezajímavé, hloupé, bez špetky výpovědní hodnoty. Mimozemšťan je už jen naprostým výsměchem. Ihned po zhlédnutí si nepamatuji jméno jediné postavy, či nějaký další rozhovor. Vlastně jediné, co mi utkvělo v paměti, je Tom Hank a jeho kecy ohledně zahrábání jeho mrtvé dcery. Všechny tady tyhle slavné herecké tváře a jména tady účinkovaly jen z důvodu přitáhnout pozornost, protože jinak absolutně z herectví nepředvedly vůbec nic. Možná tedy jen snad svůj charakter, že jim nevadí se objevit v totálním propadáku, a dokážou si díky tomu ze sebe udělat srandu. Jestli celý film měl být satira nebo metafora na něco jiného, to jsem nepoznal. Jestli to měl být čistý bizár, to se mu povedlo.

Ovládací panel
1 bod