Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (15)

plakát

Všude dobře, sám doma nejlíp (2021) odpad!

Rozhodně nejsem jeden z lidí, kteří na něco nadávají jen proto, že to je předělávka původní klasiky, kterou mají všichni od dětství rádi. Naopak si myslím, že když remake přinese něco nového a přijde po nějaké rozumně dlouhé době, tak nemusí být vůbec na škodu. Jako příklad se dá uvést první Jumanji. V tomto případě jde ale o úplnou katastrofu. Můžeme začít scénářem. Zatímco v originále fandíme Kevinovi, aby se ubránil zlodějům a přejeme jim jejich útrapy, tak zde jde o rodiče dětí, přičemž tátu zrovna vyhodili z práce a musí prodat střechu nad hlavou. Kluk, který zůstane sám doma je ale okrade o jedinou cennou věc, kterou mají a tak se jí celý film snaží dostat zpět, aby nemuseli dům prodat. A tak jim vlastně divák fandí, aby od toho zloděje věc zpátky dostali a utrpení jim nepřeje. Herecky to bylo taky dost slabě a mrzí mě, že se mi zprotivil Archie, který mě tak okouzlil v Jojo Rabbitovi. Jediný světlý moment bylo napojení na původní filmy skrze Buzze a jeho dvě scény ušly. Každopádně jsem si projel svoje odpady a s klidným srdcem musím říct, že tohle je ten nejhorší film, který jsem kdy v životě viděl. Jediné, co se mu povedlo, bylo zprznit původní hudbu Johna Williamse.

plakát

Olga (2021) 

Konečně film, u kterého není uměle přidáno 30 minut jen proto, aby byl delší a vypadal víc hluboce. Rychlá svižná podívaná, která pěkně kombinuje prostředí sportovní gymnastiky s životem a demonstracemi na Ukrajině. Upřímně jsem nečekal, že mě někdy bude zajímat, zda hlavní postava vyšvihne perfektního Jaegra. Klobouk dolu i před slečnou Budiashkinou, protože očividně nějaký gymnastický trénink na roli okusila. Jediné, co by mě ještě zajímalo je, zda opravdu na Evropském šampionátu závodí obdobné dívky jako ve filmu, jelikož kapitánka švýcarského týmu vypadala, že spíše zvedá sto kilo na bench pressu, než ladně skáče po kladině. Každopádně na lepší film jsem letos ve Varech nenarazil.

plakát

Nadějná mladá žena (2020) 

Kdo by to byl řekl, že nám tento film předpoví budoucnost české politické scény. V České republice je heslo meetoo sprosté slovo, a tak je jasné, že se ve zdejších komentářích a diskuzích budou objevovat hesla typu "může si za to sama, když se ožrala" apod. Každý normální člověk samozřejmě ví, že i když se kdokoliv opije sebevíc, neznamená to povolení k čemukoliv, co si zamanu. Je jenom dobře, že vznikají filmy, které se na tuhle problematiku nebojí poukázat. (I když je zároveň trochu smutné, že je na tohle téma stále potřeba dělat osvětu a není to všem jasné) Co se týče samotného filmu, tak bych to shrnul jednoduše. První dvě třetiny super, chování hlavní hrdinky podle mě dává vzhledem k jejímu stavu smysl, ale poslední třetina od zlomu už moc ne. Autoři se asi snaží šokovat, což je filmu paradoxně na škodu. Hlavní hrdinka měla mnoho možností, jak se zachovat (jít na policii, dát věc do médií,...), ale místo toho je finální pasáž, která podle mě nedává úplně smysl. Škoda.

plakát

Učitelka - Epizoda 8 (2020) (epizoda) 

Minule jen Eric, dnes prakticky jen Claire. Pěkné poukázání na fakt, že vykonáním trestu nic nekončí. A to má Claire ještě štěstí, že má aspoň nějakou rodinu. Nijak neobhajuji zločince (i když v tomto případě mi přijde půl rok na tvrdo + 5 let podmínka jako naprostý nesmysl, například v České republice se o trestný čin vůbec nejedná), ale představte si někoho, kdo nikoho nemá. Ze dne na den je vyplivnut před věznici a co teď. Bydlení nemá, peněz poskromnu. V těchto situacích se recidivě nedá úplně divit.

plakát

Učitelka - Epizoda 5 (2020) (epizoda) 

Díl sice přeskočil tak dva měsíce děje, ale vůbec to neuškodilo. Chování postav dávalo smysl a ať si říká, kdo chce, co chce, já ten závěr chápu a nedivím se jí.

plakát

After: Přiznání (2020) 

Po špatné jedničce, kde světlo světa spatřil nejhorší herecký výkon "drsného zlobivého boye" v podání mladého Voldemorta, přichází nic moc dvojka, která má ale jednu výhodu, Voldemort už tam tak moc není. Tedy je tam hodně, ale ne pořád. Tessyna linka je v rámci žánru celkem zajímavá, ostatní postavy jsou také ucházející, především pak skvělé dvojče Bena z přátel, a když zrovna Voldemort neukazuje, jakej to je drsňák, že má rád bolest při tetování, tak se na to dá i dívat. Samozřejmě pokud vypnete mozek, nevšímáte si občas klišé dialogů (obzvlášť cool vět, jak jsou všichni dokonalí) a při scénách s Voldemortem si zavřete oči a zacpete uši.

plakát

Učitelka - Epizoda 3 (2020) (epizoda) 

No, tohle už nebylo úplně povedené. Na seriálu je sice příjemné, že jeden díl netrvá hodinu, jak už je dnes zvykem, ale výsledkem dvaceti minutových dílů je to, že razantní ne se může změnit na ano za míň jak minutu. Stačí totiž na sebe 20 vteřin hledět přes půlku místnosti a je to. Taky to asi někdy zkusím.

plakát

Učitelka - Epizoda 1 (2020) (epizoda) 

První díl jen představuje hlavní postavy a poodhaluje zápletku seriálu. K pousmání je, že herci jednomu ze "středoškoláků" je poctivých 27 let a klidně bych ho tipnul na ještě staršího. I hlavní postavě je dobrých pětadvacet a tak by mě zajímalo, jak by seriál vypadal, kdyby herecké obsazení věkově odpovídalo skutečnému středoškolskému věku.

plakát

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019) 

Kdyby se ubralo tak 30 minut, přidala trocha nápaditosti a ubralo trochu klišé (závěrečné mlácení tří goril, pád z 50 metrů do minijezírka,...) mohl to být ucházející film. Hlavní trojka byla totiž celkem i místy zábavná, zvláště pak Idris Elba, ale to opravdu nestačilo. Pokud někdo nechce ztratit tolik času, stačí se podívat na trailery, je tam vlastně všechno zábavné (podstatné ve filmu nic není). Zajímalo by mě, kolik času pan Rock strávil lobbováním za nucený závěr na Samoa.

plakát

Dycky Sunderland (2018) (seriál) 

Každý, kdo má rád fotbal, by se na tento dokumentární seriál měl okamžitě podívat. Na Ostrovech prostě fotbal prožívají fotbal trochu více než u nás a seriál krásně ukazuje pohled dovnitř na zázemí, fanoušky, trenéry, vedení i fotbalisty Sunderlandu AFC. Nádech Anglie tomu dodává tu správnou atmosféru a divák po chvíli Sunderlandu fandí, jako kdyby se hrálo živě.