Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (41)

plakát

Výměna (2008) 

Sedm + Přelet nad kukaččím hnízdem + Zelená míle = Výměna

plakát

Nevědomí (2013) 

Vizuální majstrštyk, dárek pro všechny Falloutáře. Zajímavá dějová linka (bohužel přeplácaná) a důvod názvu filmu předložený polopaticky v poslední scéně i těm pomalejším. Poctivé 4* sci-fi, pátá hvězda navíc za dokonalý feel filmového post-ap světa a taky natruc vůči místnímu relativně nízkému hodnocení.

plakát

Zlomené město (2013) 

Tak si to spočítejme: Klasická reklama má 30 vteřin. Písnička Drink for That od Rihanny asi 4 minuty. Ano, vychází to podle předpokladu, tohle je opravdu největší a nejdelší reklamní počin společnosti Jameson v historii.

plakát

Patrola (2012) 

Jednou větou: Zas*aně dobrej videoklip :-) Mohl být o 20 minut kratší a někdy zbytečně netlačit na pilu (policajti jsou hrdinové, my víme), ale stejně to je za (trochu slabších) 5*.

plakát

The War on Democracy (2007) 

Problémem tohoto filmu je, že ho jde rozdělit na dvě naprosto nesourodé části. Až diletantsky nezvládnutý pokus o vylíčení Hugo Cháveze jako největšího žijícího ochránce lidu a demokracie, Ježíše Nazaretského našich dní (tuto část nelze hodnotit jinak než jako jasný odpad) - a potom druhou část zabývající americkou "zahraniční politikou", posvěcenou magickou formulkou o ochraně národní bezpečnosti a národních zájmů. Zde už má film celkem co říct, ačkoli označit například Miltona Friedmana za radikálního ekonomického extremistu..:-) ...člověk se alespoň za dlouhých zimních večerů nenudí :-)

plakát

Proboha! (2008) 

Jestli tohle má být nejreprezantativnější protináboženský film, ten nejlepší souhrn argumentů proč v boha nevěřit, měli bychom se asi všichni už tuto neděli vydat do kostela a modlit se ostošest. Tendenční, manipulativní, hloupými a nedomyšlenými "důkazy" přetékající snímek. Na běžného amerického vidláka Maherův vodopád slov stačí, bohužel je až neuvěřitelně vidět, jak plytký jeho přístup je, když se se setkává například s vatikánským astronomem. Hvězdička navíc za to, že Maher ve snímku ponechal moment, kdy ho naprosto rozsekal věřící v "zábavním" parku přirovnáním s vodou, ledem a párou. Jako neveřícímu je mi smutno z toho, že tohle někdo může hodnotit jako povedený film. Ateista s IQ 50 jistě při jeho sledování může notovat, Ateista s IQ vyšším než 50 u něj musí jen smutně koukat. Náboženství i ateismus jsou mnohem složitější fenomény a zasloužily by si výrazně lepšího zpracování. P.S.: A ten konec? Opravdu už jsem čekal jen na patetickým hlasem vyřčenou výzvu k založení Mezinárodních protináboženských legií s cílem vypálit v zájmu věčného míru všechny kostely, mešity a jiné svatostánky. :-)

plakát

Zahulíme, uvidíme 2 (2008) 

Pokračování sice kvalit prvního dílu nedosahuje, ale i tak se ve své kategorii jedná o vrchol současné kinematografie:-)

plakát

Honba za lesním mužem (2006) 

Průměrná komedie, škoda že Justin Long se svým kapku pomalejším parťákem nedostal víc prostoru, hned bych přidal jednu hvězdu. Vlastně, pokud by byl film jen o nich, možná bych přidal dvě. :-)