Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Biografie (6)

Larry David (herec / tvůrce / scenárista)

15.01.2010

Larry David se narodil 2.7. 1947 v Brooklynu ( New York ). Je to herec, spisovatel, producent a komik. Vystudoval University of Maryland v College Park. Je tvůrce seriálu SEINFELD (NBC 1989-1998). Rád vzpomíná na své dětství, svými slovy ho měl doslova "nádherný". Larry chtěl být komikem a čerpá tak hlavně ze svého dětství a … (více)

Gavin O'Connor (režisér / scenárista / herec)

15.01.2010

Gavin O’Connor rodák z Long Islandu, New York už jako malý chtěl být filmařem a jeho sny se naplnily. Po vystudování University of Pennsylvania začal jako spisovatel a producent. Svůj režijní debut měl v krátkém filmu BET (1992). Později v letech 1995 Gavin natočil snímek COMFORTABLY NUMB, ale během festivalu v Cannes film… (více)

Jami Gertz (herečka / producentka)

15.01.2010

Jami Gertz narozena 28. října 1965 v Chicagu, Illinois USA, studovala v NYU drama. Mladá talentovaná herečka se souhlasem svých rodičů opustila svůj domov v rodném Illinois a odstěhovala se do Los Angeles. Ona i rodiče věděli, že je potřeba jít dál a prodat svůj talent a svůj šarm do světa showbussinnesu.Svůj debut zažila v… (více)

Tony Curtis (herec)

20.04.2007

Nikdy nezískal Oscara. Zato se mu dostalo té cti být vyobrazen na slavném obalu desky Beatles, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band a stal se francouzským rytířem umění a literatury.Tony Curtis se narodil v Bronxu jako Bernard Schwartz. Rodiče byli židovský imigranti z Maďarska a Československa (Michalovce), kteří odešli do… (více)

Gene Wilder (herec / scenárista / režisér)

13.04.2007

Narodil se roku 1933 v Milwaukee, v rodině ruských emigrantů. Jeho vlastní jméno je Jerome Silbermann. Vystudoval herectví na universitě ve státě Iowa a navštěvoval také britskou Bristol Old Vic Theatre School. Po návratu do států hledal angažmá v divadle a na živobytí si vydělával jako příležitostný řidič, prodavač hraček nebo… (více)

Dick Van Dyke (herec)

10.04.2007

Narodil se roku 1925 v Missouri. Jeho otec, obchodní cestující, pocházel ze starého holandského rodu Van Dijk. Vyrůstal v Danville ve státě Illinois, kde také vystudoval vyskou školu. Během druhé světové války sloužil u letectva a také pracoval jako rozhlasový moderátor. Po válce vystupoval v lokálních televizních stanicích v… (více)

Reklama