Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (57)

plakát

My (2019) 

Pouze za super hudbu, jinak to bylo teda hodně špatný...za mě bída a nikdy více!! Těch bílých králíků tam bylo dost, takže teď je jen otázka, na čem tvůrci jeli...

plakát

Tomb Raider (2018) 

Pro mě jednoznačně milé překvapení. Bavilo mě to od začátku do konce, děj zajímavý, napínavý, akce super, hrdinové uvěřitelní a dobře obsazení (možná až na Vogela, který mohl být rozhodně lepší) i zahraní. Rozhodně několikanásobně lepší zpracování, než série s Angelinou Jolií. Alicia Vikander je navíc kočka a role jí sedí parádně. Očekával jsem od tohoto filmu přesně to, co jsem dostal, takže za mě absolutní spokojenost.

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Pro mě další ze silných příběhů z novinářského prostředí. Nebylo to až tak úderné a brilantní jako Spotlight, nebo předchozí Spielbergův perfektní snímek Most špiónů, ale mělo to svou šťávu, výkony herců byli jako vždy precizní, Tom Hanks a Meryl Streep jsou prostě mistři svého oboru a ve filmu působili oba opravdu věrohodně. I s ohledem na dnešní politickou situaci je tento snímek dobrou sondou do toho, co se "ještě" nazývá svoboda tisku a slova a hlavně odvaha za tyto principy bojovat. Za mě jasné 4*.

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Jako těžko to nějak sáhodlouze hodnotit. Zmar, bída, tragédie, toť asi nejvýstižnější hodnocení mého zážitku. Šílenství a nefunkční příběh o ničem. Škoda dalších slov. Nechápu jak stejný režisér mohl natočit super Muže z oceli, a pak tuhle spíš komickou tragédii. Otřesný zážitek, nikdy více.

plakát

Temná věž (2017) 

Po strašidelných recenzích jsem šel do kina s určitým strachem, co čekat. Ale nakonec jsem byl i mírně pozitivně překvapen, že to nebylo tak strašný. Pěkná pohádka, která asi měla sice větší ambice, vzhledem ke knižní předloze a super obsazení, ale jako sci-fi jednohubka super. Obsazení parádní, Matthew opět nezklamal, ale ani další dva hlavní představitelé. Vtipné dialogy, pozitivní stopáž. Škoda jen, že celkové pojetí bylo spíše televizního ranku. Přesto tenhle film beru jako příjemný počin, na který se někdy znovu rád podívám, protože mě ve výsledku bavil.

plakát

To (2017) 

Mrazivý super horor s perfektní atmosférou strachu a perfektním Billem Skarsgardem v roli TO!! V rámci hororového žánru posledních let jednoznačně v první trojce. Poctivé 4*.

plakát

Bezva ženská na krku (2016) 

Za mě velice povedená komedie s příjemnými herci a vtipným dějem. V době Babovřesk a podobných paskvilů se na to dobře koukalo. 3,5*, ale vzhledem k tomu, že podobných aspoň trochu vtipných českých filmů je jako šafránu, dávám 4*. Příjemné překvapení.

plakát

Místo u moře (2016) 

Jak už tu bylo ve více komentářích napsáno, tak se jedná o Oscarovku jako sviňa. Což o to, drama je to fajn, herecké obsazení mi taky sedí, takže v tomhle je vše v pořádku. Ale chyběla mi tam aspoň v některých pasážích určitá změna tempa. Vše plyne, plyne, plyne a najednou je konec. Chápu, že "akademicky" je to v pořádku, ale mě tam zkrátka a dobře něco k tomu o něco lepšímu zážitku chybělo. Je to zkrátka na hraně mezi 3* a 4*. Po nočním rozležení se ale přikláním spíš k té o něco slabší variantě. Za mě nějakých 70%

plakát

Ve jménu krve (2016) 

Pro mě konečně zase akčňák jak má být, žádné triky a vizuální zelený bláznovství nikdy nekončících filmů od Marvelu a DC. Syrový akčňák bez zbytečných průtahů, s dokonalou stopáží, super scénářem, kde se člověk i zasměje, Gibson s plnovousem je jasnej motorkářskej boss :-) ...ostatní obsazení taky perfekt, v rámci žánru super podívaná...nic na Oscary, ale to ani nikdo nečeká...v jednoduchosti je síla...za mě super zážitek!! (75%)

plakát

Hacker (2015) 

Až na ten závěr, kde mohl být závěrečný souboj povedenější, jde ve výsledku o celkem zdařilý kyberthriller, který perfektně ubíhá a nemá moc hluchých míst. Realistické přestřelky a celkem uvěřitelný hackerský podtext mě nadchly. Co mě také mile překvapilo, bylo dobré herecké obsazení, které bylo uvěřitelné a i čínská část byla sympatická, čehož jsem se bál nejvíc. Pro mě rozhodně lepší průměr a určitě ne zklamání jako to tady podává většina hodnotitelů. Za mě jednoznačně minimálně 70% a doporučení ke shlédnutí!!