Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (634)

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) odpad!

Popravdě, nevím proč tomu dávat ani tu jednu hvězdu. Zbytečnější příběh jsem v životě neviděl. Především, seriál by se měl jmenovat "Reva - My unbridled rage", protože Kenobi tady hraje druhé housle, což se týká prakticky každého kromě jí a samozřejmě, malá Leia, ach jo. Snad o každé epizodě by se dal napsat obsáhlej rant, proč je to mizerně natočené, scénář děsný a charaktery, prostě nic moc. Scény kdy storm troopeři netrefí nic na jeden metr jsou již mandatory, ani rebels nebyli takhle hrozní, propíchnutí laserovým mečem je taková menší nepříjemnost, nic vážného, empire zapomnělo, že má stíhačky, obi zase nechá práci nedokončenou = big brain moment + nechá naživu člověka, který zná pravdu o Lukovi, Maul dostal za stejnou věc instakill a scéna kdy dobrá postava střelí mouse droida, asi největší přečin všech dob : ). Tenhle seriál byl omyl a rozhodně doporučuji nesledovat, je to mizerný star wars zážitek a jen to pokřivuje vše o epizodě 4.

plakát

Star Wars Povstalci (2014) (seriál) 

Není to lehké hodnocení, některé části, hlavně počáteční epizody jsou vhodné tak pro školkou zralé děti, na druhou stranu, někdy by se atmosféra dala krájet, několikrát je zmíněna genocida rozličných bytostí a charaktery budou umírat, někdy docela "brutálně" a ostatní  (i good guys) o tom dokonce budou vtipkovat? Lol disney a jeho divné pravidla. Stormtroopeři vystřelí na hlavní charaktery tolik střel, že zde opravdu musí působit force, páč je skoro téměř vždy minou, never change boys. Show hodně zachraňuje Thrawn, to je rozhodně důvod proč to není jen mdlý tříhvězdičkář. Thrawn (i když trochu jiný než ho známe) je tak brutálně OP, že rebelové museli vytáhnout neskutečný plot armor, aby ho dokázali porazit a i tak to nebylo bez obětí. Mohl bych být přísnější, ale upřímně, když se mrknu co teď plodí za kinematografické skvosty disney nyní a jak úžasně tvůrčí a zábavná byla nová série tří filmů, rebelové nejsou úplně tak špatný. Neshituje to na Star Wars, což v dnešní době je good enough. Filoniho wolf fetish je... zajímavý, ale já si nestěžuji.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Film neurazí a je docela ok, ta úplně závěrečná scéna je strašná blbost, ale co naděláme no.

plakát

Black Panther (2018) 

Filmově je to nenáročný flick, akce hezká a lidé, technologicky 10x vyspělejší než zbytek planety, co běhají s oštěpy a sekáčky, zkrátka roztomilý. Je vtipný, jak celá premisa je úplně nesmyslná, killmonger má problém s royal family, to je jasné, ale co má proti zbytku světa? Ať je naštvanej na Wakandu, ta mohla dávno ovládnout svět a udělat z planety ráj, ale ne, místo toho tam jede nějak rant o bratrech a sestrách a skákání z lodí, dost líné. Nevyužitej potenciál, to je problém tohohle filmu, škoda.

plakát

Star Wars: Vadná várka - Série 1 (2021) (série) 

Chtěl bych dát 5, ale něco tomu chybí, na 5 to prostě není. Omega je na začátku otravná, ale to byla i Ashoka, charakter vždycky trochu musí dospět, no problem. Těžko se rozepisovat o Empire a stupidnosti zničení Kamina, proč ničit, když si to prostě mohli vzít? O plánu nahradit elitní vojáky obyčejným masem je taky ztráta času mluvit. Chybí jim genetický materiál? Tak vezměte nový, galaxie je obří, nebo vemte snipera a naklonujte jeho, jenže to je co naplat, Empire je evil, protože Empire je evil a Palpatine je kokot. Jinak je hodně katarzní najednou vidět klony jako nepřátele, zvláště pokud předtím sledujete clone wars. Myslim,, že to navázání provedli fakt slušně. Tak uvidíme, co bude dál.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) (seriál) 

Je to takové, nemastné, neslané, těžko říct. Mandalorian to není, i když se rozhodně snaží být a má to své momenty. Ovšem každej dobrej moment má counter, kdy se charaktery chovají jako idioti a scénář snědla bantha(říct, že byl Boba zachráněn Tuskeny je velice velký eufemismus, páč nejdříve ho sebrali a udělali z něj otroka, to, že přežil, svědčí o jeho vůli žít a odolnosti, ne Tusken humanismu), hodně, a myslím, HODNĚ problémů mohlo být vyřešeno hned na místě, místo aby se Boba choval jak zakřiklý srab, co čeká na svolení někoho zastřelit (mimochodem, většinou přímé zásahy skoro nic nedělají, jen se zablískne a osoba spadne k zemi, ani šaty nejsou poškozené často, lol). Trochu mě děsí ta kombinace různých příběhů, která moc nesedí, hlavně to jak se Luke choval ke Grogovi. Popravdě, celkově zaměření na Mandaloriana hodně narušilo chod příběhu, ale což. Skoro to vypadalo jako kdyby se události ROTJ nikdy nestaly, já myslel, že novej order bude kombinovat zdravé vztahy/emoce a Jedi trénink a ne ten dogmatickej mišmaš, co pohřbil předchozí Jedi řád. Takhle to vypadá, že vše směřuje k již vzniklým "originálním a úžasným" filmům 7+ a jestli je to tak, více vidět ani radši nechci.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 3: Ulice Mos Espy (2022) (epizoda) 

Jen zatím chci říct, že ten gang robo-lidí je totálně funny. Jako, já kdybych se nechal modifikovat, tak si rozhodne nedám klepač vrták nohu ale třeba jako v cyberpunku, ruku s rakotemetem nebo rožhaveným nano-lanem, tohle bylo solidně pathethic: D, wookie to klepal ovšem.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Někdy není špatné odprostit se od šedi, od depresivních světů, které si nezadají s realitou. Někdy se rád podívám na film nebo seriál, aniž by mi někdo nebo něco mlátilo o hlavu politickou propagandu. Někdy je třeba dát si pohádku pro dospělé a to je přesně Top Gun: Maverick. Dobří jsou dobří, zlí ani nevíme kdo jsou. Letecké souboje jsou čístá fantasy, obzvlášť jak třeba týpci  říkají, že USA má horší technologii než někdo jinej, to je humorný a taky všechny bojové scény, ale! vypadají fakt dobře. A taky jak vrtulník chtěl chudáka mavericka prostě zastřelit, místo toho aby ho zajmuli pro intel, více pohádka to být nemohlo. Ale Tom Cruise je pořád chad, to se musí nechat. Jednoduchej příběh, suprové provedení.

plakát

Love, Death & Robots - 3. svazek (2022) (série) 

Celkově slabota. I ta nejlepší epizoda nesahá ani po kolena bangerům jako Sonnie's Edge atd. Zkrátka, první svazek byl dost najetej a nasadil tvrdou laťku, na kterou dvojka a bohužel, ani trojka, rozhodně nemá.