Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (52)

Džudžucu kaisen - Šibuja džihen: Heimon

Džudžucu kaisen - Šibuja džihen: Heimon (2023) (epizoda)

V openingové sekvenci je v této epizodě místo záběru na Shoko s cigaretou vidět Yuta vytahujíc katanu (scéna mezi úsekem, kde je Nobara a Gojo).

Džudžucu kaisen - Rihi: San

Džudžucu kaisen - Rihi: San (2023) (epizoda)

Předtím, než se Yuji skoro na konci openingu 2 (Specialz) ohlédne a odejde, nikdo na Shibuye oproti předchozí verzi není.

Džudžucu kaisen - Season 2

Džudžucu kaisen - Season 2 (2023) (série)

Konec druhého openingu druhé série (Specialz) se od epizody Right and Wrong, Part 3 (2023) liší – z ptačí perspektivy je vidět, jak se nad Tokiem rozprostírá temnota, místo původního pohledu, kde je Tokio plného světel.

One Piece - Piráti se blíží

One Piece - Piráti se blíží (2023) (epizoda)

V této epizodě se objeví první openingová znělka původního anime seriálu One Piece z roku 1999 s názvem „We Are“ v upravené orchestrální verzi.

One Piece

One Piece (2023) (seriál)

Název seriálu One Piece má v každé epizodě trochu jinou podobu, která odráží osobnost nějaké konkrétní postavy. V první epizodě Romance Dawn (2023) je to Luffy, ve druhé Muž se slamákem (2023) Buggy, ve třetí Mrtví nemluví (2023) Usopp, ve čtvrté Piráti se blíží (2023) Zoro, v páté Přijďte se najíst do Baratie! (2023) Zeff, v šesté Kuchař a poskok (2023) Sanji, v sedmé Holka s tetováním (2023) Nami a v osmé Nejhorší v celém východním moři (2023) Arlong.

Suzume

Suzume (2022)

Jedna z hlavních postav, kočka Daijin, symbolizuje rovnováhu yin a yang.

Suzume

Suzume (2022)

Zemětřesení hraje ve filmu obrovskou roli. Film například poukazuje také na nejsilnější zemětřesení v japonské historii, které v březnu roku 2011 silou 8,9 Richterovy stupnice postihlo severovýchod Japonska a s následnou tsunami po sobě zanechalo obrovské ztáty na životech a katastrofállní následky (mj. jaderná elektrárna Fukušima).

Suzume

Suzume (2022)

Film nese také českou stopu, hudební doprovod se nahrával nejen v Londýně, ale také v pražském Rudolfinu.

Chainsaw Man

Chainsaw Man (2022) (seriál)

Každá epizoda první série má svůj vlastní ending (a to nejen animaci, ale i píseň).

Encanto

Encanto (2021)

Během toho, co zpívá Dolores písničku „We don't talk about Bruno“, si můžeme všimnout, jak v pozadí Bruno prochází na balkoně.

Džudžucu kaisen

Džudžucu kaisen (2020) (seriál)

Scéna v parku z openingu Kaikai Kitan byla inspirována obrazem Clauda Moneta „Le Déjeuner sur l'herbe“ (1866).

Džudžucu kaisen

Džudžucu kaisen (2020) (seriál)

První opening (Kaikai Kitan) se během dílů mění. Například přibývají postavy v parku na pikniku nebo uvidíme oči Gojo-senseie, v poslední změně můžeme na konci písničky vidět, že Itadori Yuji pláče.

Džudžucu kaisen - Jógjo to sakabači

Džudžucu kaisen - Jógjo to sakabači (2020) (epizoda)

Když vyjdou Itadori Yuji a Nanami Kento po schodech nahoru, je vidět na levé straně postava vystřižená z kartonu. Je to postava z volejbalového anime Haikyuu (od r. 2014), jedná se konkrétně o nahrávače jménem Tooru Oikawa.

Reklama