Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbení kameramani (8)

Ben Davis

Ben Davis není špatný kameraman, pokud chcete natočit barevnou šílenost jako Strážci Galaxie nebo další Avengers je to ideální volba. Ben Davis zvládá všechno, co si lze od kameramana přát jako - slow motiony, dynamicky natočenou akci či libovolné eye-candy momenty. Ve Strážcích Galaxie předl skvělou práci a co teprve předvede ve druhých Avengers :) Určitě to bude stát za všechny prachy... Prostě Davis je ideální kameraman i pro Michaela Baye. To myslím vážně jako poklonu. 

Jenda Mikšík

Mladý filmař, šéf DTV a tajný romantik...To jsou slova kterými lze charakterizovat Jendu. Jeho kamera je na český velice strnulý a nedymantický standart, hodně inovativní. Většinou je zaměřená na detaily nebo předvádí oko lahodící plynulé švenky. Pokud si chcete užít Jendovu kameru doporučuji klasiky jako PříBěh a Biograf. Jenda kdyby, chtěl časem by mohl točit třeba v Hollywoodu nezávislé, romantické indie oddychovky. Jako kameraman se určitě uchytí o to strach nemám.

Trent Opaloch

Jestli chci temný, drsný film tak si jako kameramana vyberu Trenta. Jeho styl je úžasný - používá často pohled z první osoby který se ve filmech nepoužívá moc často. Nebojí se natáčet brutální scény a taky je schopný natočit v dokumentárním stylu, syrově a špinavě a možná by byl schopný natočit i found-fotage. Mezi jeho masterpiece díla patří District 9, Ghost Recon: Alpha a samozřejmě Captain America: Návrat první Avengera (proč to přeložili, tak blbě, když třetí díl bude Občanská válka?!) - vše je subjektivní. Pokud vás to nepřesvědčilo tak si puste tohle...

Andrew Lesnie

Je potřeba natočit úchvatnou krajinu? Není problém. Je potřeba natočit energické svižné záběry? Opět není problém. Za nejlepší díla Andrewa Lesnieho můžeme považovat Zrození planety opic a Pán Prstenů.  I jeho King Kong stojí za pozornost. Kdybych chtěla natočit mega film s vizuálně úchvatnou kamerou zvolila bych si Andrewa. Jen je velká, že už není na živu. Rest in peace Andrew Lesnie. Kvalitní kameramané jako ty si už shání těžko.