Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (21)

plakát

Falešná hra (1992) (TV film) 

Kdysi jsem tenhle film viděla a moc se mi líbil, jen jsem si nemohla vzpomenout na název. Věděla jsem jen tolik, že hlavní roli hrál neodolatelný Timothy Dalton a že filmem zněla píseň Yes, I´m the great pretender. Škoda, že nikde není ke stažení, ráda bych se znovu podívala. Za mě plný počet.

plakát

Matka (1979) (TV film) 

Moc si to už nepamatuji, byla jsem malá holka, když jsem to viděla v televizi, ale troufnu si říci, že Jiřina Švorcová podala tenkrát úžasný herecký výkon, dle mého názoru byla v roli mnohem lepší, než opěvovaná Jiřina Petrovická. Ráda bych znovu Matku v jejím podání viděla, ale nikde film není ke stažení. Vím, že tenkrát jsem od obrazovky nemohla odtrhnout oči.

plakát

Inferno (2016) 

Dala jsem pět hvězdiček, protože jsem si filmy s Tomem Hanksem v roli profesora Langdona oblíbila. Tenhle díl byl asi zatím nejslabší a začátek byl poněkud nepřehledný, trvalo chvíli, než mi došly souvislosti. Ráda se prostřednictvím filmového plátna ocitám v Benátkách a v Itálii vůbec. I to byl důvod pro moje vysoké hodnocení. Je to taková pohádka pro dospělé, prostě konspirační teorie, jak bylo již tady vyřčeno a já jen opakuji, ale ve filmu byly dobré filmové efekty,líbí se mi hudba, která je stejná z předchozích dílů. Těšila jsem se, že tam bude víc hádanek, ale nevadí. Počkám si na Ztracený symbol, doufám, že tam s ohledem na námět si jich užiji víc. Ještě bych snad dodala, že tahle role Tomu Hanksovi sakramentsky sedí.

plakát

Gepard (1963) 

Jo, tak když do místnosti vejde mladičká Claudia Cardinalová, tak se tají dech nejen Alainu Delonovi, ale i divákovi. Jinak Viconti snad ani nemůže zklamat, moc pěkný film.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Musím říct, že dlouho jsem se tak nebavila. Vlastně proč jsem do kina šla bylo, že hlavní roli hrál můj oblíbený Colin Firth. A dobře jsem udělala. Doporučuju.

plakát

Mayerling (1968) 

No on Rudolf skutečně byl dost střelený. Kdyby nebyl, tak by to v Mayerlingu nedopadlo jak to dopadlo. Je to taková sladká romance, ale mně se to líbilo. Bezvadné herecké obsazení, Catherine Denevue je mladá a půvabná a Omar Sharif charismatický, vznešený a krásný. Je to dokonce i výborně nadabované. Při sledování scény, kde se Rudolf loučí s Máriou se slovy dobrou noc má lásko a ona jeho ruku políbí, tají se dech. A podobných scén je tam plno. Navíc film je podmalován opojnou hudbou z baletu Giselle. Historické drama je tu sice vylíčeno jako pohádka se smutným koncem, ale kdo má rád tyhle filmy, určitě stojí za zhlédnutí. Já dávám pět hvězdiček.

plakát

Markýz de Bois-Doré (1976) (seriál) 

Stárnoucí, ale stále šarmantní markýz, vdova Lauriana a mladičký Mário. Jako malá jsem tenhle seriál přímo hltala a střídavě milovala markýze a Mária. Dokonalá hudba, bezvadná režie. Rytířská čest, odvaha, láska a zápletka. Nejde jinak, než dát pět hvězd.

plakát

Paleček a obr (1972) 

Také si film pamatuji z doby, kdy jsem byla malá. Krásná hudba a kdosi tam zpíval Palečkovi - Musíš hodně jísti...Vím, že jsem se strašně bála. Krásná francouzská pohádka. Na tu ústřední melodii jsem nikdy nezapomněla.

plakát

Kouzlo měsíčního svitu (2014) 

Woody Allen není moje krevní skupina, ale tenhle se mi líbil, nešlo jinak, než dát pět hvězdiček. Colin Firth je jako vždy charismatický a víc než skvělý a do toho podmanivá hudba Beethovenovy Deváté. I když trochu jsem se té kombinace bála - mám na mysli kombinaci Woody Allena a Colina Firtha, ale jak se ukázalo, mé obavy byly zbytečné. Velmi dobrý film a výborně vybraní herci včetně Stanleyho tety.

plakát

Ve jménu lásky a povinnosti (2002) (TV film) 

Mně se to líbilo. Působivá hudba, co se přesně hodí k filmu, herci neokoukaní, dobře vybraní. Jo, je to taková historická romantika, ale pěkná a Alexandře Marii Laře její lásku k Trenckovi věřím. Trenck není žádný krasavec, ale charisma mu nejde upřít. Aspoň ne v tomhle filmu. Za mě tedy plný počet.