Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (13)

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Po tolika letech je zpět Ash a plná dávka jeho hlášek. Pro fanouška původních filmů je to jako orgasmus, který se vrací v každé epizodě. Už se těším na druhou sezónu.

plakát

1941 (1979) 

Tento film mnoho lidí nepochopilo. Páni scénaristi v čele se Spielbergem chtěli ukázat jen divoký filmový guláš o nesmyslnosti války a panice, v níž se celý film nacházel. O to šlo. Naplnit film mnoha pošahanými postavami. Sranda. Nic víc a nic míň.

plakát

Frigo na mašině (1926) 

Je to dobrý film plný veselých momentů. Buster Keaton je skvělý a jeho kaskadérské kousky jsou dechberoucí. Příběh je na dobu němého filmu celkem zajímavý a trochu i složitější. Tento film si zaslouží být nikdy nezapomenut.

plakát

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) 

Nejlepší epizoda z původní trilogie. Hudba legendárně perfektní. Triky velmi přesvědčivé na tu dobu. Temná atmosféra byla mrazivá. Hon na Sokola a boj Luka s Darthem považují za nejakčnější a nejfenomenálnější v celé SW sérii.

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Stanley Kubrick nám zde formou černého humoru ukazuje, čeho všeho by byl člověk schopen. Pro Malcolma McDowella to je životní role a byl vní dosti přesvědčivý. Využítí vážné hudby je dokonalé společně se záběry kamery, kde téměř každý záběr připomíná obraz. Nikdy jsem nebyl fanouškem násilí, ale musím přiznat, že jsem si s Alexem broukal Zpívání v dešti.

plakát

Jurský park (1993) 

Dinosauři a DNA. Dokonalé triky, Dokonalá hudba, Přesvědčivý Sam Neil a ......Mocný T.rex. Tento film si zaslouží vejít do síně věčné slávy. Stejně tak i jeho knižní předloha. Za krásami triků se schová i několik chyb ve scénáři a vůbec mu neuberou na mém hodnocení.

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

Po tolika letech se vrátil muž s kloboukem a bičem. Stáří mu sluší a dokonce i ten atomový věk. A nějaké ty triky filmu vůbec nevadí. Po Bellogovi v Dobyvatelích konečně pořádný padouch a ještě ke všemu ženská. Vztah otce se synem se pro Indyho obrátil a je to na něm znát, i když v jeho očích se stále skrývá ten mladík, který namlátil i nacistům. Akce střídá akci(Honičkou ve vládním skladu počínaje), film je plný nostalgie a vzrušujících scén. Příjemně jsem se bavil a má dlouhá očekávání byla splněna. Proto říkám " Režiséři, kteří natáčíte rádoby dobrodružné komedie dívejte se. Pan Spielberg vám ukazuje jak se to dělá."

plakát

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989) 

Po Dobyvatelých je to asi nejlepší díl celé série. Stará parta se vrátila a stále s jí velice daří. Je pravda, že dosti přidává Sean Connery a díky němu dostává hloubku a realitu. Přesto přestřelky, honičky a vztah otce se synem co nás ještě čeká?

plakát

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984) 

Co říct? Stačí jen oficiální text distributora. KDYBY DOBRODRUŽSTVÍ MĚLO JMÉNO, TAK TO MUSÍ BÝT ...........INDIANA JONES!!!!!

plakát

Dobyvatelé ztracené archy (1981) 

Spielberg, Lucas, Williams a Ford. Je to nebezpečná kombinace, která dokonale funguje. Tenhle film vůbec nestárne a ty dnešní rádoby dobrodužné komedie kam se na něj hrabou. Tenhle film nenechá nikoho vydechnout.