Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (154)

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Po Rivalech další pecka z prostředí automobilových závodů. Vynikající příběh a famózní herecké výkony nejen Demona a Baleho, ale i všech vedlejších postav. Závody jsou natočené skvěle, že má člověk pocit, že sedí na sedadle vedle Kena. Při každém přeřazení a vylétnutí otáček jsem měl husí kůži. Pro každého fandu motorsportu a kvalitních filmů povinnost vidět!

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Vynikající příběh, vynikající ztvárnění, vynikající režie, vynikající hudba, emoce, husí kůže. 150 000 lidí na Live Aid ve Wembley 1985, to muselo být prostě "vidět a zemřít"!

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Viděno teprve včera, IMAX CZ dabing. Za mě jde o celkem důstojné zakončení téhle fáze MCU, ale jinak jsem moc nadšený nebyl. Já jsem úplně zaslepený a mnohdy neobjektivní fanoušek Marvel filmů, takže dokážu lecos překousnout a odpustit, ale několik věcí v Endgame neodpustím. Chvíli jsem se sice smál, chvílil brečel (tak to má být), ale celkově jsem čekal od filmu víc a jsem zklamaný. Zde je malý výčet. 1. THOR. Po jeho transformaci jsem se pár minut nemohl přestat smát a bylo to super, nicméně jsem doufal, že se v průběhu filmu změní, jenže scénáristi ho v této poloze nechali celý film a to jim nedopustím. 2. Ten, který TO udělá. Ani tuhle ztrátu scénáristům neodpustím, tady jsem to obrečel nejvíce. 3. Hulk na to, jaký měl pro celý děj potenciál, byl absolutně nevyužitý. 4. Nesmyslnosti. V IW Thor sejmul Stormbreakerem Thanose i s plně nabitou rukavicí, a v Endgame dostal i se dvěma zbraněma od Thanose bez kamenů těžce na prdel. 5. Záverečná vrcholná bitva mě vlastně ani moc nebavila. Infinity war tak zůstává i nadále (a asi už navždy) nejlepší marvelovkou historie.

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Ant-Man (myšleno první díl) mne příliš nebavil a viděl jsem ho jen jednou. Za to pokračování se mi zalíbilo podstatně více. Nechyběl tradiční marvelovský humor, povedený vizuál a zajímavá zápletka. Ghost mne sice nějak zvlášť nenadchla, ale celkově mám z filmu pozitivní dojem. Asi takhle, od druhého Ant-Mana jsem nic nečekel a byl jsem příjemně překvapen. Už to, že mi přestal vadit Paul Rudd v hlavní roli mne utvrzuje v tom, že špatné to rozhodně nebylo. První potitulková scény vyvolává mnoho dalších otázek.

plakát

Venom (2018) 

Všude jsem četl a slyšel, jak bude Venom úplně něco jiného oproti tomu, co jsme v marvelovkách viděli, jak bude temný, zlý a prostě badass antihrdina, co si dělá vše po svém a bez okolků, ale to se jaksi nestalo. Příběh je zajímavý, akce slušná, vizuál povedený, vtip výborný, obsazení pokulhává. Hardyho mám rád, ale ten zbytek... Dávno zapomenutá Michelle Williams z Dawsnova světa mě nazajímala, navíc její český dabing byl otřesný (moje chyba, měl jsem jít na originál). A záporák takový nevýrazný, i když se slusně fanatickým myšlením a cynismem. Vytknul bych realtivně málo záběrů Venoma (asi se grafikům nechtělo dělat s detaily), finální souboj s Riotem byl vyloženě jeden velký digitální bodel a téměř nic nebylo rozeznatelné, a hlavně, Venom má být (údajně) tak drsný a krutý antihrdina, ale nikde ani kapka krve po těch pár ukousnutých hlavách. Jako chápu, že z toho nemůžou kvůli děckám udělat ultimátní vyvražďovačku, ale aspoň trochu krve tam být mohlo. 4 hvězdy ale dám, film mě celkově bavil.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Snímky z válečného prostředí jsou pro mne specifickým a velmi oblíbeným žánrem, takže k nim obecně bývám dost kritický a jen tak něco mne neuspokojí. Hacksaw Ridge ale pro mne byl poutavým filmem, který mne nenudil. Naopak jsem se při jeho sledování dobře bavil a užíval si výtečně natočené bojové scény bez zbytečného patosu a s velmi dobrým střihem i efekty. Andy Garfield byl ve své roli vynikající a fakt mně bavil svou neústupností ve svém přesvědčení a svou zarputilostí a vírou (byť jsem kovaný ateista). Snímek urřitě patří k tomu lepšímu, co bylo v tomto žánru natočeno a stojí jen malý krok za snímky jako Četa, Zachraňte vojína Ryana, Nepřítel před branami nebo Údolí stínů. Čtyřy hvězdy si ode mne zaslouží.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Velkolepé, vynikající, vtipné, akční, překvapivé. Asi tak bych několika slovy shrnul své dojmy z 3D IMAX projekce třetích Avengers. Všichni fandové MCU se už několik let těšili na vyvrcholení celé marvelovské ságy. Očekávání byla veliká, obavy asi také. Nicméně nebyly na místě. Snímek má vše, co má mít. Humor je kvalitní a inteligentní, akce velkolepé a příběh výborný. Zajímavé konfrontace mezi Avengery, nejlepší záporák v historii a úplně akorátní stopáž. Od prní chvíle jsem film hltal s otevřenou pusou a než jsem se nadál, 2,5 hodiny utekly téměř jako lusknutím prstu. Málokdy se mi stává, aby mě film tolik bavil od začátku až do konce. V podstatě všechny postavy měli svůj prostor a svou důležitou roli, některé působily stejným charakterem, jako je známe (to není žádné mínus), jiné se vyvinuly a zvážněly (ku prospěchu věci). Závěr hodně překvapil, potitulková scéna už tolik ne. Jedna projekce nestačí, nutno vidět vícekrát.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Třetí Thor je bez diskuze nejvtipnější Marvelovkou, která byla natočena. A i přes velmi komediální nádech se jedná o kvalitní akční komiksovku, na které jsme od Marvelu zvyklí. Chris tentokráte není jen svalovec, ale i velmi slušný herec. Velmi bavili také Loki, Bruce a neprosto skvěle ujetý Jeff Goldblum. Nechyběly ani perfektní efekty, které jsou už jakýmsi standardem. Jen mě mrzí, že jsem snímek neviděl v IMAX, ale "jen" v obyč. 3D. Je fakt, že místy snímek můžete snadno splést s GoG, nic to ale nesnižuje na kvalitě.

plakát

Rozpolcený (2016) 

Pro mne osobně snímek s velmi zajímavým námětem, přesto si myslím, že 23, resp. 24 identit bylo zbytečně mnoho, protože stejně všechny nedostaly prostor se projevit a celý příběh se točil kolem 5, 6 osobností. Nic to ovšem snímku neubírá na autentičnosti a syrovosti. James McAvoy mě velmi překvapil svým kvalitním hraním a tím, jak skvěle od sebe dokázal jednotlivé identity odlišit. Zkrátka, jako magor exceloval. Zajímavá byla určitě i myšlenka, že naše alternativní já nejsou odlišná jen duševně, ale i fyzicky se všemi svými nemocemi, poruchami, nebo naopak výhodami apod. Přesto zrození dravce už bylo na do té doby seriózní snímek příliš a film tak sklouzl k čistému sci-fi. Škoda, nemuseli to scénáristi tak přestřelit, jinak bych mohl hodnotit i lépe, takhle je to tak 3,5 (zaokrouhleno 4).

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Vyrostl jsem pár kilometrů od této Bohem zapomenuté vesnice a její prostředí dobře znám. Proto vůbec nechápu, proč Krobot, který z této lokality také pochází, měl potřebu přidávat jednotlivým aktérům jakousi směsici hanácko-valašského akcentu. Jako jediný důvod mě napadá, že chtěl alespoň trochu ozvláštnit a zatraktivizovat tento dost nezajímavý film. Film, ve kterém se nemluví. Ti herci tak nějak dělají všechno správně, ale celek zaostává. Snímek hodnotím jednou hvězdou za několik málo humorných okamžiků, které byly ale opět jen umělě vyvolány použitím slova "kurva".