Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (8)

plakát

Hladoví (2017) 

Začátek působil slibně, ale poté se film z mého pohledu utopí v hororově-zomboidnich klišé, bez kterých se mohl klidně obejít. Film nabízí pár slibných dialogů a hutnou tichou atmosféru. Zážitek shazují hloupé postavy téměř bez charakteru a logické mezery. Konec by mi celý zážitek shodil klidně i na dvě hvězdičky (i když si vážím sekvencí subjektivní reality postav). Zpětně jsem musel ocenit celkem nevídanou okultistickou povahu nemrtvých. Není vysvětleno kde se nákaza vzala, ale je to jedno, protože jsme to jinde viděli už stokrát. Na zabití času asi v pohodě.

plakát

Bubák Bubby (1993) 

Kdybych se měl více rozepisovat, tak vám uberu diváckej zážitek. Prožil jsem nespočet husích kůží a neskutečné temno. Upřímně nevím o filmu, u kterého bych se cítil takhle. Jedinečný filmový zážitek. Nebál bych se použít slovo geniální. Budu mít tohle dílo v hlavě ještě hodně dlouho.

plakát

V/H/S (2012) 

"I'm gonna close my eyes so he doesnt scare me." První třetina byla fajn. Levné cgi se dalo přejít a náměty měly něco do sebe. Úplný začátek filmu vypadal velice slibně, ale postupně se film mění v čiré utrpení. Působí to, jako kdyby kluci vymysleli příběh první "kazety", ale pak chtěli udělat celovečerák, tak si vzali kurz dělání random glitchů v movie makeru. Většina filmu není ani děsivá, ani zábavná.

plakát

Apostle (2018) 

Protřený námět s cizincem, který odkrývá tajemství nějaké uzavřené komunity. Postavy poměrně nevýrazné, hlavní protagonista by mohl být nějakou Lovecraftovskou postavou, kdyby se kladl větší důraz na jeho vnitřní pochody. Základní příběh celé komunity je hodně jednoduchý, ale je to v pohodě. Celkově si myslím, že podobný horor by měl klást větší důraz na psychiku postav. Na filmu bych nejvíc ocenil jeho naturalistické a nápadité scény, které mě ale zároveň občas i trochu vytáčely, kvůli nesmrtelným postavám, které by klidně mohly celej den skákat břichem po noži a pak uběhnout maraton. To je asi hororové klišé patřící k žánru, ale vnutilo mi to takovej bitter taste, bez kterýho bych dal asi i 4 hvězdičky.

plakát

Bajkeři (2017) odpad!

Toto hodnocení si šetřím jenom pro zvláštní případy. Film je důstojným pokračovatelem Tarkovského duchovního filmu, ovšem daří se mu vnitřní prožitek posouvat až do samotného jádra lidské psyché. Po celou dobu sledování jsem cítil mrazivé chvění i v těch částech těla, kde jsem netušil, že podobnou senzaci lze cítit. Mádl a Kotek prošli během pár let extrémní dementizací a jsou z nich pouhé, mobilem a internetem sužované, zbytky. Občas jsem cítil závan inspirace z amerických stoner komedií, ale kéž by. Byla to sračka - to je v pohodě, ale věc, co jsem překousnout nemohl bylo bagatelizování sexuálního obtěžování a celková funkce všech ženských postav, které jsou jednoduše bez duše a slouží pouze jako sexuální objekty. I když se film tváří jako komedie pro teenagery, cílová skupina je spíš parta vychlastaných taťuldů, kteří se baví erotikou a parodickými obrazy svých dětí.

plakát

Noční můry z temnot (2019) 

V pohodě. Ve filmu sledujeme skupinku klasických hororových puberťáckých archetypů. Námět není originální, ale celé to tak nějak neurazí. Dalo by se říct, že film působí pohádkově, ale spíš je to pouze tím, že se řadí do kategorie PG-13. Objevila se zde hororová klišé, bez kterých by se film rozpadl, ale byly zde i věci, které mě donutily dát si plnou silou hlavou o koleno - zbytečné a pouze hloupé. Nejzajímavější je design jednotlivých monster. Family friendly horor. Jde to.

plakát

Wild Wild Country (2018) (seriál) 

Nebyl jsem si jistý, jestli o Oshovi vůbec potřebuju vědět tolik informací, abych strávil víc jak 6 hodin u jednoho dokumentárního seriálu. A rozhodně nelituju. Dokument má jasně dané vyprávění a promyšlený přísun informací, takže jednotlivé díly nenudí a je snadné zapomenout, že se člověk vlastně kouká na dokument. S Oshem a jeho kultem se toho stalo opravdu hodně a rozsah seriálu mi přijde v pořádku (i když je metráž občas natahována kvůli práci s napětím apod., ale nic, co by uráželo nebo nudilo). Seriál je plný zajímavých charakterů a umožňuje náhled do různých zajímavých témat (ať už jde o politiku, životní přesvědčení, nebo reakce na cizí odlišnost). Sami si potom musíme utvořit názor na to, proč Oshův "Oregonský experiment" dopadl, jak dopadl a proč vlastně. Za zvláštní zmínku stojí určitě množství archivního materiálu, který tvoří značnou část celého dokumentu.

plakát

Proč? (1987) 

Film sledující řádění fanoušků Sparty během jedné cesty vlakem a následky. Výborně vystavené postavy, postupné odkrývání jejich života a rodinného zázemí, což nám postupně skládá odpovědi na dané PROČ. Příčiny jsou z mého pohledu uvěřitelné, reálné a dodnes aktuální. Je poměrně zábavné dnes sledovat mladého Langmajera, Dejdara, Potměšila, Krause, atd. Co se herectví týče, tak bych vyzdvihl hlavně protagonistu Petra. Film asi není pro slabší povahy, ale jeho surovost (či děsivost) je určena už jen pouhým faktem, že je nám jako divákům jasné, že situace zobrazované ve filmu se mohly a stále můžou stát. Výstižný název.