Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (72)

plakát

Anomálie (2014) 

Sci-fi zase trošku jinak. Nejsem velký milovník daného žánru a přiznám se bez mučení, že motivací ke shlédnutí tohohle filmu byl především Ian Somerhalder. Vypíchla bych především jednoduchost - minimum (ale dostačující) postav, bez zbytečných zmatků, žádná přehnaná aktivita FBI a podobných amerických složek, lehce zpacovaný děj. Skoky v čase byly pro mě příjemným osvěžením, hlavně zpočátku filmu navozují tu příjemnou atmosféru, zpomalené bojové scény opravdová lahůdka - za mě jedno velké významné plus. Ale zase aby té chvály nebylo přespříliš, tak musím přiznat, že ke konci už jsem se začínala nudit a pokukovat po hodinkách, rychlé tempo se ve druhé polovině notně zpomalilo a především - jedenkráte napálit synka je sice klišé, ale pěkně fungující, podruhé už to smrdí jen natahováním stopáže. Co se týče samotného závěru, tam nám tvůrci opravdu hodně polevili, protože to to vypadalo jen jakýs takýs splácaný dojezd, čekala jsem přece jen větší bombu ať už co se boje týče, tak i závěrečné myšlenky. Ovšem poslední záběr celého filmu mé zklamání přece jen trochu zmírnil. Když se to vezme kolem a kolem, Anomálie nabírá zpočátku slušné obrátky, které ale postupem času padají až téměř na dno, přesto si nemyslím, že by se jednalo o úplně zbytečný film. Exceluje především v rovině jednoduchosti, přímočarosti a bez přehnaných efektů s dopadem na celosvětovou populaci.

plakát

Sex Tape (2014) 

Dneska mám nějakou rozdávačnou náladu a i když to na 4* nejspší nebude, já je tomuhle snímku ráda dám. Jsem toho názoru, že všechny romantické (myšleno že nějak souvisí s láskou) jsou na jedno brdo. Ale tohle se mi prostě jen líbilo... Velice poutavý rozjezd sice časem začíná ztrácet svoje kouzlo a pomalu sklouzává k několika vyloženě kýčovitým scénám (souboj Jay versus pes) a trochu, no, spíš trochu hodně sladkobolné finále, ale jako celek to nepůsobilo vůbec špatně. Podobné role jsou Jasonu Segelovi jako šité na míru a spolu s Cameron Diaz tvoří jiskrnou dvojici. Dokázali mě vtáhnout do děje a celou dobu jsem v duchu musela přemítat nad tím, jak bych v podobné situaci reagovala já.

plakát

Šmoulové 2 (2013) 

Možná se někomu budou zdát 4* jako nadhodnocení, možná že i mě to tak trochu připadá, ale co. Kouzelný svět šmoulů, kde vládne mír, láska, odvaha a přátelství učaroval asi každému dítěti, a to nejen kvůli tomu, jak jsou tihle panďuláčci roztomilí. Filmový šmoulíci zůstali věrní svým zásadám a opět nám dokázali, jak statečná jsou jejich srdce. Změnila bych jen dvě věci. Za prvé kocour Azrael se mi vůbec, ale vůbec nelíbil. Tady si mohli digitální géniové trošku víc pohrát a představovala bych si ho víc jako třeba Garfielda. Naopak víc se mohlo šetřit s všelijakými triky ohledně Gargamelových pádů, letů a karambolů. Jednoduchý děj taky není na škodu, obzvlášť u zábavné pohodové rodinné komedie, ale trochu rafinovanosti by to místy ještě sneslo. Co naopak velice potěšilo moje dojímavé srdéčko byli dva nové přírůstky do šmoulí rodinky. Obzvlášť u výjevu: "Jé, Santa!" jsem se málem skácela ze židle.

plakát

Jak porodit a nezbláznit se (2012) 

Hodně dlouho jsem zvažovala, co si o tomhle filmu vlastně myslím. Je to spíš bezduchá "nekomedie", nebo drama na více frontách? Sice mě trošku minul trend nacpat do filmu co nejvíc příběhů, které jsou sice úplně odlišné, ale mají něco společného, nicméně v tomhle snímku to na mě kupodivu fungovalo. A proto jsem se rozhodla nehodnotit film jako nepříliš povedenou komedii, ale jako snímek ze života porovnávající různorodost nastávajících maminek a jejich vnímání onoho požehnaného stavu.

plakát

LOL (2012) 

Doslova a do písmene nicneříkající a nicnezanechávající uspávačka. Sice nemám nic proti americkým teenegerkovkám, jednu dobu jsem na nich dost ujížděla, ale tenhle snímek neobsahoval vůbec nic, co by mě zaujalo. Příběh v podstatě nijaký, vtip jsem nezaznamenala ani jeden, scény na sebe nenavazují a u většiny z nich jsem měla pocit, že mají za účel jen nějak vyplnit čas těch 93 minut, než naskočí závěrečné titulky.Stejně tak i dialogy - zbytečné, osekané, nudné. Navíc jsem čekala větší angažovanost těch moderních technologií a sociálních sítí, nicméně i ty rozhovory přes telefony a facebook mi přišly poněkud běžné a opět sloužící jen jako nastavovaná kaše. A tu 1* dávám proto, že film splnil účel, za jakým jsem si ho pouštěla - uspal mě.

plakát

Sněhurka (2012) 

Ani nenadchlo, ani neurazilo. Klasický pohádkový námět zpracovaný možná až moc pompézně s prvky "naší doby". Rozhodně netradiční, zajímavé a stojí za to na to kouknout, ale jednou asi stačí. A pořád se nemůžu zbavit dojmu, že nebýt Julie Roberts, sklouzne tenhle snímek k podprůměru, který nikdo nebude znát.

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

Vyjadřovat se k dějové lince jako takové asi nemá moc smysl, na tom tenhle film opravdu nestojí. Ovšem smíchání žánrů tak nesourodých jako sci-fi a western, to je jinčí kafe. Jenže z příjemně nastartovaného westernu budujícího atmosféru od první minuty se postupem času stává film podle šablony "záchranná mise na nepřátelském území s nepřátelskými potvůrkami", byť celkem povedenými. Možná mě trochu zklamalo chování postav, které se až příliš rychle s bravurou a bez sebemenšího údivu prohání po světě s démony z vesmíru. A možná proto, že některé scény jsem viděla už stokrát. Ale aspoň ty efekty stály za to.

plakát

Lidská stonožka 2 (2011) 

Psychopatický, zvrácený, brutální film, z kterého mrazí až do morku kostí. Teprve teď můžu říct, že jednička byla v porovnání s tímhle snímkem pohádkou pro děti. Věřím, že jen málo lidí dokáže přejít tenhle film s nadhledem a vidět v něm to, co v něm má být vidět. Ukázková přehlídka nechutnosti, zvrácenosti a brutality. Obzvlášť pohled na hlavního hrdinu (dá-li se tak vůbec nazvat) a jeho chování je téměř dokonalý - marně pátrám v paměti nad podobně ztvárněnou kreaturou na filmovém plátně. Atmosféru starých hororových filmů podtrhuje černobílé zpracování stejně jako minimum dialogů a zbytečného okecávání. Propracovanost děje je oproti jedničce minimální, naopak si film dobře hraje s vyobrazením psychopatie - a to vážně skvělým a nezaměnitelným způsobem. Díky bohu, že takových filmů není mnoho.

plakát

Manžel k pohledání (2011) (seriál) 

A ono to zase není tak špatné - ono se tomu dá i místy smát. I když lepší funkci to vykonává jako kulisa k mytí nádobí a vyřizování e-mailů.

plakát

Pach krve 4: Krvavý počátek (2011) 

Ani se mi moc nechce psát komentář - zdejší hodnocení mluví za vše. Avšak přece jen v té změti nesmyslných dialogů, dívčího křiku a otřesného chování postav, které mimochodem také neodvádějí moc dobrou práci, je třeba vyzdvihnout pár plusů - ledová zasněžená krajina (kde se útěk přece jen víc komplikuje než například v temném lese) a realisticky vyobrazené opuštěné sanatorium (hold pro ně mám a asi vždycky budu mít slabost). Příjemné zpestření pro mě bylo i "lidské fondue". Ale jinak snímek ničím nevybočuje z řady, nenabízí nic nového a drží se staré dobré klasiky, což sice neurazí, ale ani nenadchne.