Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (406)

plakát

Cesta do zatracení (2002) 

Road To Perdition je netradiční gangsterka, pokud je to vůbec gangsterka. Scény pěti- a vícehvězdičkový se sice střídaj s roztahanějšíma pasážema, ale všichni hrajou skvěle a tak to filmu snadno odpustím.

plakát

Dům z písku a mlhy (2003) 

Netušil jsem, do čeho jdu a vůbec jsem nečekal takovou smyslovou a citovou masáž, po který jsem zase jednou rád, že kdysi kdosi vymyslel fenomén jménem film. Celkem netuším, co by se dalo tomuhle filmu vytknout, snad kromě jedný scény s Kingsleym, která byla přece jen trochu moc. A náladotvorná Hornerova hudba je ještě třešinkou na pamlsku. Všem dobrou chuť!

plakát

Hitch: Lék pro moderního muže (2005) 

Romantický komedie jsou jaksi na jedno brdo. S tím se asi nedá moc dělat a proč taky? Co odlišuje ty lepší od těch horších jsou herci, co v nich hrajou. Tady v tomhle případě vezmete Willa Smithe a Kevina Jamese a půlka úspěchu je tutová. Chlapi jsou vtipný a skvěle hrajou. No jo, ale teď potřebujete ještě ty ženský. A tady se může stát, že šlápnete do mazlavýho. Jako v tomhle případě. Eva Mendes se může někomu třeba líbit jako ženská, ale jako herečka a k tomu v romantický komedii - no to je tragédie. Opravdu škoda, tohle fakt mohlo bejt lepší. Ale i tak mě Will s Kevinem zabavili na čtyři hvězdy.

plakát

Hoffa (1992) 

Hoffa je u nás ne až tak známej a doceňovanej film. Já myslím, že je to škoda. Bude to tím, že se zabejvá tématem, o kterým se tu moc neví. A přitom Jimmy Hoffa byl dost zajímavá osoba americkejch dějin, stačí jen (přesně z dobových záznamů okopírovaná) scéna, kdy bez servítků seřve Bobbyho Kennedyho přímo u výslechu senátního výboru. Danny DeVito tu nejen hraje, ale celý to zrežíroval a má tam pár moc pěkných střihových chuťovek a celá scéna s lovem jelena udělaná ve studiu je lahůdka. Jack Nicholson šíří charisma jak rádiový vlny a já mu žeru každý slovo a gesto. Doporučuju všem, co to ještě neviděli.

plakát

Babel (2006) 

Nechal jsem se manipulovat, balamutit i emočně vydírat a dělal jsem to rád, protože to stálo za to. A za pět dávám, protože nejsem pozérskej cynik a ještě jsem neztratil schopnost se na film jen dívat a prožívat ho, aniž bych rozpitvával každej prd.

plakát

Marie Antoinetta (2006) 

Velký načančaný NIC, ve kterým se úplný hovno děje a akorát vám zbyde v puse hnusná růžová pachuť. Dcera jednoho z mých oblíbenců neumí psát scénáře a jedinej talent, kterej zatím ukázala je nekonečná schopnost mě nudit k smrti. Třetí film, co jsem od ní viděl, třetí nudná srágora.

plakát

Vlčí smečka (1993) 

Historicky zajímavý, filmově už tolik ne.

plakát

Matrix (1999) 

Jsou filmy, u kterých si budete vždycky pamatovat ten pocit, kterej ve vás vyvolaly, když jste je viděli poprvé. Matrix je pro mě jeden z nich. Osobně jsem přesvědčenej, že původně ani pokračování mít neměl a další dva filmy s tímhle jménem nesahají tomuhle ani po palce u nohou.

plakát

Zítra nehrajeme! (2006) 

Hromada unylejch zpívánek s tragickejma textama, až na jednu výjimku, je zkrátka nuda k zblbnutí. O mrtvejch jen to dobrý, ale čas pana Altmana se naplnil už dlouho před natočením tohohle veledíla.

plakát

Steamboy (2004) 

Tak dobře to začalo, ale pak jsem začal ztrácet pozornost a vlastně se docela nudil. Tohle nebude druh animáka pro mě.