Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (406)

plakát

Sabrina (1954) 

Remake u mě zblednul minimálně o jednu hvězdu, protože tohle sledovat je zkrátka čistý potěšení. Audrey Hepburn je...já nemám slov. A Bogart se svým charisma si ubalí Harrisona Forda jako cigáro, který vykouří před studiem mezi scénama. Kašlat na remaky dokonalejch filmů!

plakát

Poslední skaut (1991) 

Dneska jsem úplně poprvé viděl Skauta v originálním znění. Nebudu mluvit o filmu, ale o tý český verzi, kterou už jsem viděl mockrát. A kdo ne? Já nemyslím, že jazyk Skauta je nějak výjimečnej na svoji dobu, to ten českej překlad byl na svoji dobu převratnej a odvážnej. Do tý doby se všechny ty fucky a dicky překládaly pokrytecky a slušně. Až přišel Skaut a my seděli s otevřenejma hubama, protože nám to někdo naservíroval bez příkras a zástěrek. A jak vidět na hodnocení, huby se nám nezavřely dodnes. Ani ta moje ne.

plakát

Anděl strážný (2004) (TV film) 

Macy je zatraceně dobrej hráč a tady i beze slov exceluje. Jako domovník s dvěma opicema, jednou živou a druhou věčně za krkem, je naprosto dokonalej. Film trochu tlačí na city, ale dá se to vydržet. Na čtyři záseky je to tak akorát.

plakát

Ruská archa (2002) 

Jedinej záběr, to je taky jedinej nápad a za něj je moje jediná hvězda. Tenhle pan Sokurov je neuvěřitelnej pseudouměleckej samožer, kterýmu nikdo neřek, že onanie není umění.

plakát

Dablér (2006) 

Ještěže má francouzská komedie Francise Vebera, jinak by hůl nad ní byla dávno zlomená. Další jeho moc příjemnej filmik, kterej se ke mně dostal, opět potěšil a od začátku mě přiměl nasadit si úsměv, kterej mám ještě teď. Neproběhly salvy smíchu, ale to jsem ani nečekal a nevyžadoval. Na zlepšení špatný nálady jako dělaný. A proč "jako"?

plakát

Modré auto (2002) 

Takovejhle příběh už jsem viděl několikrát a líp podanej. Není tu jedinej nápad, jediná změna proti zaběhlým zvyklostem. Hlavní hrdinka projde celým filmem s výrazem, jako by ji trhali nehty na nohou kleštěma a ty tragédie, co se jí stanou, teda vlastně projdou bez povšimnutí, protože na její tváři reakci nemůžete najít. Modrý auto projelo kolem mě a ani stopy nezanechalo.

plakát

Casablanca (1942) 

Tak tohle setkání po letech se mocně vydařilo. Najednou jsem viděl věci, kterých jsem si tenkrát ani nevšim a měním hodnocení. Kouzlo Casablanky možná, tak jako já, nezachytíte napoprvé, protože budete čekat od toho filmu moc. Až na druhej pokus, kdy jsem věděl, že mě to tenkrát moc neoslovilo, jsem ho našel. A to přeju i vám.

plakát

Odpolední láska (1957) 

Audrey s culíkama je prostě k sežrání, ale moc jsem se u týhle komedie nezasmál. No vlastně ani jednou. Tak by to asi nemělo bejt.

plakát

Americké graffiti (1973) 

Naleštěná, vypiplaná, krásně zabalená a opentlená krabička, kterou otevřete a je v ní - vůbec nic. Jen ty překrásný starý káry mě přemluvily k přidání třetí hvězdy.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Neskutečná pecka. Kromě všeho, co už tu napsali jiný, je to pro mě i film o síle ducha a inteligence a podložený argumentace proti omezenosti a tuposti a předsudkům. Padesát let a ten film nestárne a nestárne...