Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (331)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Proč si neuděláme svojí verzi? Třeba Emil Hácha: Lovec zombieků, nebo Masaryk: Demon Hunter, by mohli být celkem zajímavé :D Ale Abraham Lincoln: Lovec upírů je trochu jako Ultraviolet. Hrozná p*****na v nádherném vizuálním kabátku. Herecké výkony jsou povětšinou k uzoufání, a to je smůla, protože hvězdy jako Mary Elizabeth Winsted nebo Dominic Cooper mají rozhodně potenciál, který tu nebyl využit. Ale, na tom celém je strašně moc vidět, že to dělal Bekmambetov, kterého začínám pomalu zbožňovat. Kamera, akce, nasvícení, make-up. Všechno vypadá super. A není to moc dlouhý, takže se hloupý scénář (který napsal autor knihy) dá přežít. Určitě to nemusí sednout každému, ale možná to někdy uvidím znova ;-)

plakát

Agenti v sukních: Jaký otec, takový syn (2011) 

,,Zavržení" celé série. Už bych u toho opravdu nepsal ani to Komedie Tohle je opravdu jenom trapná romantická ,,záplekta" dvou velice nezajímavých herců. Myslel jsem, že to horší než dvojka být nemůže, ale vté byla alespoň ta roztomilá, malinka Moretzová. Tady? Jestli někomu přijde Brandon T. Jackson ,,dobrej", tak je neskutečný magor, hlavně v tomhle filmu. Ne, prostě ne, a jenom málo dělilo tohle od Odpadu.

plakát

Agentky D.E.B.S. (2004) 

No, nic jsem nečekal a nic jsem taky nedostal. Špatná akce, špatná romance a dokonce i špatné, pseudo hezké ksichtíky, které neumí hrát ani náhodou. Je to opravdu hodně nudné a fádní, ale zase to není otřesný. Michael Clarke Duncan (R.I.P) tento film právě dělí od odpadové hranice.

plakát

Albert Nobbs (2011) 

Tak tady nemohu souhlasit s Akademií, protože Glenn v tomto filmu překonává Meryl. A to je co říct. Přijde mi ohromná škoda, že se o tomto filmu u nás tolik neví. Jedná se o skvěle natočený film, se skvělou Glenn v hlavní roli a ne-méně boží Miou Wasokikovskou. Scénář je chytrý a styl natočení mi nedovolil se odlepit od obrazovky. Něco podobného si slibuji od velkého oscarového aspiranta Danish Girl, které má podobné (genderové) téma.

plakát

Alf - Alfovy výjimečné Vánoce: část 1. (1987) (epizoda) 

Alfovy VÝJIMEČNÉ Vánoce nejsou až tak výjimečné. Je to rozhodně rozdílné od původního seriálu. Je tu méně humoru, ale lepší příběh a scéna ve výtahu byla opravdu skvělá.

plakát

Americký ocásek (1986) 

Proč ne? Hlavně, když je dneska to téma uprchlíci poměrně aktuální. Písničky občas v dabingu tahají za uši, ale dětem vadit nebudou. Hlavně to má tu překrásnou "Don Bluth poetiku".

plakát

Andělé všedního dne (2014) 

Dobrý nápad, ale špatné provedení. Nápad o čtyřech entitách které ovládají lidské osudy, není kde jak převratný. Ale toto provedení ujde. Labuda, který představuje toho "starého, moudrého a zkušeného" a Dyk, který hraje toho "divokého a mladého", jsou super. Javorský ujde. Eliška Křenková, která má "zřejmě" představovat tu "mladou, nevinou, ustrašenou a bázlivou", toho hereckého talentu moc nepobrala a je k uzoufání špatná. Ostatní jsou velice nevýrazní a celkově akorát ubírají andělům stopáž. Děj je, bohužel, velice nezajímavý a s tímto nápadem se dalo udělat daleko víc. Audio-vizuální stránka je na český film překvapivě dobrá. O zajímavé filmy je v našich krajinách opravdu nouze, a i tenhle, né dokonale dotažený film vás může překvapit, v lepším případě potěšit ;-)

plakát

Andílek na nervy (2015) 

Všechno na tomhle filmu je špatně. Tvůrci nevědí: jak funguje internet, jak vypadají dnešní plochy počítačů, jak funguje elektřina, jak se oblékají dnešní teenageři, jak mluví a jak se chovají. Nic na tomhle filmu nefunguje. Herci jsou neskutečně špatní a do první linii zla české teen-kultury bych po dnešní zážitku zařadil i mladého Mišíka, protože nic tak odporného jsem už dlouho neviděl. Vy mi chcete říct, že tenhle klučina je populární? No way!!! Ok, asi 3 vtipy dohromady fungovaly a trochu se mi při nich pozvedl horní ret. I přesto je to zvěrstvo a srovnatelnou českou hrůzou bylo naposledy 10 pravidel jak sbalit holku nebo Dědictví 2. Pokud se vám tyto dva útoky na českou kinematografii líbily, hurá na Andílek na nervy ;-D

plakát

Angelika (2013) 

Hodnotím před shlédnutím původních Angelik. Po shlédnutí, komentář doplním.

plakát

Angry Video Game Nerd: The Movie (2014) 

Rozhodně to není na úrovni seriálu, ale pořád je to dost dobrý ;-) Jako první bych měl napsat, že jsem obrovský fanoušek AVGN seriálu. Mám ho dokonce v Top seriálech, i když to popravdě za seriál nepovažuji. Určitě doporučuji se podívat na pár dílů AVGN, abyste zjistily, jestli sdílíte můj názor, a jestli vám sedne humor. Pokud ano, koukněte se na všechny díly + Board James, You know what's bullshit?, James and Mike Monday a tak dál. Potom všem budete připraveni na film. Ten není totiž pro každého. Pro dlouhodobého fanouška AVGN to bude mít mnohem větší nádech a rozhodně si to víc užije. Já jsem byl například nadšen, když si tam jako malé cameo zahrál Black Nerd Comedy. Tohle ale většina lidí od nás stejně nenadchne, protože nevěřím, že by ho znalo nějaká velká skupina lidí. Nicméně, zpátky k filmu jako takovému. Kromě Jamese D. Rolfa stojí všichni herci docela za ho*no, to musím říct upřímně. Bohužel, film nedokázal přenést svěžest 20-ti minut jednoho dílu seriálu do 2 hodiny dlouhého filmu, což je mimochodem dost dlouhá stopáž. Očekával jsem to upřímně o dost lepší, ale stejně to je super. Ty hlášky :D Nicméně, ve větším měřítku to nemůžu doporučit, protože ze svého okolí neznám nikoho, kdo by aktivně sledoval AVGN a těm by se to rozhodně nelíbilo. Upřímně chápu i ty jedno-hvězdičky, které tomu někteří lidé dávají. Sám za sebe říkám, mě se to líbilo, ale většině lidí se to líbit nebude. Takže asi nekoukejte ;–)