Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (331)

plakát

Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (2008) (TV film) 

Díky vyškrtnutí postavy Gabrielle Anwar se kvalita třetího dílu vrací na úroveň prvního. A co jsi o celé sérii myslím? Podle mě, to je hezká a příjemná verze Indiana Jonese pro vaše děti. Pro děti bude Flynn Carsen vzorem, protože dokazuje to, že i když jste chytrý, tak můžete být zároveň i cool. Neříkám, že to je nejlepší dobrodružná série historie, ale rozhodně je to koukatelné, efekty fungují a herecké výkony hlavně vedlejších postav jsou skvělé. To platí pro celou sérii. Když si sedne celá rodina na gauči u televize v pátek večer, tak by se ani nemusela nudit ;-D

plakát

Foodfight! (2012) odpad!

Tohle je rozhodně NEJHORŠÍ CGI ANIMOVANÝ FILM VŠECH DOB!!!!!! Nechutná animace, nevtipně scény, nezajímavé postavy, naprosto strašná zápletka a naprosto neuvěřitelný rozpočet, který padl na práva zobrazení Mr. Cleana. Pokud nejste masochisti, dejte ruce pryč!

plakát

Gran Torino (2008) 

Ahoj Clinte. Já jsem Vojta. Sice se vidíme poprvé, ale myslím, že budeme kamarádi ;-)

plakát

Grindhouse: Don't (2007) 

Já chci celovečerní film podle tohoto traileru!!!!!

plakát

Halo 4 - film (2012) (seriál) 

Zaprvé: nikdy jsem Halo nehrál a nemám vůbec ponětí, o čem jsou hry. Zadruhé: Vůbec mi to nevadí. Příjemní mladí herci, slušná akce a líbivé efekty. Nevím, jestli by se mi to rozdělené na 5 částí líbilo a nezaznamenal jsem ani nějaké výrazné body, ve kterých bych to najednou rozdělil. Zuzana z Narnie už neběhá po lese s lukem, ale po bitevním poli s futuristickou zbraní a Skákadlo z Taneční akademie taktéž. Nevím, jestli budou takhle příjemní i fanoušci hry, ale třeba ji jednou vyzkouším na vlastní kůži. PS: Překlad Master Chief na Kapitán Velitel se stal už legendární :D

plakát

Heaven Is a Traffic Jam on the 405 (2016) 

Hluboká sonda do života umělkyně, psychicky nemocné, Mindy Alper. A skrze to, že nás celým filmem provází sama Mindy, snímek má neskutečný level intimity. Skrze scény Mindy popisující její život a záběry na její umělecká díla se dostáváme do jejího nejhlubšího nitra. Alper je naprosto fascinující, obdivující a statečná žena, Žije samostatně, vydělává si a má kamarády. Nejedná se o žádného vyvrhela a cílem filmu není nás sentimentálně přinutit brečet a říkat: "Chudák ženská! Kéž bych jí tak mohl pomoct", ale spíše nám ukázat život plný překážek, které žena, dokáže přes všechny indispozice, které jí život přichystal (Elektrošoková terapie, deprese, úzkosti, 10 prožitých let bez schopnosti mluvit,...), přeskočit. Film končí otevřením její vlastní výstavy, jejíž zlatým hřebem je několika metrová busta její psycholožky, v jedné z předních galerií v Los Angeles. Inspirující, silné, skutečné. Opět děkuji Akademii za nominaci filmu na Oscary za krátkometrážní dokument, díky které jsem se o filmu dozvěděl. Je volně na Youtube, takže neváhejte. Také doporučuji její jméno zadat do Googlu a kouknout se na pár jejich děl, jsou opravdu fascinující.

plakát

Heroin(e) (2018) 

Netflix Original dokument o městě Huntington ve státě West Virginia, které má největší procento předávkování na obyvatele v USA. Denně to bývá 7-9 hlášení na předávkování, někdy to bývá i 26 za den. Což je ku obyvatelstvu 50 000 lidí opravdu alarmující číslo. Film portrétuje 3 ženy - soudkyni, která předsedá Drogovému soudu, kde se kontrolují drogově závislí, kteří se snaží přestat; kapitánku hasičského sboru, která denně klidně i 20x vyjíždí do akce, která jí opravdu připadá užitečná a říká: "Je mi jedno, jestli budu muset 50x vyjet kvůli stejnému člověku. Je to totiž 50 šancí toho člověka dostat na dlouhodobé léčení" a ženu, která se součástí organizace, která jednou týdně rozváží a nabízí zdarma jídlo a pomoc prostitutkám. Všechny ženy jsou maximálně charismatické, sympatické a oddané tomu, co dělají a snaží se vší silou pomoci městu a jejímu obyvatelstvu. Zajímavá jednohubka, která ve 40 minutách obsahuje spoustu informací, ale také šarmu a emocí. Dokazuje, že i ve městě, kde je kolem 50 tisíc obyvatel, jsou příběhy, které opravdu stojí za to vyprávět. Inspirace jako blázen. Děkuji Akademii za to, že ho nominovala na Oscary za krátkometrážní dokument, jinak bych ho jednoduše přehlédl.

plakát

Hodina duchů (2007) 

Pubertální horor pro malé děti. Já mám celkový problém s tím, se bát u filmů. Ale tohle snad neměl být ani účel. Jump-scares nefungují, vlastně ani normální Scares taky ne ;-) S nostalgií jsem zavzpomínal na doby, kdy jsem měl moc rád seriály s Emily Osment na Disney Channel, a myslel jsem, jak je to skvělá herečka. Jak krutě jsem se mýlil. I když ona není tak strašná, tak její spolu-herci jsou neskutečně trapní a špatní. Nekoukat ani v nouzi ;-)

plakát

Holky z lepší společnosti (2003) 

Moje dvě milované herečky jsou, bohužel, jenom ozdobou na špatném scénáři a skrz-naskrz průměrné romantické komedii.

plakát

Home for the Holidays (1972) (TV film) 

Moje volba pro 2. vánoční film této sezóny byla fakt hodně random. Prostě mám v plánu si pustit Hello, My name is Doris se Sally Field, tak se kouknu do její filmografie, jestli tam není náhodou něco vánočního a zabil bych dvě mouchy jednou ranou. A narazil jsem na Home for the Holidays. Kouknu na to, a až nebezpečně mi to připomene můj milovaný film 8 žen (který mám v Top 10, takže, kdo neviděl, rozhodně doplnit!). To obsazení samých žen, uzavřených v jednom domě vyšetřující vraždu muže z rodiny jednou z nich. Akorát to nebyla komedie jako 8 žen. Tak jsem si to sehnal (je to celý na youtube v aj bez titulek, takže pohoda) a pustil. Byl jsem překvapenej tím, jak povedené jsou, na televizní low-budget film, herecké výkony. Co taky čekat, když každá z hereček v tomhle filmu byla přinejmenším nominovaná na nějakou zásadní filmovou nebo televizní cenu a držitel 3 Oscarů Walter Brennan v roli stárnoucího otce rodiny byla pouze třešničkou na dortu. Hodil by se sice větší rozpočet a lepší režisér (někdo, kdo opravdu umí režírovat herce), ale, co jsem mohl čekat, že jo. Btw, R.I.P Head-phones users. Tohle fakt nechcete vidět se sluchátky. Hudba a výkřiky zděšení Sally Fieldové jsou k nepřežití.