Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (331)

plakát

Zmizelá (2014) 

Finchera zrovna nevyhledávám, ale když už si něco od něho pustím, tak to vždy stojí za to! Sám jsem se ke shlédnutí trochu přemlouval už dlouho. Pustil jsem si to a první hodinu mi to docela hodně připomíná light verzi mého milovaného filmu Pevné Pouto. Zhruba v hodině a čtvrt se stane ten velký twist s monologem Rosamund Pike a já si řekl: ,,ku*va, to je dost hustý". Od téhle scény jsem se nemohl odlepit od židle. Amy se prakticky neodlepí od obrazovky, a to je jednině dobře, protože Rosamund Pike je prostě úžasná. Její role je prostě dokonalá a ona je tak úžasně psycho, že se docela divím, že toho Oscara za hlavní roli nedostala, ale Still Alice jsem ještě neviděl, takže nemůžu hodnotit výkon Julianne Moorové. Rosamund mi také připomínala výkon Kevina Spaceyho ze Sedm, což je hodně dobré znamení pro vás. Rozhodně vám to musím doporučit, protože to je další v řadě skvělých dramat, které by vám nemělo chybět.

plakát

Železná srdce (2014) 

Válečným filmům se snažím vyhýbat, ale tomuhle jsem dal šanci. A ejhle! Ono mě to opravdu bavilo. Bylo to správně špinavé, sprosté, krvavé a brutální. Herci byly sympatičtí, stejně tak postavy. Pitt je na padesátiletého dědouška fakt akční a dost drsněj. Místy se tohohle dědečka možná budete i bát :-) Příběh byl super a prostě to bylo osvěžující.

plakát

Angelika (2013) 

Hodnotím před shlédnutím původních Angelik. Po shlédnutí, komentář doplním.

plakát

Aningaaq (2013) 

Já jsem tu Gravitace furt a furt neviděl a nevím, co si počít. Já to asi opravdu budu muset zkouknout, protože mi všichni říkají, jak to je úžasní a teď jsem zhlédnul tenhle velice příjemný film. Asi to fakt budu muset provést.

plakát

Budoucnost nejistá (2013) 

Miluji Saoirse Ronan (jak vzhledově, tak z hereckého hlediska)!!!!!! Skvělí herci ( o kterých jsem předtím nikdy neslyšel) a skvělá atmosféra. Ovšem, většinu filmu tvoří pouze přeslazená břečka o ničem. Prostě jsem hlavní hrdince nemohl uvěřit, že by tohle všechno udělala pro kluka, kterého zná teprve několik několik dní. A hlavně, ta holka mi přišla fakt debilní. Ve SNU jí kluk řekne, že je doma a už na ni čeká doma a ona, se opravdu vydá, jako kr*va, na několika denní cestu společně s malou holkou, která takovou cestu není schopna zvládnout. Jak fyzicky, tak psychicky. Poté se tam děje strašně moc nesmyslných věcí, které by byly spoilery. Prostě, za jedno zkouknutí to stojí, ale na DVD se vrhat nebudu. PS: Ve filmu není žádný incest, protože hrdinka sama řekla, že je nevlastní sestřenka.

plakát

Croodsovi (2013) 

Jo! Konečně něco normálního, ne přestřeleného, ne nudného, ne přehnaně psychologického. Oddychovka obrovského kalibru. Moc se mi líbil humor a animace rostlin a zvířat. Jediné, sčím jsem měl ze začátku problém byla animace postav a hlavně vlasů. Nepřišla mi nějak přeborná, ale když otevřely hubu, tak zní vždy vyšla nějaké úžasná hláška. Po mírném zklamání z Epic, jsem jenom seděl na zadku jako malej capart a čuměl na to. Líbí se mi silná ženská protagonistka, kterých máme v poslední době ale trošku pře-feministikováno. Tohle je opravdu zábava pro celou rodinu, která nezklame a budete si ji pouštět znova a znova, protože to je opravdu hodně líbivé.

plakát

Crush (2013) 

Průměrné, ale milé a líbil se mi způsob vyprávění. Dýně!!!!!

plakát

Hříšná cesta do ráje (2013) 

Neskutečně průměrné! Všechno, ale opravdu všechno, je na tomhle filmu průměrné. Počínaje herci, přes hudbu, kameru, střih, režii až po humor a děj. Tohle je opravdu nic proti ničemu. Tohle vás nemůže urazit, ale ani zklamat. Začátek je docela hustý, ale nebojte, tento ultimátně průměrný film vás ani chvíly nenechá očekávat něco originální. Po super scéně v kostele vás zchladí studená sprcha klišoidního výletu do Las Vegas, za účelem zapomenou na svoje trable. Já vám to prostě doporučit nemůžu, protože, upřímně, už to nějaká doba je, co jsem to viděl a já si ze zásady u film nedělám poznámky, takže jsem už zapomněl, jestli se mi to spíš líbilo, nebo nelíbilo. Ale tady by se opravdu jednalo o rozpětí 48% - 52%, takže ... :-)

plakát

Hurá na fotbal (2013) 

Pravděpodobně nejlepší film o fotbalu, co jsem kdy viděl! :D Alespoň já to počítám jako bonus. Rozhodl jsem se na to podívat, protože jsem měl šanci to shlédnout ještě před tím, než to jde v Česku do kin. Ten pocit se mi totiž strašně moc líbí :D Celkově je ten film jedno veliké klišé. Zápletka je předvídatelná a dost dětinská. Ale ten animovaný kabátek je krásný. Lidské postavy jsou dělané jako karikatuty, a to některé až na úrovni takové, že by se mohli hodit do nějakého animovaného filmu od Burtona. Zato animace fotbalových panďuláků je krásně detailní a propracovaná. Film si také docela hezky hraje s hudebními vložkami z písniček, které každý zná. Opravdu mi chvíly trvalo se k puštění odhodlat, protože jsem docela známí svou nechutí k fotbalu, ale zase mám moc rád animované filmy. Takže se to vyrovnalo ;-) Asi to není úplně nejlepší animovaný film, ale za jedno shlédnutí to rozhodně stojí, možná i pobaví. PS: Na film jsem se koukal ve 2D a ve španělštině. Za špáninu jsem rád, protože musím se procvičovat na výstupní testy,ale určitě bych si to víc užil ve 3D, protože většina scén je za tímto účelem přímo udělaných.

plakát

Chlapec a svět (2013) 

Absolutně jsem se nechytl. Pomalé tempo "příběhu", které se i v krátké stopáži 80 minut mění v dlouho sáhlou nudu. Vizuálně zajímavé, ale ne tak, aby na tom mohl stavět celý film. Animace je slabá a design některých věcí mi připadal až nevhodný. Tento film se může líbit pouze tomu opravdu nejmladšímu publiku, jelikož je celý film bez dialogu, a je to vlastně ručně kreslené DuckTV. I přesto, se nám v minulém roce objevil další němý animák "Ovečka Shaun ve filmu", která je stejně jako Chlapec a Svět nominovaná na Academy Awards. Shaun mi ale připadala pro malé děti lepší a pro rodiče rozhodně stravitelnější. Jestli tohle dostane Oscara, jakože nedostane, budu naštvaný. Naopak nadšený budu, pokud vyhraje Omoide no Marnie. Ono je to vlastně jedno, protože na 99% stejně vyhraje V hlavě ;-)