Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (331)

plakát

Následníci (2015) (TV film) 

Já, jakožto Disney maniak, jsem tohle jednoduše musel vidět a už od prvního traileru jsem vyhlížel, kdy už to bude :D Těšil jsem se na naivní poctu Disney, a tu jsem taky dostal. Takže jsem poměrně nadšen. Ano, jsou tam nelogičnosti (proč je Jafarův syn charakterizovaný jako zloděj, když Jafar nikdy zloděj nebyl. Neměl by to být tedy syn Aladina a Jasmine?), špatní herci (Booboo Stewart je levná kopie Taylora Lautnera), špatné CGI (drak na konci vypadá jak z Dračího doupěte) a kostýmy, které vypadají jak za 130 Kč od Vietnamců. Ale, ve všem se snažím něco něco pozitivního. Propracované narážky na staré kousky od Disneyho, úžasná Kristin Chenoweth a velmi sympatická Dove Cameron (která se snad jednou odpoutá od Disney Channelu) a některé kostýmy (Mal, Carlos, Evie) jsou moc hezké. Taky tu jde hodně o písničky. Ze šesti hlavních písniček je jenom jedna opravdu hrozná. A to já považuj za úspěch ;-) Ostatní jsou více-či-méně chytlavé a dobře vygradované. Ano, je to provařený pop, ale i na ten občas dostane každý chuť. Zážitek trochu kazí hrozný lip-synching Dove Cameron. Ten je přes čáru a nedá se ho nevšimnout. Ještě horší je český dabing. Po 7 minutách jsem to vzdal a přepnul jsem na angličtinu, protože, když jsem uviděl Kristen, tak jsem tušil průšvih. Proč se vůbec snaží? Kristen je stejná jako Sofie Vergara. Prostě se nedá nadabovat tak, aby jste měli stejný zážitek. Tady bych to asi ukončil. Jestli budete mít někdy chuť na naivní pohádku, máte rádi Disney a nevadí vám absence titulků v původním znění, můžu vám to doporučit ;-)

plakát

Nenasytná Tiffany (2015) 

Českým filmům se tento rok převážně vede a tento v tomto trendu pokračuje. České horory do toho!!!

plakát

Nikdy není pozdě (2015) 

Opravdu dojemný film. Skvěle natočený, úžasně zahraný a parádně atmosférický. Meryl Streep se mění každou svojí další rolí a dokazuje, že je opravdu bohyní, která dokáže zahrát cokoliv. Ke všemu přidejte kvalitní scénář Diablo Cody a krásné písničky. Nevím, jestli bych to zařadil přímo mezi feel-good filmy, ale chci to vidět znovu, takže i přes jisté chyby dávám pět hvězdiček a můžu jedině doporučit :)

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Trošku si s tím pohrajeme, a to v podobě matematického příkladu ;-) (Hezká herečka + slušný herec - jakákoliv společná chemie) + (velice kvalitní hudba + skvělí výběr písniček) + (zajímavý příběh - má neznalost knižní předlohy) + 14 plácnutí + 15 kousnutí do rtu + 21x vidíme mužské bradavky + 24x vidíme ženské bradavky + 2x vidíme mužský zadek + 6x vidíme ženský zadek + 2x mužské pubické ochlupení + 5x ženské pubické ochlupení + 1x vaginální pysky + nejlepší scéna: Anastázie dostane orgasmus díky tomu, že ji Christian flusne kostku ledu do pupíku = Zajímavý film, ze kterého nejsem nijak nadšený

plakát

Pan (2015) 

Jednoznačně se jedná o nejhorší film Joea Wrighta, který jsem viděl. A to je mi líto, protože jsem od něho zvyklí pouze na samé úžasné kousky. Tohle je "úžasné" po vizuální stránce. Ta se filmu musí nechat, protože ta barevnost a ta prostředí jsou jednoduše fenomenální a motion-capture scéna pod vodou je možná to nejlepší na celém filmu. Herci jsou ve skrze průměrní. Můj miláček Hugh Jackman je sice skvělý, ale jeho nádherné přehrávání dost negují průměrné výkony ostatních. Levi Miller sice ujde, ale má úplně strašný dabing. Hook i Tyger Lily jsou, bohužel, promrhaná příležitost a nic se o nich v celém filmu vlastně nedozvíme. Malá rolička Amandy je příjemné překvapení a Cara Delevingne dokazuje ve své roli, němé mořské panny, že jí to moc sluší a nemusí ani nic říkat ;-) Největším problémem je to, že celý ten příběh nedává smysl a nemáme komu fandit. Neznáme motivace hlavních postav a tím pádem se o ně ani nebojíme. A motiv "toho vyvoleného" mě už opravdu přestává bavit. Třešničkou na pomyslném dortu je potom opravdu hrozný český dabing a přezpívané písničky. Ano, jsou v tom písničky. Sice málo, ale věřím, že v originále by se mi mohli líbit. Doufám, že si Joe příště vybere lépe. Tohle bych rozhodně nemohl zařadit do plejády nových a moderních pohádek jako Maleficent nebo Cinderella. Je to daleko za Sněhurka a Lovec, Alenka v říši divů, Karlík a továrna na čokoládu, Mocný vládce Oz a dalšími. Podobný špatný pokus byla Červená Karkulka a i ta se mi možná líbila více :-(

plakát

Papírová města (2015) 

Jednou takhle seděl John Green ve svém obýváku a právě dočetl ,,Příšerně nahlas a k nevíře blízko" od Jonathan Safran Foer, a řekl si: ,,Hmm, nebylo to tak špatný. Co kdybych vyhodil všechny části, při kterých jsem brečel a nahradil je vtipy. Potom bych mohl taky vzít charaktery postav z Hvězdy nám nepřály a jenom je genderově prohodit. Teenageři to přeci nemůžou poznat. Doufám, že se z toho stane hit." A takhle se to mohlo stát, myslím si to. Foerova kniha byla zadaptovaná a velice dobře. Papírová města se také zfilmovaly, ale ne už tak věhlasně. Nat Wolff je sice sympoš, ale strašnej blbec a naivka. Cara Delevingne je nepříjemná, nesympatická a ve vyvrcholení filmu bych ji nejraději nakopal pr*el. Nejzajímavější postavou je pravděpodobně Lacey, která je sympatická, vtipná, hezká a vcelku dokonalá. Má dokonce i zajímavý životní problém, kterému mohli tvůrci darovat více času. To bohužel nešlo, protože jsme museli víc času darovat té pseudo-filozofické krávě. Pokud bych to měl porovnat s Hvězdy nám nepřály, tak je to natočené obdobně, ale s více vtipy. Humor je asi nejsilnější stránkou tohoto filmu, a ne-jednou jsem se zasmál opravdu nahlas. Je to pro naprosto stejné publikum, jako byly Hvězdy. Těm to můžu jednoduše doporučit a ostatním by se to líbit nemuselo. Nechám to čistě na vás a PS: cameo Ansela je dost trapné a nikdo se v kině nesmál.

plakát

Pixely (2015) 

První hvězdička je za Joshe Gada, druhá za ostatní vtipné věci ve filmu. Třetí přidávám za dobrou kameru a hudbu + titulková sekvence na konci.

plakát

Poslední nás zachrání (2015) 

Jednoznačně horší, než Chata v horách, kterou se tento film snaží kopírovat. Chatu v horách považuji za geniální dílo. Všechno to nasazení a chytrost tvůrců. Ale Poslední nás zachrání je úplně jiný příběh. Režisér (kterému je ve skutečnosti 35) natačí přesně tak, jak si "staří lidé" představují film pro "mladé". Humor je trapný a nefunguje. Herci jsou k uzoufání špatní, až na jisté záblesky talentu, který v sobě Taissa rozhodně má. Nejlepší na celém filmu je jednoznačně jeho vizuální stránka. Hlavně při finální bitce jsem měl při pohledu na pozadí otevřenou pusu. To ale nemohlo zachránit hloupost celého filmu. Určitě se najde člověk, kterému se to může líbit, ba se u toho dokonce bavit, ale já rozhodně nejsem jedním z nich ;-)

plakát

Sedmero krkavců (2015) 

Nádherná pohádka! Po LETECH tu máme konečně zase pořádnou pohádku (která není Tři bratři, kteří se mi stejně tak nelíbili). Tak dobrou, že si osobně myslím, že by se jednou mohla dostat i do ,,zlatého fondu", nebo mezi vánoční pohádky. Až takhle je dobrá. Kam se na tohle hrabe Princezna a císař, nebo Kdyby byly ryby. Na téhle pohádce je všechno správně. Scénář je chytrý, vtipný, svižný a charismatický. Nádherné scenérie. Hudba je krásná, stejně tak titulková písnička. Herci jsou energičtí a vžívají se do svých postav. Já jsem jednoduše nadšen a doufám, že to bude mít úspěch, jak v řadách rodičů, tak dětí ;-)

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Dvouhodinový hloubkový dramat, který nám poskytuje poměrně reálný pohled na mentalitu agentů (agentek), kteří/které pracují na hranicích USA a Mexika. Celkově nejde o děj filmu, ale o jeho hlavní hvězdy. Emily Blunt, Benicia Del Tora a Jóhann Jóhannssona. Emily je hodně bad-ass a začínám jí pomalu, ale jistě, mít víc a víc rád. Moje nadšení pravděpodobně vyeskaluje do maxima v Huntsman: Winter's War, kde si zahraje sestru a zároveň arch-nemesis Charlize Theron. Ale na to si budeme muset ještě chvilku počkat ;-) Benicio Del Toro se ze začátku jeví jako tajemný a nic-nedělající agent/možný záporák. V posledních 30-ti minutách ale kompletně otočí a hází jednu drsňáckou hlášku za druhou a zabijí, co vidí. Celkově jsou prvních a posledních 30 minut to nejlepší na celém filmu. Ta prostřední hodina je taková vata, u které se budete možná nudit. Já se ale nenudil, protože jsem slyšel úžasnou hudbu Jóhannssona. Sicario dostal 3 oscarové nominace. Kamera? Roger Deakins je rutinér, kterému se každý rok akorát připočítává další nominace, ale za ta léta, co dělá do filmů, jediného nedostal. A, bohužel, to neklapne ani letos. Pravděpodobně. Mohl by mít šanci, pokud by Akademie řekla, že Lubezkimu (kamera u Revenanta) 3-tího Oscara za sebou nedá. Ale to se pravděpodobně nestane. Hudba? Doufám, a věřím, že Akademie bude hodnotit kvalitu a nebude dávat ceny za celoživotní dílo (Jóhannsson x Williamse, Rylance x Stallone). Střih zvuku? Jelikož nebyl nominovaný v mixu, tak moc velké šance nemá, protože Akademie ráda tyto dvě kategorie spojuje a dává je tomu stejnému. Letos to tipuji na Star Wars. Celkově se ale jedná o kvalitní film, který vás zamrazí víc, než taktéž nominovaný dokument Cartel Land o podobném tématu.