Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (331)

plakát

45 let (2015) 

Romantické drama pro starší generace. 45 let je syrový pohled na to, jaké je manželství po dobu skoro půl století. To já neznám, a tudíž nemohu říct, jestli je ten pohled korektní. Co se jedná o samotné natočení, jedná se o koláž dlouhých střídajících záběrů na krajinu a nebo na obličej Charlotte Rampling. Ta odvádí opravdu úžasnou práci a každý divák s jistou dávkou empatie si bude přímo lahodit v její práci obličejem. Za tu dostala dokonce letošní Oscarovou nominaci, což je zvláštní, jelikož tento typ herectví většinou Akademie neoceňuje. Pravděpodobně to udělala jako poctu jejímu přínosu k herectví, jako to udělala s nominacemi June Squibb, Ruby Dee, Julie Christie, Emmanuelle Riva a Jacki Weaver (v jejím případě dokonce 2x za sebou) ;-)

plakát

Andělé všedního dne (2014) 

Dobrý nápad, ale špatné provedení. Nápad o čtyřech entitách které ovládají lidské osudy, není kde jak převratný. Ale toto provedení ujde. Labuda, který představuje toho "starého, moudrého a zkušeného" a Dyk, který hraje toho "divokého a mladého", jsou super. Javorský ujde. Eliška Křenková, která má "zřejmě" představovat tu "mladou, nevinou, ustrašenou a bázlivou", toho hereckého talentu moc nepobrala a je k uzoufání špatná. Ostatní jsou velice nevýrazní a celkově akorát ubírají andělům stopáž. Děj je, bohužel, velice nezajímavý a s tímto nápadem se dalo udělat daleko víc. Audio-vizuální stránka je na český film překvapivě dobrá. O zajímavé filmy je v našich krajinách opravdu nouze, a i tenhle, né dokonale dotažený film vás může překvapit, v lepším případě potěšit ;-)

plakát

Angry Video Game Nerd: The Movie (2014) 

Rozhodně to není na úrovni seriálu, ale pořád je to dost dobrý ;-) Jako první bych měl napsat, že jsem obrovský fanoušek AVGN seriálu. Mám ho dokonce v Top seriálech, i když to popravdě za seriál nepovažuji. Určitě doporučuji se podívat na pár dílů AVGN, abyste zjistily, jestli sdílíte můj názor, a jestli vám sedne humor. Pokud ano, koukněte se na všechny díly + Board James, You know what's bullshit?, James and Mike Monday a tak dál. Potom všem budete připraveni na film. Ten není totiž pro každého. Pro dlouhodobého fanouška AVGN to bude mít mnohem větší nádech a rozhodně si to víc užije. Já jsem byl například nadšen, když si tam jako malé cameo zahrál Black Nerd Comedy. Tohle ale většina lidí od nás stejně nenadchne, protože nevěřím, že by ho znalo nějaká velká skupina lidí. Nicméně, zpátky k filmu jako takovému. Kromě Jamese D. Rolfa stojí všichni herci docela za ho*no, to musím říct upřímně. Bohužel, film nedokázal přenést svěžest 20-ti minut jednoho dílu seriálu do 2 hodiny dlouhého filmu, což je mimochodem dost dlouhá stopáž. Očekával jsem to upřímně o dost lepší, ale stejně to je super. Ty hlášky :D Nicméně, ve větším měřítku to nemůžu doporučit, protože ze svého okolí neznám nikoho, kdo by aktivně sledoval AVGN a těm by se to rozhodně nelíbilo. Upřímně chápu i ty jedno-hvězdičky, které tomu někteří lidé dávají. Sám za sebe říkám, mě se to líbilo, ale většině lidí se to líbit nebude. Takže asi nekoukejte ;–)

plakát

Batman: Útok na Arkham (2014) 

Pravděpodobně nejlepší DC animák, a rozhodně to doporučuji každému, který se těší na Suicide Squad, protože by je tohle mohlo skvěle připravit ;-)

plakát

Cesta zítřka (2014) 

Jedna * za Kelly Hu. Kdybych jí neznal, odpad by byl zaručen ;-)

plakát

Čarovný les (2014) 

Je úžasné, že se Američanům povedlo to stejné jako nám, a to dokonce ve stejném roce a žánru! Jediný rozdíl je vtom, že Čarovný les je trochu temnější a o půl hodiny delší než naši Tři bratři. Máme tu stejné dementní zpívánky, které jsou ovšem jistým způsobem podmanivé. Máme tu kompilaci pohádek, které se postupně protkávají a STEJNĚ DEBILNÍ KARKULKU!!! Ovšem, kdybych měl porovnat Lábuse proti Streepové, což po mě snad nikdo ani nechce :-), body musí poputovat k Meryl protože ta si tu roli musela ale neskutečně užít a různé její kvílení, řvaní a ječení je prostě boží. Postupem času to začne nudit, a bohužel, docela hodně. Určitě to není nejhorší muzikál za poslední rok a myslím, že pokud se vám, či vašemu dítku líbily Tři bratři a chcete jim pustit trochu delší a o trochu strašidelnější verzi, hurá do toho. PS: Johnny Depp jakožto vlk je o hodně lepší než nějaká po**aná loutka.

plakát

Dárce (2014) 

Dědeček všech dnešních Young-Adult sérií se opravdu povedl. Alespoň tedy jako film, protože jako adaptace knížky to trošku pokulhává ;-) Mohu se pochlubit, že jsem v tomto případě zcela dobrovolně četl předlohu a moc mě bavila. Film je krásně natočený. Působivý, emotivní, velice kvalitně zahraný a s krásným soundtrackem. Bohužel, mám takové osobní pravidlo, že když mi na filmu vadí to, že se málo drží knih, tak mu dávám o * méně. To není například případ Hunger Games, kde jsem také knihy četl, ale to, že nějaké pasáže byly pryč mi nevadilo. Rozhodně nečekejte akční sci-fi s honičkami a tak podobně, protože akční je pouze posledních 15 minut. Jestli si chcete dát komorní konverzačku s filozofickými prvky a neumřít nudou u ...qatsi, tak vám mohu Dárce doporučit. PS: Pár scén vypadají, jako kousky ze ...qatsi trilogie nebo z Baraka/Samsara.

plakát

Dokonalý KLUK (2014) (TV film) 

Velice odlehčené sci-fi! Jedná se o Disney Channel (DCH) film, a to ještě sci-fi. Co jsem od toho mohl očekávat. Je to strašně sladké a klišoidní, humor se nese v duchu nových seriálu na DCH a stejně tak v obsazení. Naštěstí, natočil to už zkušený DCH režisér, který věděl, jak pracovat s televizními herci, a co udělat, aby nevypadali tak trapně. Nejhorší na celém filmu je klišoidní středoškolská populární záporačka a ty nejdebilnější techno-bláboly, jako: ,,Když jste nahekovaly ten Pentagon, tak tam museli dát Firewall!" a tomuto podobné :D Původně jsem chtěl dát **, ale v poslední 20 minutách přijede armáda, společně s generálem, na středoškolský ples a začne se hláškovat. A generál docela ujde, jak tam všechno řídí z toho parku za školou a řve do vysílačky pokyny pro vojáky, jako ,,začněte zpívat!" nebo ,, připravte romantický měsíc!". Nic nečekejte, je to debilní film pro malé děcka, ale na zabavení to bohatě postačí ;-)

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) 

Proč se vůbec toho Prince egyptského snaží lidi napodobit, když tam nedají ani žádné písničky ;-) No, já bych nejraději asi řekl, co je na tom dobrý, protože to je o hodně jednoduší. Vyzvedl bych herecké výkony, které jsou opravdu impozantní, alespoň vetšinou, ale o castingu až pak. Pak tu máme moc hezké kostýmy a make-up a jsem vcelku překvapený, že v těchto kategoriích nebyl film nominovaný na Oscara. Pravděpodobně to má i dobré 3D, které jsem bohužel nezkusil, ale hodně scén vypadaly, jako, že jsou pro 3D natočeny. Poslední pochvala by putovala audio-vizuální stránce, na které pracovalo podle titulek opravdu, OPRAVDU hodně lidí :D A tady komplimenty končí. Největším průšvihem filmu je velice nepovedený scénář, který absolutně nedává smysl. Postavy si proti-řečí, to co říkají nedává smysl a vícekrát jsem si říkal: ,,Cože?" ; ,,Proč?" a ,,Co si to právě řekl?". A tohle není dobrý. A dalším problémem je naprostá ignorace Bible v několika scénách a zároveň, ke konci filmu se začnou přeskakovat opravdu dlouhé pasáže, které tvůrcům nepřišly příliš důležité. Dalším problém byl možná zamýšlen, ale obsazení 11-ti letého britského chlapce jakožto boha. Těch negativ by bylo ještě víc, ale nechci vás unudit k smrti. Tenhle film bych jedině doporučil za účelem toho, že by jste ho pustily ve škole studentům 9-té třídy, a po každém střihu by jste to stoply a zopakovaly, co se tam všechno stalo a jak to nedává smysl ;D

plakát

Expelled (2014) 

Ambiciózní projekt, ale nevyšlo to. Camerona Dallase znám a není mi sympatický. Hlavně skrze jeh kontroverzní videa, kde se nechová zrovna, jako ,,slušný mládenec". Ani nevím, proč jsem se na to díval. Asi jsem si to chtěl porovnat s I Hate MySelfie nebo Not Cool od Shanea Dawsona. První jmenovaný naprosto adoruji, jakožto dlouhodobý fanoušek Shanea, ale Not Cool bylo opravdu hodně not cool (tak jsem se o ten humor aspoň pokusil, ne?). Expelled je ovšem možná nejhorší ze všech. Hrozní herci, děj a některé scény naprosto nesmyslné a o technické stránce ani nechci psát. Prostě hrůza. Fanouškům se to možná líbit, ale jiank, podprůměrná komedie ze školního prostředí, kterou ještě navíc sráží Cameron v hlavní roli.