Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (65)

plakát

Dívčí válka (2004) 

Narozdíl od té divné verze s Russell Crowem tohle je historicky celkem přesné a dává smysl. A navíc je to sranda.

plakát

Arvéd (2022) 

Trochu jako Spalovač mrtvol. Vynikající herecké výkony, dobře stavěná atmosféra, film je přesně o tom, o čem říká, že je. Tohle si rád někdy pustím znova.

plakát

Sicilský klan (1969) 

Na dnešní dobu už je tempo pomalejší, ale krásně graduje. Vynikající krimi.

plakát

Tulák z širých plání (1973) 

Klasický Western, kdy obyvatelé města najmou pistolníka na ochranu před svým černým svědomím. A ukazuje se, že on je jejich černé svědomí. Rozhodně zajímavý film, vykazuje dost vtipu a originality aby stálo za to ho vidět.

plakát

Il Boemo (2022) 

Je chyba tenhle film srovnávat s Amadeem. Víc podobnosti vidím s Barry Lyndon. Forman se vůbec nesnažil o historický film, šlo mu o nastavování zrcadel. Boemo je pro mě zajímavější, zrcadla si najde každý sám, ale tady se jede seriózní pokus o historické drama. O opeře před Mozartem jsem věděl kulový a tenhle film mi velmi zábavným způsobem otevřel oči a pomohl pochopit nové historické souvislosti. Každopádně v kině s perfektním zvukem je to silný zážitek a lituju lidi, co si to jednou pustí jen na televizi bez nějakého Dolby recieveru a slušných repraků.

plakát

Síla psa (2021) 

Teplí kovbojové už jsou žánr sám o sobě. Tohle je dost inťošský film, který se bojím leckdo nepochopí. Kamera určitě super, musel jsem se divit, jak je možné, že Kirsten Dunst vypadá tak hrozně, a proč herecky tak zaostává za možskými postavami. Někomu může vadit zabíjení králíků, mě spíš mrazí z nepotrestaného zla, kterým film končí.