Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (10)

plakát

The Mandalorian - Kapitola 13: Jedi (2020) (epizoda) 

Fakt nechápu lidi co o sobě říkají jak strašně milují Star Wars a potom takovému dílu dají 2*. Ne nadarmo se říká že Star Wars nejvíc nesnášejí fanoušci. Perfektní díl, Filoni očividně rozumí tomu co dělá.

plakát

Star Trek (2009) 

Jediný problém filmového Star Treku, je dlouhá čekací doba mezi stávajícím a novým dílem.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Může být Tarantino ještě víc Tarantino? Jen málokdo si v dnešní filmové politice může natočit western a neriskovat tím tak svou kariéru. Rudý remake celkem neznámého Djanga vám však ukáže, že nám má divoký západ ještě dost co nabídnou. I když to Quentin poněkud ve finále přehnal, přesto tento kousek zůstává celkem důležitým kulturním dílem a s narážkami na Djanga ("The D is silent") se budeme setkávat čím dál tim více.

plakát

Vincentův svět (2004) (seriál) 

Seriál o partě čtyř kamarádů a jednoho agenta, který začíná v době premiéry filmu jedné z hlavních postav. Mnoho lidí srovnává tuto show s Californication, ale i když jsou si tématicky dost podobná, v mnoha věcech se liší. V Entourage jde především o bratrství a lásku ke svým přátelům. Postavy řeší problémy spojené s růstem a pádem herecké kariéry a ukazují že filmová branže není zas tak lehká jak si někteří lidé můžou myslet. Roli agenta zde hraje Jeremy Piven, který dodává svěží humor a postavu, kterou nikde jinde nenajdete. I přesto, že má tato série své slabé chvíle, patří k mým nejoblíbenějším.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Když se mě někdo zeptá: "Jaký je tvůj nejoblíbenější seriál?" odpověď není Game of Thrones, Homeland, House of Cards či jakýkoliv jiný seriál podobné kvality. Bez váhání vždy řeknu Breaking Bad. Před tímto mistrovským dílem jsem si nemyslel že bych někdy mohl vidět něco tak skvěle příběhové postaveného a ze všech stran dobře natočeného. Ne nadarmo opanuje 6!! epizod na IMDb: IMDB's Top Rated Episodes. Není zde jediná sezona, díl scéna kde bych se vyloženě nebavil což u předešle zmíněných seriálů nemůžu říct. Příběh Waltera Whita a Jesseho Pinkmana je však morální test pro samotného diváka. ''RUN''

plakát

Správní chlapi (2016) 

Překvapení roku 2016, ve kterém jsem zjistil, že jsem fanoušek Shanea Blacka. Smršť vtipných hlášek, která nezastavuje.Film jsem již viděl nejméně třikrát a pokaždé si v něm najdu něco nového, což platí i pro Kiss Kiss Bang Bang a The Last Boy Scout. Je škoda že takové filmy nemají v box office žádnou šanci a skoční propadákem. I přesto však doufám, že duo Russel Crowe a Ryan Gosling (a překvapivě dobrou Angourie Rice ) nevidíme naposledy. "Detroit killed my daughter." "Yeah. Whole city had a vote. Everyone showed up."

plakát

Interstellar (2014) 

Christopher Nolan, zatím ve svém nejambicioznějším snímku ukazuje, proč je považován, za jednoho z Hollywoodských králů. Tento film má v sobě tolik spektakulárních scén, že jsem byl v kině v podstatě připoután. Castingová 'crew' odvedla skvělou práci a Matthew McConaughey potvrdil, že je na vrcholu své kariérní renesance a jasně dokáza,l že není herec, ze kterého by si někdo mohl dělat srandu. I přesto že posledních 15 minut bylo matoucích, v žádném případě mi je dojem z filmu nezkazilo. Už se nemůžu dočkat na další Nolanův projekt Dunkirk.