Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (70)

plakát

Díra (2019) 

Villeneuveovo Další patro nataženo na celovečerní stopáž. Film má jedinou myšlenku, která se proto nepřekvapivě vyčerpá po prvních patnácti minutách a zbytek už nikam nevede. Je to vlastně dost nevkusná a hloupá podívaná, plná samoúčelného násilí, nelogického chování postav a naprosto zbytečných flashbacků, které nic neobjasňují. Což by asi nebyl problém, pokud by ten film byl aspoň zábavný, bohužel není. Kvůli tomu i přiměřená devadesátiminutová stopáž se zdá nekonečná. I tematicky podobná Kostka, kterou nijak zvlášť nemusím je výrazně lepší film.

plakát

Saw 4 (2007) 

Díky většímu počtu postav, střídání lokací a PŘEDEVŠÍM téměř o půl hodiny kratší stopáži o něco snesitelnější, než předchozí díl. Ale jinak chvála končí. Pořád velmi špatní herci, nesmyslné zvraty a čím dál nudnější samoúčelná přehlídka násilí. A ten otravnej moralistickej dědek je tady sice už mrtvej, ale kvůli množství flashbacků má snad nejvíc prostoru ze všech dílů.

plakát

Opičí muž (2024) 

Kde se to v tom milionáři z chatrče vzalo? Dev Patel z pozice režiséra, scénáristy, producenta a hlavního protagonisty servíruje zatraceně sebevědomý debut z prostředí exotické Indie. Ničím objevnou revenge story ozvláštňuje vymazleným vizuálem, živelnou akcí a pořádnou dávkou mystiky. Ne, tohle není indický John Wick, akce tady není cool a rozhodně není nonstop. Mimo krátké bitky z ringu jsou ve filmu dvě delší akční pasáže a každá rána, která v nich padne (či každé kousnutí do obličeje) zatraceně bolí. Přeji filmu úspěch a už teď se těším, co nám tenhle Indo-anglický šikula předvede příště.

plakát

Saw 2 (2005) 

Moje největší chyba byla, že jsem si tohle pustil ihned po zhlédnutí jedničky. Ta je mimochodem pořád super. Zde je bohužel všechno o stupeň horší. Režie už není nápaditá a zábavná, ale jenom nudně napodobuje, co to bylo cool minule. Herci nejsou dobří a scénář jim v tom taky vůbec nepomáhá. A závěrečný zvrat jednoduše nedává smysl. To že existuje již deset dílů mě upřímně děsí, já tímhle končím.

plakát

The Spider Within (2023) 

Fajn kraťas o tom jak Miles snáší svůj nový úděl spider-mana. O to víc mě mrzí, že na plnokrevné pokračování si ještě nějakou dobu počkáme.

plakát

Interstate 60 (2002) 

Je to jako číst Malého prince, ale lepší. Ultimátní feelgood road movie, s jednou z nejpamátnějších rolí Garyho Oldmana. Taky bych chtěl, aby mi jeho O. W. Grant splnil jedno přání, i když bych toho později dost možná litoval :)

plakát

Mandy - Kult pomsty (2018) 

Podobný věci by nejspíš točil Nicolas Winding Refn, kdyby měl vkus. Nejradši bych si nafackoval, že jsem si tuhle hypnoticky pomalou, ale opravdu zábavnou cestu peklem nepustil mnohem dřív. Film má opravdu nádhernej audiovizuál. Díky barevným filtrům a scenériím spoustu scén působí, jako by vypadly z nějakýho uměleckýho osmdesátkovýho fantasy ze subžánru meč a magie. Cage je tady navíc ještě o stupínek větší magor než obvykle, takže o pořádnou porci maniakálního přehrávání není nouze. Takhle si přestavuju, že to vypadá, když má člověk špatnej trip.

plakát

Oscar 2024 (2024) (pořad) 

Docela snesitelný ročník. Highlightem večera bylo Goslingovo entuziastické vystoupení.

plakát

Zimní prázdniny (2023) 

Novodobá vánoční klasika, kterou si stejně jako Wonku budu pouštět každý rok.

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

To půlku života nesnažíte jeden film a když ho pak vidíte znova, zjistíte, že je vlastně moc fajn.