Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (120)

plakát

Američtí bohové - A Murder of Gods (2017) (epizoda) odpad!

Prázdný díl, posun v příběhu nula, vystavět celou epizodu jen na tom, že jsme poznali dalšího boha k zrekrutování, je zoufale málo. A snaha vykompenzovat to vizuálem je pro mě málo, v tomto případě tedy. Nuda k uzoufání. Čím dál víc se ukazuje, že jde o hodně špatně udělanou adaptaci, která nefunguje.

plakát

Tanečník (2016) 

V dokumentu mě nejvíce bavily ukázky Polunina při tanci. Zbytek je naprostý průměr (možná i méně), který se objevuje ve většině životopisných dokumentů. Dramaturgické uchopení mluvených pasáží mi přijde hodně slabé. Naštěstí je ve filmu tanečních či pohybových pasáží dost na to, abych nebyla vyloženě zklamaná.

plakát

When We Rise (2017) (seriál) 

Perfektně odvedená práce ze strany scénáristy a režie. Zvláště první dva díly (part I a II) jsou nesmírně silné, postavy na sebe navážou diváka a provedou ho šílenostmi, na nichž je nejšílenější to, jak nedávno se staly. Historie LGBT komunit vždycky obsahovala hodně politiky, je to nedílná součást boje za uznání rovných práv, takže kritice typu "je to okatá politická agitka" se jen usmívám. Formálně je politika velmi dobře propojena s příběhem a postavami, rozhodně není hlavní ingrediencí minisérie. Také oceňuji velmi dobrý casting pro jednotlivé postavy.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Po tom, co jsem zapomněla na knižní předlohu, zvedám hodnocení ze 2 na 4 hvězdy. S odstupem času je tenhle film přiměřeně působivý. Všechny dílčí nespokojenosti se dají snadno umlčet (nesnáším tu humoristickou část s Cavendishem, tedy krom té úvodní scény). Naopak si vždycky velmi užívám Neo Seoul a sonmi-451. Přímočará tezovitost mi nevadí, v té divoké střihové skladbě (kterou jsem si oproti prvnímu zhlédnutí nesmírně užívala) se to rozředí - větší sofistikovanost by nemusela fungovat. Možná je to tím, že jsem se hluboce zamilovala do Sense8, takže jsem absolvovala "výcvik", který mi před lety při prvním zhlédnutí chyběl. Ano, vážně mě to bavilo.

plakát

Spravedlnost - Epizoda 1 (2017) (epizoda) 

Vetchý a Maximová mi přijdou naprosto prkenní, přitom v mnoha jiných rolích Vetchý prokázal, že umí lépe. Lámu si hlavu nad tím, která režijní koncepce vede herce takovým způsobem, zvláště když jde o dva hlavní charaktery v zápletce. Celkově po všech těch superlativech okolo mě první díl zklamal (hlavně tedy linií okolo otce - dcery). Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, ale nerada bych se opět smála křečovité snaze o drsné, úsečné herectví.

plakát

Ex Machina (2014) 

Celou dobu jsem trnula, jestli mě nečeká zklamání v podobě nablblého konce, který by šel proti zbytku snímku, a světe div se, žádné zklamání. Parádní film, klaustrofobní atmosféra sídla zasazeného v tak otevřené krajině, že to víc už nejde, mě fascinovala. Vizuálně velmi sugestivní, přitom bez přehnané snahy - žádná křeč ani manýra.

plakát

Mapy ke hvězdám (2014) 

Ten film se totálně rozpadá a ani ty kousky nejsou nijak zvlášť zajímavé. Snímek je rozkročený mezi mysteriózní podivností, kterou absolutně nevytěžil, a sarkastickým komentářem k povrchní hollywoodské sebrance (role - vztahy - rivalita skrývaná za nadšenými polibky na obě tváře). Ani jedno nebylo dotažené do konce. Promrhaná šance, protože dílčí náměty měly potenciál.

plakát

Noční zvířata (2016) 

Naprosto o ničem. Postavy, jejich příběhy - nic nebylo podáno tak, aby se mě to alespoň minimálně dotklo, aby mě to zajímalo. Totálně vyplýtvané prostředky. Po Single manovi, kterého miluju, neskutečné zklamání nad prázdnotou zpracování, nikoliv postav nebo jejich životů.

plakát

Příchozí (2016) 

Nesmírně příjemný film i pro diváka, který nemá rád sci-fi. Nepřekombinované, lidské, podmanivý rytmus i atmosféra... Jednu hvězdu dolů za hodně špatně vystavěnou figuru vojáka, který se pokusí vzít věci do svých rukou (naprosto zpackaná linie).