Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (600)

plakát

Nesnesitelná tíha obrovského talentu (2022) 

Rád bych tomu dal víc, ale nemůžu. Film má skvělý námět a obsazení, ale místo čisté meta absurdní hříčky ve stylu Being John Malkovich se z něj nakonec vyklube standardní akční buddy komedie. Není špatná, ale nenaplňuje potenciál… Tři a půl.

plakát

Vřískot (2022) 

Vřískot se vším všudy a navíc s vtipnou sebereflexí.

plakát

Před vraždou (2022) (seriál) 

Zábavné, ale typicky moffatovsky překombinované a okatě rádobychytré.

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Uf. Celou dobu jsem se snažil se chytat a orientovat ve vesmírech a nacházet nějakou vnitřní logiku… A nepodařilo se mi to. Ale pak jsem se stal šutrem a začal si užívat bezbřehou fantazii Danielů. Je to sranda, je to crazy, je to plný odkazů a vlastně to má i co říct. Jestli si to zaslouží všechny ty Oscary nevím, ale bavil jsem se.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Oproti Vlastníkům je pro mě Mimořádná událost spíše zklamáním. Přestože přináší částečně podobný půdorys, skupinku nesourodých a trošku archetypálních postaviček zavřených v malém prostoru a snažících se vyřešit krizi, nedrží ani zdaleka tolik pohromadě, nenese jednu jasnou myšlenku. Místo toho sledujeme trochu epizodickou přehlídku gagů, jejichž kvalita zásadně kolísá a občas chování postav nedává smysl vůči jejich předchozím akcím.

plakát

Nikdo (2021) 

Johnwickovská jednohubka se skvělým Bobem Odenkirkem v netypické roli. Nic převratného, ale účel drsné i vtipné jízdy splňuje na výbornou.

plakát

BoJack Horseman (2014) (seriál) 

Místy mě BoJack štval, místy jsem ho chápal jako nikoho jiného. A tak to bylo s celým tímhle seriálem, který mě rozložil a zase složil tolikrát, že jsem to přestal počítat. BoJack i Diane v mé paměti zůstanou ještě dlouho, stejně jako spousta skvělých nápadů, fórků a fantastickým cameo rolí.

plakát

Menu (2022) 

Neskutečně kousavá satira na boháče i fine dining, které kraluje jemně děsivý Ralph Fiennes. Krásný set design a hudba jen podkreslují tuhle luxusní jednohubku, které se jen tak nepřejíte.

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

Oops, Rian Johnson did it again! Glass Onion je podvratná, zábavná jízda trefující se do lidí typu Musk, influencerů, toxického machismu a spousty dalších věcí. Navíc vtipně, chytře a se spoustou uměleckých děl v pozadí. Těším se, až si to Johnson střihne ještě jednou.

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Od Wednesday jsem nic nečekal, nic moc si dopředu nezjišťoval, a dobře jsem udělal. Z výsledku jsem nadšený, od dob Harryho Pottera mě nic z prostředí magickými schopnostmi obdařených teenagerů zavřených v atmosférické škole nic tak nebavilo. Wednesday je ale navíc temná, cynická a vtipná. Jenna Ortega je bohyně.