Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (293)

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Od začátku snímek sliboval hodně povedenou podívanou, jenomže postupem času se počáteční nadšení začíná vytrácet a ke konci už je to jenom z povinnosti. Dlouhá stopáž zde působila spíše na obtíž:-( Spousta výborných pasáží zde byla slepována s těmi hodně nudnými a zhruba od půlky filmu taky s depresivními. Ač to v té době tak bylo, tak přece jenom i to špatné se dá podat rozumným způsobem, tak že to působí koukatelně. Mistrovské dílo z tohoto období jsou Pelíšky. Tam bylo vše negativní bráno, tak nějak s nadsázkou. Hodnocení na 3* to sice nemá, ale na 4* také ne.. Dal bych 3,5* :-)

plakát

Drive (2011) 

Jeden z nejlepších soundtracků, který kdy ve filmu zazněl!!!! Samotný snímek?? Asi nebude pro každého, protože se vymyká mainstreamovím trendům dnešní doby:-)

plakát

Zelený sršeň (2011) 

Tato podívaná by byla mnohem lepší, kdyby přiblblej trouba Seth Rogen vůbec nehrál v tomto snímku.. Ten tam celou dobu mele a mele jednu sr... za druhou (omlouvám se, ale jinak to nešlo), čímž pěkně degraduje pohled na celý film.. Hodnocení 4* je jenom proto, že jsem snažil toho troubu v celém snímku ignorovat.. No občas to nebylo zrovna nejjednodušší, ale dalo se to:-) Každopádně postavy klaďase Kata a záporáka Chudnovského neměly chybu a nemohu opomenout hodně dobře vymazlený auto:-)

plakát

Dobrý ročník (2006) 

Tento snímek na mě působil jako balzám na duši.... Proč?? Vysvětlení je velice jednoduché, cca před měsícem jsem se vrátil za dovolené ve Francii jmenovitě z oblasti Provence, kde se celý tento snímek odehrával.. Tato oblast mě neskutečně okouzlila.. Za další, spojení Ridley Scott a Russell Crowe je pro mě téměř magické.. Celý snímek působí velice odlehčeně a pohodově, jako celá Francie:-)

plakát

Mamas & Papas (2010) odpad!

Tento snímek bere všechno nebo nic. Neexistuje žádné mezi. Mě osobně tento snímek přišel úplně zbytečný, protože celý byl jako vystřižená část z běžného života. Co se týká scénáře - o ničem, kamera - o ničem, hudba - o ničem, herecké výkony - o ničem.. Prostě a jednoduše to byla taková otrava, u které jsem si opravdu nemohl odpočinout. Co mě dost mrzí, tak je fakt, že i já jsem přispěl k natočení takovéhoto "o ničem" snímku, protože poctivě platím koncesionářské poplatky České televizi, která se na natáčení tohoto snímku "o ničem" podílela:-( Trošku jsem nepochopil za co byl udělen Český lev a k tomu 4 další nominace.. I když je pravdou, že Česká kinematografie se nachází na pokraji zhroucení a z toho vybrat alespoň něco co se dá ocenit, dá opravdu pořádnou fušku;-)

plakát

Králova řeč (2010) 

Neskutečně pozitivní a motivující snímek.. Nejlepší herecký výkon roku v hlavní roli, po právu oceněný Oskarem.. K tomuto snímku není třeba dalších slov.. To se musí vidět, ale hlavně v originálním znění!!

plakát

Burke and Hare (2010) 

Standartní britský černý humor:-)))

plakát

Varieté (2010) 

Tento příběh už je tolikrát ohraný, že už snad ani nikoho nedokáže překvapit, ale dost často dokáže potěšit. Ono, když se někomu povede něco tak zásadního, jako se povedlo Ali v tomto snímku, tak to je vždycky móóóóc hezký;-) Co se týká zpěvaček jako hereček, tak z mé strany hodnocení celkem pozitivní, skoro bych ani neřekl, že to jsou vlastně zpěvačky:-) Ač tomuto hudebnímu žánru zrovna nefandím, tak právě hudba pro mě byla asi ten největší zážitek.

plakát

Machete (2010) 

Totální nářezová jízda první kategorie určená pouze užší skupině fanoušků!!!! Ne každý tento snímek ocení tak jako já:-) Tady je v první řadě nutné umět vypnout mozek a nechat se unášet řezničinou kořeněnou jednou hláškou za druhou.. Protože jak se někdo zamyslí, tak je v koncích...... Pár slov na které nejvíce vystihují tento snímek: zbraně, drsný chlapi, lehký holky, tvrdá muzika, spousta krve a v neposlední řadě, super kamera..