Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Blbý a blbější

Blbý a blbější (1994)

U mě nepřekonatelná komedie. Na to, že už jsem jí viděl minimálně desetkrát, se pořád u ní dokážu zasmát a to ne jednou, směju se prakticky pořád. Daniels mi přijde spíše jako průměrný herec, respektive v ostatních filmech na mě tak působil, ovšem tady si místo něj nedokážu představit nikoho jiného, zahrál skvěle. To samé bych mohl říct i o Carreym. Farrellyové jak by smet, nic lepšího doposud nenatočili... Takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho, takže už tu chválu raději utnu :)

Zlověstné ticho

Zlověstné ticho (2007)

Zdařilá atmosféra, přestože podobné duchařiny moc nemusím, tady jsem byl mile překvapen. Nikdy bych neřekl, že budu vypleskej z hororu, kde je hlavní postavou dřevěná loutka. K tomu všemu seschlá babka M. Shaw a měl jsem i v určitých momentech naděláno. A překvapivý závěr už mě jenom utvrdil v mém hodnocení. Lepší horor se bude hledat jen těžko.

Sbal prachy a vypadni

Sbal prachy a vypadni (1998)

Gangsterky od Ritchieho jsou nepřekonatelné. Ať už je to Snatch; Lock, Stock and Two Smoking Barrels nebo snad RocknRolla, všechno do jednoho má svůj půvab. Velké množství postav dává mému zatuhlému mozku docela zabrat, takže než se zorientuji, chvíli to trvá. Ale co, takovýto film si stejně ještě několikrát pustím :)

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Začátek pro mne byl trochu zmatený, o to víc geniální v momentě, kdy se to té mé makovici podařilo pochopit. Pak když už mozek po nějaké době zkusil zase jednou fungovat, jsem si film naplno vychutnával. Nechybí mu spád, herecké výkony zdařilé (nevím, co proti Kutcherovi všichni máte), děj nepředvídatelný a plný zvratů a hlavně jsem se ujistil, že moje kebule je schopná ještě občas pracovat:)

Rambo: První krev

Rambo: První krev (1982)

John J. Rambo a plukovník Samuel Trautman jsou pro mě snad nepřekonatelní frajeři.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Tak za tohle musím Tarantina pochválit. Pro mne je to dokonce lepší film než Pulp fiction. Italština Brada Pitta mě srazila na kolena, to samé mohu říct o charizma Chtristopha Waltze.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Zemeckis umí, to mi nikdo nevymluví. Příběh výborný a hlavně skvěle zahraný. No ještě aby ne, když hlavní postavy ztvárnily takové hvězdy jakými M.J. Fox s Lloydem (starej strejda Fester Addams) určitě jsou.

Dobrý voják Švejk

Dobrý voják Švejk (1956)

Rudolf Hrušínský ztvárnil nejpovedenějšího Švejka, Karel Steklý geniální režii/scénář a Miloš Kopecký alá feldkurát Katz u mě také naplno zabodoval. Film plný nezapomenutelných hlášek mi nezevšedněl ani přes neustálé televizní reprízy. To už svědčí o kvalitách filmu dostatečně.