Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (23)

plakát

Kokoko (2012) 

Obětavá a idealistická intelektuálka se střetává s živočišnou dívkou z ulice, které chce pomoci. Skvěle udělaný film, vtipný i poučný.

plakát

Léto (2018) 

Dost nudné, scénář ubohy. Když srovnáme s podobným námětem Дом Солнца, nebo dokonce Ассou, tak zustava Лето kdesi v propadlisti. Film byl zklamanim.

plakát

Spjaščije (2017) (seriál) 

Perfektní krimi, gratulace autorům!

plakát

Rašín (2018) (TV film) 

Černobílé, statické. Hodni Češi proti zlým Rakušanům. Politický odboj řídí Masaryk s Benešem z exilu. Dokonalý otec (skákající přes ohýnek) a manžel Rašín (Vetchý) s mecenášskými a jánošíkovskými sklony, vášnivě milující i po letech svou manželku (Stivínovou) se dostává do čela odboje (předává zprávy a získává info o poměrech v zemi) a posléze je zatčen. Do toho senilní a infantilní všeslovanský Kramář (Donutil), který nevěří persekuci i přes imunitu je zatčen a podroben osobní prohlídce . Trpící čeští vojáci v nosítkách. Zastřelený mladík, jenž pomlouval Rakousko a velebil Rusko v hospodě. Zlí prorakouští vojáci a vyšetřovatelé. Celé to působí velmi uměle a neživotně.

plakát

Tainstvennaja strasť (2016) (seriál) 

Skvělý seriál o ruské básnické moderně z 60. let. Básníci mimo jiné také proaktivně vystoupili proti okupaci Československa v roce 1968. Škoda, že naši netočí filmy o Hrubínovi, Seifertovi nebo Holanovi.

plakát

Máří Magdaléna (2018) 

Slibně se rozvíjející začátek neskončil dobře. Scénář je slabý. S evangeliem nemá film nic společného. Ale i kdybychom film brali jako volnou nebo apokryfní interpretaci je to nuda. Navíc Krista hraje Commodus..., ale je zoufale necharizmatický. Cele to konči feministickým, až nás budou milióny. Jediné, co mě bavilo byly exteriéry a kamera.

plakát

Dueljant (2016) 

Skvělý scénář, kamera, dokonalá výprava i herecké výkony. Perfektní Maškov i Fjodorov. Exotické exteriéry a nesmrtelný mstitel. Dokonalé kino.

plakát

Lilacs (2007) 

Filmová fantazie o vynikajícím ruském skladateli Rachmaninovi. Podle legendy nosil R. po každém představení kytici bílých šeříků krásné cizince. V zahraničí byl R. vyčerpaný koncerty a steskem po domově. Milující žena už to nemohla dále snášet a rozhodla se ho opustit. Když tu náhle se záhada bílého šeříku vyjasní.