Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi

Oblíbené seriály (8)

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Každý má v sobě hodného a zlého vlka. Vince Gilligan stvořil příběh, který se zaměřuje na nedoceněného, hodného vlka, ze kterého se pomalu ale jistě stává extrémně zlý vlk. Cesta Waltera Whita je parádní jízda od začátku do konce. Příběh originální, herecké výkony skvělé a postavy výborně napsané. V první sérii divák sleduje, jak se nemocný učitel chemie seznamuje s drogovým prostředím a už se musí potýkat s horším porušením zákona než jen vaření pervitinu a následného vyrovnávání s tím. V momentě, kdy hrdost vyhrála nad rozumem se Walt vrací v drsnějším kabátu opět k vaření pro šíleného distributora Tuca. Druhá série skvěle znázorňuje umocněnou temnou stránku Walta a rostoucí posedlost vydělávat, aby po své smrti mohl zanechat dostatek peněz rodině. Třetí série přináší další problémy a opravdu se zde musí ocenit vývoj postav. Můžete mít Walta rádi a říkat si, jaký je Jesse stupidní, zatímco v páté sérii je to úplně naopak. Sice se příběh někdy táhne zbytečně dlouho a častější cliffhangery by neuškodily, ale ve výsledku zaujme. Finále parádní a působivé. Porovnání Waltera z první a poslední série dokáže, že se hlavní (anti)hrdina neskutečně změnil a už jen díky tomu vývoji z ničeho do něčeho se vyplatí tento seriál sledovat.

Stranger Things

Stranger Things (2016)

A máme tu další velice zajímavou seriálovou pecku za poslední roky. Možná jedna z nejlepších současné doby. Nevím, zda se to zdá jenom mně, ale dnešní seriály už zdaleka nejsou tak povedené jako před 5-10 lety. Nicméně Stranger Things nejen, že velice příjemně překvapuje, ale dokonce sáhá legendám jako Lost, Prison Break nebo Breaking Bad mnohem dál než jen po kotníky. Jedná se o horor, komedii, dobrodružství, zkrátka zde najdete skoro všechno a věřím, že zaujme téměř celou rodinu (jen nedoporučuju dětem pod 12 let). Spoustu vtipných, záživných momentů, výborné postavy i práce s nimi, napětí, parádní hororové momenty i atmosféra a hlavně po 3 sériích se nedá mluvit o nějaké klesající tendenci, právě naopak. Sympatický je postoj tvůrců k počtu epizod na sérii, žádnou zbytečnu vatu tady vesměs nečekejte. Vytknout se dá snad jen pár velice optistických "cest" v pěkně ostrých situacích a tak zvané "záchrany v poslední vteřině", na druhou stranu v případě dětských hlavních rolí je to celkem pochopitelné. Těším se na 4 sérii! 90 %

Volejte Saulovi

Volejte Saulovi (2015)

UPDATE 2022: Naprostá dokonalost! Mladší brácha seriálu Breaking Bad se vůbec nemá za co stydět, právě naopak! Better Call Saul možná není tak velkolepý jako příběh Waltera Whita, ale tyto dva příběhy (+ El Camino) tvoří dokonalý celek. Tenhle seriál je pro fanoušky Breaking Bad naprostá povinnost a až na pomalejší start trvající zhruba až do druhé série není v podstatě co vytknout. Tvůrcům děkuji za úžasný zážitek a nezapomenutelné univerzum. Původní recenze 2018: První série až na výjimky poměrně nudná, nezáživná a málem jsem přestal sledovat. Ovšem druhá série to je jedno překvapení za druhým, poslední díly naprosto výborné. Třetí společně s čtvrtou kompletně převzala DNA starého dobrého Breaking Bad a fanouškům všema deseti doporučuju!

Černé zrcadlo

Černé zrcadlo (2011)

Konečně mám za sebou všechny epizody tohoto revolučního seriálu a hrdě můžu prohlásit, že se jedná o nejkvalitnější seriálovou tvorbu aktuálních let. Samozřejmě, najde se zde pár slabších článků a tvůrci se časem bohužel začínají opakovat, nicméně struktura a myšlenka celého Black Mirror se můžu chlubit dokonalostí. Téměř každá epizoda vás nutí se zamyslet nad sebou či nad světem jako takovým a zanechá ve vás kolikrát nemalé emoce. Silně doporučuju všem divákům.