Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (183)

plakát

Opičí muž (2024) 

Alespoň vizuálně a marketingově přichází indická konkurence Johna Wicka, bohužel však s trochu promarněným potenciálem. Rovnou se nebojím říct - John Wick je znatelně lepší film, obzvlášť jednička. U opičáka určitě najdete skvělou kameru a ještě lepší souboje, ale zároveň souboje jsou až moc chaotické, stejně tak občas extrémně bláznivá kamera. Příběh je sice pochopitelný, ale až moc primitivní, osobně mě dost otravovaly časté a rušivé vzpomínky či další momenty, které zdržovaly hlavní děj. Celé se to dá označit jako jednohubka, motivace k druhému zhlédnutí tedy nehledejte. Suma sumárum snímek Opičí muž kromě slušného audivizuálu moc nemá co nabídnout. Rozhodně tento krvavý biják nedopadl tragicky, ale do kultovních akčňáků také patřit nebude.

plakát

The Walking Dead: The Ones Who Live (2024) (seriál) 

Rickův návrat měl své mouchy, proto není 5 hvězd, jako 5 hvězd, ale převládá spokojenost a v kontextu WD úrovně či kvality se jedná rozhodně o velice kvalitní počin. Je znát vyšší úroveň a celkově se zpracování vydařilo. Rozhodně by nemělo uniknout žádnému Walking Dead divákovi a už vůbec ne fanouškům Ricka. Povedené zakončení a svým způsobem bych si toto přál jako definitivní konec celé značky.

plakát

Gentlemani - Ušlechtilá agrese (2024) (epizoda) 

Zatím velice důstojné navázání na úžasný stejnojmenný film Gentlemanů. Guy Ritchie opět nezklamal a tento díl jedním slovem GENIALITA.

plakát

Blade Runner (1982) 

Netuším, zda tento Blade Runner byl ve své době cool, ale já to zkrátka nezvládl dokoukat. Bohužel šílená nuda.

plakát

Ježek Sonic (2020) 

Velice milé překvapení, které nakonec značně táhne nahoru výkon úchvatného Jima Carreyho. Klasická dobrodružná pohádka, u které jsem se občas i velice slušně zasmál, občas snímek samozřejmě táhne k přehnané naivitě a může působit opravdu praštěně, ale jinak moc není co vytknout. Fanoušci Sonica si určitě můžou přidat hvězdu navíc.

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

Občas přehnaně bláznivé (tvůrci si mohli odpustit to šíleně bizarní finále), ale jinak poměrně zábavné, časté zvraty a zejména úchvatný soundtrack se super akcí. Tedy opět až na některé bolestivé CGI momenty. Vaughn už asi stvořil lepší snímky, ale za mě si Argylle nedopadl tak špatně, jak se zde uvádí. Byť se jedná o lehký nadprůměr, tak já se rozhodně bavil.

plakát

Echo (2024) (seriál) 

Na poměry Marvelu Echo vyloženě neuráží, ale hlavní hrdinka není moc sympatická, respektive její charakter se dá označit jako arogantní, nemastný a neslaný, což je i vlastně celý příběh. Chybí napětí a celé to vlastně táhne pouze úžasný Kingpin. Jako celek opravdu slabota a kdyby Echo nevzniklo, tak by se asi nikdo nezlobil. Prosím Marvel, nezklamte nás u Daredevila!

plakát

Přátelé z dovolené (2021) 

Na první pohled klasická ujetá americká komedie, která se však vyjímečně ukázala jako velice milé překvapení. Decentně vyvážený humor a když některé scény už trošku přehání, tak to dává smysl, zkrátka trošku "ze života". John Cena mi tu byl dost sympatický, děj má hlavu a patu a musím říct, že se jedná o jednu z nejpovedenějších komedií, co jsem za poslední dobu viděl.

plakát

Živí mrtví: Počátek konce (2015) (seriál) 

Ve zkratce, pokud se na Fear Walking Dead budete dívat, skončete s tím na přehradě po třetí sérii. První série měly neskutečnou atmosféru a snad i poměrně vysoký rozpočet. Korunu tomu dává dokonalá třetí série, kterou dodnes považuju za to nejlepší, co kdy ve světě The Walking Dead vzniklo. Čtvrtá série a následně všechny další to vše spláchly do záchodu a ze seriálu se stal nudný nízkorozpočtový paskvil s hromadou nezáživných postav, trapným scénářem a mnoho dalšími zápory. Jelikož některé části byly celkem slušné, některé dokonalé a zhruba polovina těžce podprůměrná tak bohužel výsledné hodnocení Fear Walking Dead odpovídá průměru. Škoda, protože potenciál to mělo jak blázen...

plakát

Živí mrtví: Počátek konce - Série 8 (2023) (série) 

Bohužel se musím ztotožnit s ostatními názory. Původně velice důstojný a kvalitní seriál se dopracoval s příchodem Morgana a výměnou scénaristů do téměř nekoukatelný hovadiny, kde (ne)funguje téměř nic. Hlavní kámen úrazu je amatérský, trapný scénář, který při jakékoliv akci dělá nesmyslné střihy, aneb "je po všem" a opakovaně vrací postavy, které vůbec neumí vytěžit. Doposud se kvalita pohybovala okolo průměru, ale tato poslední série tomu dala korunu, protože něco tak nudného, trapného, amatérského se jen tak nevidí. Škoda, že to končí takovýmto způsobem, ten skutečný Fear Walking Dead končil třetí sérií a tohle byl holt amatérský paskvil, kam pozvali původní herce...