Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 320)

plakát

Jurský svět (2015) 

Zhlédnuto v kině. Film, který rozděloval filmové fanoušky v roce 2015 nejvíc je bezpochyby Jurassic World, jedni jej milují a obhajují, druzí jej nenávidí a zatracují, a já... jsem někde uprostřed. Tohle je totiž, alespoň pro mě, dokonalá definice průměru. Dodneška si pamatuju většinu scén z prvních třech dílů (teda, když se budeme bavit a opravdu skvělých scénách tak bych měl říct spíše dvou, než třech) či jména postav/herců, kteří v těchto filmech byli. Ale tady nic. Mám rád jak Chrise Pratta, který působí jako hodně velký sympaťák a už od nějaké doby mám slabost pro Bryce Dallas Howard, ale ani tito skvělé herci mě nějak nepřesvědčili, že by tento film za něco stál (schválně, řekněte mi, jak se jmenovala postava Bryce ve filmu... přesně tak, zapomněli jste, protože tenhle film je zapomenutelný a neumí pracovat s postavami). Můj největší problém s tímto filmem byl, že na něm bylo poznat, jak je vše točené stylem "tak z téhle scény se posadí lidi na prdel, z téhle taky a z téhle se rovnou poserou!" a pokud tohle není pravda, tak mě to takhle alespoň přišlo. Vše se blýskalo, hýbalo strašně rychle, ale mě doslova KAŽDÁ postava v tomto filmu byla ukradená. Jistě, je to "jenom" letní blockbuster, ne Shakespearovské drama, v pořádku. Jenže tenhle argument já osobně nemám rád, protože existují blockbustery, které umějí pracovat s postavami a které se nemusí vézt na nostalgické vlně, aby byly skvělé. A tohle Jurassic World neumí. Docela se bojím, jak dopadne Star Wars IX pod režisérským vedením Colina Trevorrowa (stále si myslím, že byla chyba vybrat zrovna jeho, ale co já vím, že…) 55 %.

plakát

Pan Holmes (2015) 

Zhlédnuto v kině. Do jisté míry obdivuju Billa Condona. Obdivuju ho za to, že v dnešní době, kdy většina lidí umí udržet pozornost sotva na 6 vteřin a ve filmech/seriálech pokud není 20 střihů za minutu, které jsou podtrženy dramatickou hudbou, tak diváci prohlásí, že to byla těžká nuda, přijde s něčím takovým, co má pomalejší tempo, ale za to vyniká ve všech dalších oblastech. Mr. Holmes je skvělý příběh, který nám ukazuje to, co někteří možná nechtějí vidět, ale je zároveň logické - staršího Sherlocka Holmese, který už sice není na vrcholu jeho fyzických schopností, nicméně ze svého šarmu a postřehu neztratil téměř nic. Bylo opravdu zajímavé vidět Iana McKellena, jak se do této postavy vžil a jak dokonale ho zahrál. Bylo skvělé vidět film, který si dává čas na to, aby nám představil postavy a pak se do nich ponořil/prozkoumal je pečlivě, ale zároveň nezanedbával příběh. Zkrátka a dobře, mezi těmi všemi prázdnými CGI filmy, kdy divák mnohdy neví, jestli se má smát či brečet, ale hlavně že se to hýbe rychle, mi tohle přišlo jako závan svěžího větru. A když vidím, jak je zde tento film podhodnocen, trošku si přisadím, protože jsem váhal mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Tohle je film, který se vyplatí vidět. 90 %.

plakát

Ex Machina (2014) 

Opět další z filmů roku 2015, kteří všichni vyzdvihují do nebes, ale mně se "jen" líbil… Ex Machina je rozhodně kvalitně natočené drama, které většině lidí (včetně mě) představilo talent a krásu Alicii Vikander, ale já jsem stále čekal na něco, co by mě "dodělalo". Je to jako když máte oběd, kde se servíruje skvělý předkrm, dokonalý hlavní chod a vy po jeho konzumaci se připravujete na tu sladkou tečku, která by to vše dokonale podtrhla. Vy čekáte, čekáte a nic nepřijde, najednou se objeví číšník s vaším účtem (titulky). A ano, budete si pamatovat, že jste se najedli znamenitě, nicméně vzadu v hlavě se nemůžete zbavit myšlenky, že to mohlo být o něco lepší, kdyby tam bylo něco extra, co by vás odrovnalo. Rozhodně se na tento film musím podívat znovu, abych se ujistil, že jsem něco nepřehlédl, nicméně i teď můžu říct, že tohle je skvělý film, který si minimálně 80 % zaslouží.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Zhlédnuto v kině. Pravděpodobně bych nechodil tak daleko, abych řekl, že Mad Max: Fury Road je nejlepším filmem roku 2015, nicméně v TOP 3 určitě bude. Zpočátku mi dělalo problém se do tohoto filmu "dostat" (nevím, jestli jsem neměl náladu, ale pamatuju si, že jsem zpočátku málem v kině usnul) jenže pak přišel přejezd přes údolí a od té doby jsem věděl, že takovýhle akční nářez jen tak v kinech neuvidím. Rozhodně jeden z filmů, které musím vidět ještě jednou, abych si uspořádal myšlenky. Zatím ale 90 % s tím, že Charlize Theron totálně ukradla tento film týpkovi, jehož jméno je i v názvu tohoto filmu a to je něco, co se jen tak nevidí.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Zhlédnuto v kině. Více méně musím souhlasit s tímto Honest Trailerem, až na jednu drobnost - mně se tento film líbil možná i o něco víc, než první díl. Ano, je mi jasné, že jsem v menšině, ale na to už jsem si zvykl... Tenhle film není dokonalý, ale to není ani jednička. Nicméně tenhle film musel nám ukázat tak moc (nové hrdiny, nastínit co bude následovat se starými hrdiny) a obklopoval ho tak vysoký hype, že prakticky nebylo možné, aby s ním lidi byli spokojeni. Jsem 100% přesvědčen, že nikdo by tenhle film nenatočil tak dobře, jako právě Joss. Věřím tomu, že když si pustím oba díly pěkně za sebou, tak nějaký "kvalitativní propad" tam nebude a že se mi stále bude líbit druhý díl o něco více, díky už ustálené týmové dynamice, super hláškám, parádním scénám a příslibům věcí budoucích. 100 %.

plakát

Batman (1966) 

Krásná připomínka toho, jak kdysi vypadal ten nejlepší komiksový detektiv.

plakát

Sex a Lucía (2001) 

Tenhle film není o sexu, i když by se to mohlo zdát a podstatná část příběhu je mu věnována. Tenhle film je lidech, o vztazích a hlavně o Lucii, kterou neskutečně zahrála Paz Vega. Tohle byl pro mě po nějaké době film, u kterého jsem si říkal, že je naprosto perfektní a na kterém by nezměnil absolutně nic. Speciálně ten jednoduše složitý scénář, který by měl sloužit na filmových školách jako názorná ukázka toho, jak se dá vyprávět "jednoduchý" příběh. A Paz Vega je naprosto okouzlující stvoření. Rozhodně jsem tenhle film neviděl naposled. 100 %.

plakát

Pár nenormálních aktivit 2 (2014) 

Patřím mezi ty šílence, kteří mají rádi první díl téhle střelené parodie. Proto jsem se docela těšil na tohle pokračování, které z traileru vypadalo, že by mohlo docela dobře navázat nejen v příběhu ale hlavně ve stylu humoru (který sice je hloupý, ale díky žánru, který paroduje, je docela trefný) na první díl. Bohužel, nestalo se. Takhle, nebudu předstírat, že jsem párkrát nevybouchl smíchy, to bych tomuto filmu křivdil, nicméně to bohužel tady bylo 50/50. Některé scény (opět, díky tomu, co parodují) měly myšlenku a věděly, co chtějí říct, jiné si vystačily jen s lenivými rasistickými "vtípky" (zasmějme se tomu, jak Mexičan dělá Mexičana a černoch černocha atd…) Ano, jsem si vědom, že tohle do jisté míry bylo i v předchozím díle, ale ne až do takové míry. Plus některé vtípky začnou dobře, ale pak se neskutečně natáhnou až do té míry, že přestanou být vtipné (Annabelle). Prostě a jednoduše, pokud se vám jednička nelíbila, tak tomuhle se vyhněte obloukem. Pokud se vám líbila, tak snižte svá očekávání a mrkněte se i na tento film. 50 %.

plakát

Paranormal Activity 2 (2010) 

Zatím jsem z této série viděl první tři díly a musím říct, že tento je bezpochyby nejhorší. To, co v jedničce fungovalo, tady drhne a za celý film se jen JEDNOU pořádně leknete. Zbytek času čekáte, kdy se něco stane, či se snažíte zpozorovat co má vlastně být tak strašidelné. Hodně zapomenutelný film. 20 %.

plakát

Rodina Sopránů (1999) (seriál) 

Hodnoceno po zhlédnutí všech sérií. Co napsat o takové legendě, jakým tento seriál bez pochyby je, aniž byste se opakovali? Došel jsem k názoru, že nic, tak jen napíšu, že kdyby tenhle seriál nefungoval, tak jak fungoval (do jisté doby to byl nejsledovanější seriál v celé historii HBO, nyní je překonán Game of Thrones) tak bychom dneska neměli HBO seriály, které milujeme. V té době byl tohle pro stanici obrovský risk, který se obrovsky vyplatil a doslova prokopal cestu dalším kvalitním seriálům a Hollywoodu možná poprvé ukázal, že i "nějaká malá TV show" může konkurovat filmům a že tohle médium není jen odkladiště herců, o které už nikdo nestojí. 95 %.