Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbení herci (10)

Arnold Schwarzenegger

Jistě, není to žádný oscarový herec, ale co? Je to ikona 80. a 90. let minulého století, co se drsných rolí a kultovních filmů týče! Od Barbara Conana, přes všechny tři Terminátory. Ale nesmíme zapomínat taky na Predátora, nebo Total Recall. Hlavně proto je v mé TOPce herců.

Sylvester Stallone

Téměř to samé, co jsem napsal u Arnolda. Jen, samozřejmě si jej vážím za jiné filmy. Ale úplně nejvíc si Stalloneho vážím za film Rambo: První krev. Co si budem povídat, i Rocky je dobrá postava, ale když se řekne Stallone, tak se mi vybaví jako Rambo.

Ewan McGregor

Když jsem se poprvé díval na Star Wars: Epizodu I. - Skrytou hrozbu tak jsem si řekl, co že to je za zelenáče, který má prakticky hlavní roli? Poté jsem si projel jeho filmografii a zjistil jsem, že až takový zelenáč nebude :-) Po filmech jako Ostrov, oba další díly SW (Klony útočí a Pomsta Sithů) ale hlavně Moulin Rouge skončil u mě v TOPce. A neustále roste a roste do hereckých výšin. Doufám, že si jednou dojde pro Oscara. A přeju mu, aby jen u jednoho nezůstalo.

Dustin Hoffman

Nejdříve jsem si jej všiml ve filmu Tootsie. A tam mě odrovnal svým komediálním talentem. Potom jsem měl tu čest zhlédnout Absolventa, ve kterém mě pro změnu odrovnal svým talentem pro dramatické role. A nakonec jsem viděl film, ve kterém podal životní výkon. Ano, mluvím zde o Rain Manovi. Zcela zasloužený Oscar. Doufám, že k takovému velikánovi, jakým bezpochyby Dustin je, nemusím psát více. UPDATE: Po zhlédnutí Kramerová versus Kramer se musím trochu opravit, ale Kramera jednoduše zahrál geniálně. Tohle je jeho životní výkon.

Pierce Brosnan

Pierce a já jsme k sobě měli celkem krátkou cestu. Líbil se mi už v Tátovi v sukni. A potom přišly bondovky. Jednak Zlaté oko je podle mě jedna z nejlepších bondovek vůbec a jednak po Seanu Connerym je to nejlepší Bond, protože MÁ charisma, mimiku a chování. Tomu jsem toho Bonda sežral i s navijákem a stojím si za tím, že obsazení Craiga do role Bonda je jeden z největších filmových omylů, co kdy byl učiněn! Takže Pierci, ať už natočíš cokoliv, budeš pro mě pravý a nefalšovaný Bond, James Bond!

Bill Murray

Označení "smutný klaun" nevystihuje nikoho tak přesně, jako právě Billa. Ale to až spíše v tomto čase (rozuměj v roce 2009). Poprvé, co jsem si tohoto skvělého herce všiml, se věnoval čistě komediálním rolím, například roli Krotitele duchů, (kterou si později zopakoval v pokračování), nebo taky v komedii Na Hromnice o den více. Ale pak nám zestárnul. Kde by jiný herec pověsil kariéru na hřebík, Bill nám ukázal, že jiné herecké polohy mu absolutně nedělají problém. Takže nás v roce 2003 odboural dokonale zahranou rolí ve filmu Ztraceno v překladu. Nevěřil jsem vlastním očím, co tam "ten z Krotitelů" předvádí! Takže hlavně za to, jak je Bill neuvěřitelně proměnlivý herec, má u mě místo v TOPce jisté. A nezapomeňte: It's Suntori time!

Harrison Ford

Může se zdát, že Harrison je u mě až na posledním místě, ale tak to není. Tyto herce nemám seřazeny podle oblíbenosti, tudíž i ten na posledním místě může být můj favorit. Protože právě Harrison mezi ně patří. Zvláště rolí Indiana Jonese si zaslouží obdiv. Ale není to herec pouze jedné role. Uprchlík, K-19: Stroj na smrt a především Blade Runner - to jsou filmy, ve kterých dokázal, že není pouze ten herec, co hrál Indyho. Další z žijících legend stříbrného plátna!