Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Oblíbené filmy (8)

Limonádový Joe aneb Koňská opera

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964)

Kultovní film naší rodiny, co dodat. Hlášky z filmu se staly součastí naší komunikace. Úžasné písničky (kobouk dolů před Ivetou Simonovou) a výkony herců, na kterých bylo vidět, že se náramně baví. Proč nevyhrál komedii století dodnes nechápu.

Thelma a Louise

Thelma a Louise (1991)

Ve svých oblíbencích mám Susan Sarandon a myslím, že tenhle film patří k těm nejlepším, které natočila. Tuším, že se tady ve své první zajímavější roli objevil Brad Pitt a asi díky této jeho postavě jsem mu pořád ještě nepřišla na chuť, i když herec je to opravdu vynikající.

Chicago

Chicago (2002)

Výborný muzikál v retro stylu. Kdo má rád jazz, nebude zklamán, kdo má rád Renée Zellweger (Roxie) bude mile překvapen jejím pěveckým a tanečním výkonem. Alt Catherine Zety-Jones (Velmy) lahodí mému uchu o fous víc; o tom, že má tanec zmáknutý už od dětských střevíčků se také nemusí diskutovat, i když po taneční stránce se mi zdála lepší zase Renée. Další pěvecká i taneční čísla, ať už se jedná o super výstup Queen Latifah," Mr. Celofána" Johna C. Reilly, nebo o výbušné Cell Block Tango, jsou naprosto v pohodě.Děj samotný s ohledem na to, že jde především o muzikál, taky není špatný - defacto "zvrhlý" příběh je nabitý černým humorem a satirou a má i celkem slušný spád. Zkrátka Chicago je z mého pohledu profesionálně odvedená práce po všech stránkách, včetně výběru herců, i když si myslím, že John Travolta by byl asi víc cool, než Richard Gere, ale když už tu roli odmítl...

Billy Elliot

Billy Elliot (2000)

Když jsem se na tenhle film začala dívat, netušila jsem, že příběh malého Billa Elliota budu bez dechu sledovat až do zaplaťpánbů šťastného konce. Takovéhle filmy moc potřebuji, protože si mohu oddechnout od současného trendu, který káže, aby z plátna teklo co nejvíc krve.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Dlouho se mi do tohoto filmu nějak nechtělo. Po jeho shlédnutí však skládám poklonu Franku Darabotovi, jak se mu podařilo převést Kingovu literární předlohu na filmové plátno. Vynikající výkony hlavních představitelů a gradující konec povyšují tohle dílo na něco extra. Zaslouženě 5 hvězdiček.

Dům naruby

Dům naruby (2003)

Tahle nenáročná komedie je pro mne jako spouštěč dobré nálady. Nechápu proč, ale nepátrám po příčině, protože spolehlivě zafunguje.

Lepší už to nebude

Lepší už to nebude (1997)

Nevím o filmu s Jackem Nicholsonem, který by nebyl na vysoké úrovni. V tomhle mu výborně sekundují jak Helen Hunter, tak Greg Kinnear a já se musím dívat, kdykoliv ho v TV dávají.

Eva tropí hlouposti

Eva tropí hlouposti (1939)

Jak to ti naši herci a režiséři z První republiky dělali, že se na jejich komedie dá i po 80 letech koukat? A nejen to, ale od srdce se smát a upřímně se bavit. Žádná složitá ( ale pozor, ne naivní) zápletka, žádné intelektuální dialogy . A taky písnička nesmí chybět. Jak je to jednoduché. U tohoto filmu je navíc bonus v podobě scénáře podle Fan Vavřincové. Bravo!!