Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (2 271)

plakát

On se bojí (2023) 

Co na tuhle tříhodinovou artovku říct? Aster je magor a utrhl se ze řetězu. Nikdo ho nehlídal a své děsivé myšlenky roztáhl do tří hodin, které jsou na podobný bizár prostě moc. Stáhnout to alespoň o třicet minut, nic by se nestalo. Naopak by některé nudnější pasáže trochu zesvižněly. První půlka je geniální pecka, na kterou jsem jen zíral. Phoenix předvádí naprosto pro mě nepochopitelný výkon, jak po fyzické, tak po psychologické rovině. Je to borec. Druhá půlka je vláčnější a konec vyloženě divný. Ale pořád je to počin natolik jedinečný, že rozhodně stojí za pozornost. Stejně jako Ariho další tvorba. Ale magor to fakt je.

plakát

Velké nic (2023) 

Informačně nehodnotné, ale jinak emotivní dokument, který velice dobře zachycuje dobu pandemie, která se po už krátké době zdá, jako hodně vzdálená minulost. Třesk mrazivých záběrů s těmi úsměvnými funguje a je mi vlastně sympatické, že celý film vlastně nic nehodnotí, jen "ukazuje". Prostoru pro Peterkovou bylo na mě až moc, nezaslouží si ho. Klusák prostě umí.

plakát

Papežův vymítač (2023) 

Vlastně vážně dobrá žánrovka, která stojí především na výborném Croweovi, jehož italština je excelentní a také na dobré vizuální práci. Horší je to se strašením, to funguje spíš hůře, ale pár silných momentů se tu najde. Možná škoda, že tvůrci film nepojali více "langdonovsky", než jako čirý vymítačský horor. Škoda, že nevalný komerční úspěch nenabídne pokračování, protože závěr je sympaticky otevřen a nabízí mnohé.

plakát

Vzorec pro vraždu (2002) 

Tenhle film má v první řadě geniální casting. Bullock ve vážné roli drsné policistky funguje skvěle a podobně skvěle ji sekunduje parťák Ben Chaplin, který odvádí poctivý civilní výkon. A Gosling/Pitt naprostá paráda. Film nemá úplně strhující tempo, ale celkový flow je super, ačkoliv více než na příběhu to stojí právě na psychologii postav a samotných hereckých výkonech. Solidní krimi.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Pitomost, která ale umí bavit přepálenou režií Jamese Gunna a barvitým vizuálem. Lepší než minulý Sebevražedný oddíl.

plakát

Renfield (2023) 

Renfield je skvělá zábavná konina, kterou se ale rád pustím ještě několikrát. Minusem jsou hůře vypointované scény a akce je na tom s přehledností na štíru. Ale Cage je jako Dracula fakt působivý a Hoult hraje svého ňoumovitého Renfielda rovněž báječně - nejde mu nefandit. Popularitu Awkwafiny nechápu a ani tady mě nepřesvědčila ale budiž. Každopádně jde o výtečnou, erkovou komedii, u který se nelze nebavit.

plakát

Arvéd (2022) 

Naprosto promarněný potenciál. Mysteriózní atmosférický horor? Psychologická studie? Dobová výpověď? Všechno z toho a nic zároveň. Arvéd se rozpadl pod mizernou režií a divným scénářem, přitom nápad a občasné scény napovídají, že teze byla skvělá. Třeba první scény vyznívají nápaditě a plnokrevně, ale celý počin se postupně rozpadá a rozpadá. Kern nehraje špatně a v rukách lepšího režiséra by podal ještě lepší výkon. Za mě to úplně na Lva nebylo, ale budiž. Rašilov a Pechlát byli vlastně zajímavější.

plakát

Karanténa smrti (2022) 

Ačkoliv dávám jen dvě hvězdy, nebylo to vyloženě blbé. Jen mi to bylo tak nějak fuk. Nápad s karanténou v covidu dobrý, ale celá pointa byla taková vachrlatá a moc mě průběh filmu neoslovil. V půlce jsem už musel přetáčet a to není znamení úplně napínavého děje. Napětí se dostaví až v poslední čtvrtině a to je na thriller málo.

plakát

Vřískot 6 (2023) 

Mnohem lepší, než předchozí návrat, který byl prostě pitomý. Tenhle díl si bohužel z něj bere takovou tu pozlátkovou divnost současnosti, ale zároveň umí překvapit nápaditými scénami, strašením, lekačkami i docela brutálními záběry. Děj je všelijaký, ale na slasher ok. Ve výsledku mě to bavilo a jde o nejlepší díl z celé moderní části série.