Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (2 271)

plakát

Erupce lásky (2022) 

Moc pěkně natočený dokument s hezkou vizuální stránkou.

plakát

Podezřelá (2022) 

Podezřelá je filmem, který umí překvapit, pobavit i napnout. Ale občas je hodně chaotický - záměrně i nezáměrně. Líbilo se mi propojení romantické a krimi linky, které prostě funguje a je osvědčeným receptem. Mysteriózní koření tomu navíc dodalo pikantní příchuť.

plakát

Vesper Chronicles (2022) 

Velice dobře zpracované sci-fi, které je silné ve své vizuální stránce, hereckých výkonech i celkové myšlence. Má daleko preciznější scénář, než většina americké sci-fi produkce. Zklame snad jen zastánce překotné akce - protože té tu je poskrovnu.

plakát

Pod fíkovníky (2021) 

Velice citlivě vyprávěné drama o generačních rozdílech, pocitech a názorech na život v komorním provedení, které má myšlenku a ví co chce říct, ale je to vystavěné v hodně pomalém tempu. Některé dialogy jsou takové nijaké, některé hloubavé.

plakát

Critters (1986) 

Critters jsou hrozná konina, ale docela zábavná. Škoda, že tvůrci nevsadili víc na humor nebo naopak na temnou atmosféru. Takhle je tu od každého kus a přitom ani jedno moc nefunguje. Critters jsou ale zábavná monstříčka, která jsou ke vzteku všude. Klasika.

plakát

Párty Hárd (2019) 

Když by mi bylo -náct asi bych to docenil víc. Tyhle fekál nechutný humory mě už asi neberou. Pohlovi jinak fandím, ale tohle mě až na pár scén dost míjelo.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Škoda, že je Sherlock natočen příliš mainstremově. Umím si představit, že by Ritchie uměl nejslavnějšího detektiva natočit stylověji. Ale alespoň obsazení Downey/Law je skvělé a jejich charismata drží film nahoře.

plakát

Stůj při mně (1986) 

Stůj při mě má sice pilíře typické pro mistra Kinga, ale ten nejsilnější - strach, tu chybí.. Místo toho sledujeme milé klučičí dobrodružství v zapadlém americkém maloměstě s jednou mrtvolou na konci. Nic moc se tam vlastně neděje a pamatovat si z filmu budu asi jen scénu s vlakem, mladého Sutherlanda a cameo Johna Cusacka.

plakát

8 MM (1999) 

Plnokrevný a fakt temný thriller, který mi dlouho unikal. Cage ve vrcholné formě a Joelovu režii tu vůbec nepoznávám. Ano, v rukou Finchera by šlo o ještě větší kult, ale i tak je 8 MM thriller se vším všudy. Chybí mu snad jen výraznější twisty, ale místo nich nám tu tvůrci servírují brutalitu a hnus, který je skoro nestravitelný.

plakát

Christine (1983) 

Na Christině se mi líbila ta poctivá filmařská práce, zejména co se týče triků. Film má navíc fakt dobrou osmdesátkovou atmosféru a vše co patří ke Kingovi - auta, rock'n'roll, maloměsto i (potrestanou) šikanu.